Czy ktoś z Was spotkał się może z brzydkim zapisem niebieskich świateł w lightroomie i ma na to jakąś radę?
Szukaj
Czy ktoś z Was spotkał się może z brzydkim zapisem niebieskich świateł w lightroomie i ma na to jakąś radę?
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
Nie do końca zrozumiałem, możesz rozwinąć? Z jakiego na jaki profil zmienić?
czy ktoś pracuje na smart previewsach?
realnie jest to wykonalne - jakie są ograniczenia? jak dużo one zajmują w stosunku do plików z d800?
mam spory ssd na c: na którym mam cache i katalog za to miejsca na magazynie zaczyna brakować - powstał chytry plan coby starsze lata wywalić do NASa - tylko nie wiem czy to sensowne?
w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...
Mam pytanie.
Jak zaktualizować Lens Corrections w LR 5.
Mam wersję box. Aktualizowałem, spolszczałem itp, itd. Wszystko działało super. Odkryłem, że to narzędzie fajnie działa (uczę się i poznaję od niedawna ten program) i miałem tam do wyboru dziesiątki obiektywów (np przy fotkach robionych N50/1.8G był rozpoznawany z automatu, S17-50/2.8 po wybraniu z listy sigmy też był rozpoznany).
Dość nagle LR mi się wywalił (po uruchomieniu wyskakiwała informacja, że jakiś plik jest używany przez inny program), nie pomagała nawet reinstalacja. Musiałem wywalić wszystko co znalazłem w kompie odnośnie LR i przywrócić system.
Po ponownej instalacji w lens corrections mam do wyboru 8 nikkorów (50/1.8 jest tylko D) 5 sigm itd. Same stare szkła.
Stąd moje pytanie: jak zaktualizować LR, aby można było korzystać w pełni z dobrodziejstw Lens Corrections?
Nie ma się czym chwalić
Zrobić zdjęcia w RAWawch.
Przy JPEGach wybór obiektywów jest bardzo skromny.
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
Skontaktuj się z nami