Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Domyślnie Pomoc w doborze lampy do Nikona d5200

Witam! Panowie proszę o pomoc , czytam i czytam i mam coraz większy mętlik w głowie. Jestem amatorem i chciałbym kupić lampę do mojego aparatu d5200. Chciałbym wydać mało ponieważ po zakupie aparatu juz pucha w kiermanie Jeśli chodzi o lampy systemowe to odpadają ze względu na cenę. Jakie sprzęty będą w pełni współpracowały z moim aparatem . Gdzieś wyczytałem ,ze to tego body musi być lampa z iTTL-BL .proszę o poradę-pozdrawiam

Domyślnie

no i teraz będę miał jeszcze większy mętlik w głowie. Jakieś przykłady lamp do 600 zł max z automatyką współpracującą z moim d5200? proszę...

Domyślnie

Nissin, Metz, Nikon.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

wyczerpująca odp

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gych Zobacz posta
    wyczerpująca odp
    ...
    Wujka Google za kraty posadzili ??
    Czy znalezienie cen w internecie, to już czynność, która przerasta współczesną młodzież i nawet to trzeba za nich robić??
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

oj juz przestań. chodzi mi tylko jakie systemy musi posiadać lampa czy może być sam ittl czy ittl-bl? lampy sb mają same ittl i teraz niewiem ocb

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

oj juz przestań. chodzi mi tylko jakie systemy musi posiadać lampa czy może być sam ittl czy ittl-bl? lampy sb mają same ittl i teraz niewiem ocb
    Taką informację na pewno tutaj znajdziesz, trzeba tylko chęci aby to przeczytać, linki poniżej.
    Jak myślisz, ile razy można pisać o tym samym, przecież lampa do D5200 jest taka sama jak do każdego innego modelu Nikona.

NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

no właśnie ze nie. np youngnuo nie działają z d5200 z ttl wiec mi nie wmawiaj .wiecej czasu zmarnowałes na kopiowanie tych linkow niz bys odpowiedzial. czy tak ciężko jest doradzić? szukam juz 3 dzień na necie i odnosnie mojego body jest tylko o sb, lecz one są dla mnie stanowczo za drogie

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

no właśnie ze nie. np youngnuo nie działają z d5200 z ttl wiec mi nie wmawiaj .wiecej czasu zmarnowałes na kopiowanie tych linkow niz bys odpowiedzial. czy tak ciężko jest doradzić? szukam juz 3 dzień na necie i odnosnie mojego body jest tylko o sb, lecz one są dla mnie stanowczo za drogie
    No to może Metz ma TTL i TTL-BL, używane 50 AF-1 lub z nowy 52AF-1
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów