Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Domyślnie

Głowica wideo przy zdjęciach nie przeszkadza tak bardzo jak fotograficzna przy filmowaniu. Jeśli pozwala na przechylenie o 90 stopni, to i pionowe zdjęcia da się robić - aparat ustawia się bokiem i jest ok

Domyślnie

Witam,
    Postanowiłem włączyć się do tematu i polecić statyw Benro KH-25. Używam go z lustrzanką Nikon D7000 i wszystko działa płynnie, a obraz jest stabilny. W takim budżecie myślę, że jest to dość racjonalny wybór. Jest oczywiście kilka innych opcji, ale warto sprawdzić jak konkretny zestaw zachowuje się pod danym sprzętem w przeciwnym wypadku będzie tak jak wyżej wspomniano o kupnie butów narciarskich przez internet.
    Pozdrawiam,
    Marek
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 21-08-2014 o 14:49 Powód: usunięcie reklamy z posta

Domyślnie

Ciekawy ale troszkę niski (151 cm max).

Domyślnie

Przestrzegam przed trwałością produktów Benro. Każdy zrobi jak zechce ale kilka lat temu napaliłem się na statyw Benro KH-25 i nie wytrzymał jednego ślubnego sezonu. Dla porównania użytkuję Libec TH950 ponad 10 lat i jeszcze się jakoś trzyma.
    Od kilku tygodni jestem nieszczęsnym użytkownikiem monopodu Benro A49TD z głowicą i nóżkami. Po pierwszym weselu w nóżkach powstał luz i monopod nie trzyma poziomu. Porównywałem to z 5 letnim monopodem video Manfrotto i jednak przepaść jakości i trwałości!
    Zaznaczę że używam cięższego sprzętu. Do monopodu podczepiam D800 z 70-200, mikrofonem, zestawem bezprzewodowym, czasem lampeczką.
    Przy lżejszych kamerach być może Benro jakoś daje radę ale nie polecam tych produktów do pracy zawodowej.

Oszczędny w słowach Awatar kamilkamien
    Miasto
    Kamień Krajeński

Domyślnie

O Benro się rzekło to i ja powiem Miałem starego i poczciwego Cullmana CT-4000 i wraz z ciężarem statywu miałem nośność. Nie testowałem tego ale miałem wrażenie że usiąść na niego mogłem... Kupiłem monopoda Benro wraz z głowicą S4 i stopkami stabilizującymi. Zaszokowała mnie jakość wykonania, D800, grip, 70-200 VR i rejestrator z mikrofoenm dźwiga bez problemu. Idąc za ciosem wymieniłem Cullmana na KH-25 i na pierwszym zleceniu jasny szlak mnie trafił, bo na średnim rozstawie bez wyciągania najcieńszych nóg i D800+70-200 powoduje, że statyw samoczynnie "siada" w dół pod ciężarem... Może to mój egzemplarz tylko tak felerny ale w każdym razie KH-25 stanowczo mówię nie!
    Pierdoły z żółtymi oznaczeniami i jakieś tam światło studyjne...

Domyślnie

Warto byłoby napisać co polecacie z własnego doświadczenia w podobnej cenie (np. monopody 200 - 300zł i statywy 300 - 400 zł).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alcatraz Zobacz posta
    Warto byłoby napisać co polecacie z własnego doświadczenia w podobnej cenie (np. monopody 200 - 300zł i statywy 300 - 400 zł).
    W tej cenie NIC. Szkoda kasy. W efekcie płaci się 2 razy, albo ma się produkt z którego nie można uzyskać oczekiwanych efektów. To tyczy się wszystkich narzędzi przeznaczonych do pracy!

Niedawno utopiłem na sesji zdjęciowej lampę SB900. Nie miałem w danym momencie pieniędzy na nową więc na okres naprawy kupiłem MK900 MeiKei. W teorii miała prawie wszystko co SB900 włącznie z wyglądem.
    Niestety w praktyce okazało się że jest tyle warta ile za nią zapłaciłem. Niby wszystko chodzi ale w terenie często zawodzi. Najgorzej wypada w połączeniu z innymi lampami. Tu już loteria.

Zajmuję się wideo i fotografią kilkanaście lat. Moje doświadczenie jest takie że lepiej zapłacić raz drożej. Tyczy się to głównie wszelkiego rodzaju akcesoriów foto-wideo. Produkty markowe z najwyższej półki służą często kilkanaście lat i dają najwyższy możliwy komfort pacy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciek N Zobacz posta
    Moje doświadczenie jest takie że lepiej zapłacić raz drożej. Tyczy się to głównie wszelkiego rodzaju akcesoriów foto-wideo. Produkty markowe z najwyższej półki służą często kilkanaście lat i dają najwyższy możliwy komfort pacy.
    Gadaj sobie zdrów
    I tak nikogo nie przekonasz - tego człowiek musi nauczyc sie na własnej d... skopanej jakością "zamienników".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciek N Zobacz posta
    Przestrzegam przed trwałością produktów Benro.
    Ja na odwrót - tyram kilka lat 2 statywy i ani pół problemu. Głowice jakieś tanie tam mam, bez szału, ale nie sprawiają też problemów.
    Na jednych nogach Benro A600 stoi głowica manfrotki 501HD, a na niej... aparat wielkoformatowy 18x24cm, który waży pewnie z 10kg. Łaże i używam tego sporo, statyw trzyma się świetnie.

Domyślnie

Jestem zainteresowany kupnem takiego zestawu Manfrotto MVT502AM + 500A, statyw video z głowicą. Zestaw będzie wykorzystywany wyłącznie w terenie. Może ktoś ma inne ciekawe pomysły, max 2000zł. Waga sprzętu montowanego na tym zestawie około 5kg.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów