Close

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 86

Domyślnie

Jak można wciąż polecać ludziom D7k? Określiłbym to jako niedźwiedzią przysługę...

Moje pierwsze lustro miało 5mpix i dało się nim robić zlecenia... Przy 12mpix robi się ciasno jedynie po grubszym prostowaniu zdjęć, ale wciąż zostaje wystarczająco dużo detali żeby ogarnąć z tego 100x70cm...

Dla hobbysty D300 to aż nadto, zwłaszcza kiedy zasięga opinii w tej kwestii. Ludzie nadal robią kesz na tych maszynach.

Domyślnie

Karol, z twojej wypowiedzi zrozumiałem ze d7k jest już starym modelem, ok ale czytając dalej poleciłeś mi d300 i... zgłupiałem możesz napisać dlaczego d300 ? A nie d7k ?
    D300 + N50 f1.8 G + N18-55VR + książki... ale na nic sprzętu kupa gdy fotograf dupa

Domyślnie

Lenistwo czy ignorancja? Poszukaj informacji a dowiesz się dlaczego kupno tego cuda często obraca się w gehennę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wolves Zobacz posta
    Karol, z twojej wypowiedzi zrozumiałem ze d7k jest już starym modelem, ok ale czytając dalej poleciłeś mi d300 i... zgłupiałem możesz napisać dlaczego d300 ? A nie d7k ?
    dlaczego nie d7k ?... bo jak źle trafisz (co jest mocno prawdopodobne) to może się zdarzyć, że któregoś pięknego dnia , w przypływie negatywnych emocji pierdzielniesz nią o ścianę ...... a tego Ci chyba nikt z tutejszych userów nie życzy .....

Jak chcesz mieć "nową" matrycę -- weź d5200 lub d5100 , jak chcesz mieć pewną pod względem AF i solidną puchę -- weź d300
    Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 21-10-2014 o 18:53

Domyślnie

ano motyw jest taki ze nawet najpiekniejsze zdjecie (z super kolorami, z super kadrem, z super rozpietoscia tonalna, na super wysokim iso, bez ziarna) pojdzie do kosza jesli AF nie zrobi swojej roboty dobrze.

a czesc d7k maja z tym problem +afera z olejem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    Jak można wciąż polecać ludziom D7k?
    Raczej nikt nie polecał. Bo każdy z wypowiadających się zdaje sobie sprawę, że są egzemplarze z problemami. I nikt nie odradzał- bo wiadomo, że są ludzie którzy nie mają z nim problemów...

Domyślnie

Czy jedynym problemem z d7k jest autofokus ?
    D300 + N50 f1.8 G + N18-55VR + książki... ale na nic sprzętu kupa gdy fotograf dupa

Domyślnie

Czy jedynym problemem z d7k jest autofokus ?
    Najczęściej zgłaszane problemy to właśnie AF oraz plamy oleju.
    Ale ja zasugeruję coś innego- może warto rozważyć używkę D7000... Skoro ktoś napstrykał nim powiedzmy te 30 tyś fotek, to może z AF w tym egzemplarzu nie jest tak źle, a przy okazji co miało się wychlapać to wyleciało...

Domyślnie

Wolves
    masz ok 2,5k. Piszesz o zmianie puszki. Czy zakładasz zmianę/kupno jakiegoś szkła?
    Pytam bo widzę, że masz 50kę (ok) i 18-55, który to powiedzmy szału nie robi a pamiętaj, że połowa sukcesu to dobre szkło.
    z DX miałem D90, D200 i D300. Potem przesiadłem się na D700 i faktycznie wzrost "jakości" był bardzo widoczny.
    Na twoim miejscu wybrałbym pewnie D300. To naprawdę niezła puszka. Mimo swojego wieku da się nią zrobić dobre zdjęcia a ergonomia jedna z lepszych.
    Dodatkowo cena znacznie bardziej przyjemna niż D7000. za 1,5k kupisz D300 w dobrym stanie. Zostaje 1K na fajne szkiełko
    Z5II; Z5; N17-28; N50Z; T28-75G2; Lampy; Statywy; Torby; Plecaki itd.itp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Badol Zobacz posta
    za 1,5k kupisz D300 w dobrym stanie. Zostaje 1K na fajne szkiełko
    Za 1700 zł kupi D7000 w podobnym, jak nie lepszym stanie. Oczywiście nic nie sugeruję a stwierdzam jedynie fakt. Sam posiadam D300...

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów