Close

Strona 387 z 607 PierwszyPierwszy ... 287337377385386387388389397437487 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 861 do 3 870 z 6065

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Dar Pomorza i w ogóle prawa strona zdjęcia jest bez wątpienia poruszona - każda wanta żaglowca (a zwłaszcza białe, bo lepiej widać), każdy słupek relingu, ale też latarnia na kei - to wszystko jest poruszone, podwójne. Co dziwniejsze, ten kratownicowy maszt po lewej akurat wygląda jakby nie był poruszony - więc stawiam na to, że aparat podczas robienia zdjęcia nie przesunął się w całości równolegle, tylko raczej skręcił, przy czym oś obrotu biegła gdzieś w okolicach lewej strony zdjęcia - czyli tam poruszenie widać najmniej. Jak przy ruchu po okręgu - im dalej od osi obrotu, tym większe przemieszczenie liniowe.
    Tzn. że Sokolnik... kręci foty ?
    FuFu X100T
    Było D90, D7000, D7100, D610 i wiaderko słoików
    M
    oje tereny https://500px.com/sesio/galleries/gluszyca

Domyślnie

Można tak powiedzieć. Zdolniacha!
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seś@ Zobacz posta
    Tzn. że Sokolnik... kręci foty ?
    Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Można tak powiedzieć. Zdolniacha!
    a kręcę kręcę foty czasami też kręcę (fishem)

a latem kręcę też miód - na miodobraniu
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Skarżysko-kamienna

Domyślnie

Od niedawna posiadam właśnie tą lustrzankę i jestem zadowolony. Co prawda pierwszy raz mam w rękach lustrzankę, ale nie żałuję, że ją kupiłem. Polecam!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    a kręcę kręcę foty czasami też kręcę (fishem)

a latem kręcę też miód - na miodobraniu
    Może po tych ,,kręconych'' fotach (notabene dobre foty) pozostał Ci taki tik I nie mogłeś się powstrzymać focąc ten żaglowiec ?
    FuFu X100T
    Było D90, D7000, D7100, D610 i wiaderko słoików
    M
    oje tereny https://500px.com/sesio/galleries/gluszyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seś@ Zobacz posta
    Może po tych ,,kręconych'' fotach (notabene dobre foty) pozostał Ci taki tik I nie mogłeś się powstrzymać focąc ten żaglowiec ?
    może dzięki Seś@

obrabiam foty. N10-24 i f8-10 zrobiły swoje Żyletka, wszędzie
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Birr Co. Offaly Ireland

Domyślnie

po przesiadce z d5000 na D7100 nie mogę się odnaleźć. Panowie pomóżcie we wtorek wylot do Portugalii, a wiedzy za grosz.
    Wydaje mi się, że zaczynam mieć problemy z orientacją i nie potrafię ogarnąć instrukcji obsługi.
    Dopadły mnie 2 bóle.
    1. Tryb autofokusa.
    Ustawiony na AF-S jak zrobić, żeby była możliwość ostrzenia tylko i wyłącznie na 1 punkt, może mam problem, z wciskaniem przycisku wyzwolenia migawki do połowy. Gdy przestawię w manuala dokładnie jest to co chcę spośród pięknych kolorowych kratek mogę wybrać tą którą chcę, natomiast wiadomo, w tym trybie obiekty nie ustawi się sam.
    2. to Lampa błyskowa
    Co zrobić aby można byłoby, strzelać foty z czasem szybszym niż1/250 sekundy przy wykorzystaniu lampy zewnętrznej Yongnuo YN-565 EX.
    Gdzie ja mogę zmienić to w menu, nie potrafię tego znaleźć.
    Przepraszam za lamerskie pytania i bardzo dziękuję za wszelką pomoc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysko1 Zobacz posta
    po przesiadce z d5000 na D7100 nie mogę się odnaleźć. Panowie pomóżcie we wtorek wylot do Portugalii, a wiedzy za grosz.
    Wydaje mi się, że zaczynam mieć problemy z orientacją i nie potrafię ogarnąć instrukcji obsługi.
    Dopadły mnie 2 bóle.
    1. Tryb autofokusa.
    Ustawiony na AF-S jak zrobić, żeby była możliwość ostrzenia tylko i wyłącznie na 1 punkt, może mam problem, z wciskaniem przycisku wyzwolenia migawki do połowy. Gdy przestawię w manuala dokładnie jest to co chcę spośród pięknych kolorowych kratek mogę wybrać tą którą chcę, natomiast wiadomo, w tym trybie obiekty nie ustawi się sam.
    2. to Lampa błyskowa
    Co zrobić aby można byłoby, strzelać foty z czasem szybszym niż1/250 sekundy przy wykorzystaniu lampy zewnętrznej Yongnuo YN-565 EX.
    Gdzie ja mogę zmienić to w menu, nie potrafię tego znaleźć.
    Przepraszam za lamerskie pytania i bardzo dziękuję za wszelką pomoc
    ad1. Przytrzymaj przycisk przy przełączniku AF/M z boku body, i kręć przednim kółkiem, a auto wskoczy na 5 (patrz górny wyświetlacz), przy AF-C są jeszcze inne opcje, używając tej samej metody. Sprawdź sam co ma Twój aparat do zaoferowania. Zwróć też uwagę na to czy nie masz zablokowanej możliwości zmiany pól AF przy wybieraku (przełączanik "kropka" i L)

ad.2 YN 565 nie ma HHS, dopiero model 568 posiada ten tryb szybkiej synchronizacji. W lampach Nikona Auto FP, działa wyłącznie przy włączonym pomiarze matrycowym.
    Ostatnio edytowane przez iljuszyn ; 07-09-2014 o 11:28

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Birr Co. Offaly Ireland

Domyślnie

mój drogi przyjacielu iljuszyn ja mam tą 568 czyli tą co ma . Zaćma mnie już ogarnia mam nadzieję, że rozwiązałeś moje problemy.
    Jeżeli mógłbyś rozwinąć wątek lampy byłbym wdzięczny powtarzam lampa YN568 EX nie ta którą błędnie wbiłem w powyższym poście.

No więc jest tak.
    Blokada pól autofokusa przełącznik przy przycisku Ok, ustawiony na kropce, przełącznik z przodu aparatu ustawiony na tryb AF wciśnięcie przycisku i pokręcanie kółkiem powoduje przejście pomiędzy trybami AF-A automatyczny, AF-S pojedynczy AF-C ciągły i za każdym razem przy tych ustawieniach niestety losuje lub mierzy jak kto woli z 52 pól . Ja natomiast chciałbym aby ostrzył dokładnie w tym punkcie który ja wskażę. Ja myślę, że coś mam namieszane w menu i nie mogę tego znaleźć.
    Serdecznie dziękuję za powyższą odpowiedź
    Ostatnio edytowane przez rysko1 ; 07-09-2014 o 11:59

Domyślnie

W menu zmieniasz czas synchronizacji błysku, tam masz normalny i od 1/320 czyli dla trybu FP
    Ostatnio edytowane przez zbyszekD7000 ; 07-09-2014 o 11:40
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Strona 387 z 607 PierwszyPierwszy ... 287337377385386387388389397437487 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów