Szukaj
FuFu X100T
Było D90, D7000, D7100, D610 i wiaderko słoików
Moje tereny https://500px.com/sesio/galleries/gluszyca
Można tak powiedzieć.Zdolniacha!
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Od niedawna posiadam właśnie tą lustrzankę i jestem zadowolony. Co prawda pierwszy raz mam w rękach lustrzankę, ale nie żałuję, że ją kupiłem. Polecam!
FuFu X100T
Było D90, D7000, D7100, D610 i wiaderko słoików
Moje tereny https://500px.com/sesio/galleries/gluszyca
po przesiadce z d5000 na D7100 nie mogę się odnaleźć. Panowie pomóżcie we wtorek wylot do Portugalii, a wiedzy za grosz.
Wydaje mi się, że zaczynam mieć problemy z orientacją i nie potrafię ogarnąć instrukcji obsługi.
Dopadły mnie 2 bóle.
1. Tryb autofokusa.
Ustawiony na AF-S jak zrobić, żeby była możliwość ostrzenia tylko i wyłącznie na 1 punkt, może mam problem, z wciskaniem przycisku wyzwolenia migawki do połowy. Gdy przestawię w manuala dokładnie jest to co chcę spośród pięknych kolorowych kratek mogę wybrać tą którą chcę, natomiast wiadomo, w tym trybie obiekty nie ustawi się sam.
2. to Lampa błyskowa
Co zrobić aby można byłoby, strzelać foty z czasem szybszym niż1/250 sekundy przy wykorzystaniu lampy zewnętrznej Yongnuo YN-565 EX.
Gdzie ja mogę zmienić to w menu, nie potrafię tego znaleźć.
Przepraszam za lamerskie pytania i bardzo dziękuję za wszelką pomoc
ad1. Przytrzymaj przycisk przy przełączniku AF/M z boku body, i kręć przednim kółkiem, a auto wskoczy na 5 (patrz górny wyświetlacz), przy AF-C są jeszcze inne opcje, używając tej samej metody. Sprawdź sam co ma Twój aparat do zaoferowania. Zwróć też uwagę na to czy nie masz zablokowanej możliwości zmiany pól AF przy wybieraku (przełączanik "kropka" i L)
ad.2 YN 565 nie ma HHS, dopiero model 568 posiada ten tryb szybkiej synchronizacji. W lampach Nikona Auto FP, działa wyłącznie przy włączonym pomiarze matrycowym.
Ostatnio edytowane przez iljuszyn ; 07-09-2014 o 11:28
mój drogi przyjacielu iljuszyn ja mam tą 568 czyli tą co ma . Zaćma mnie już ogarnia mam nadzieję, że rozwiązałeś moje problemy.
Jeżeli mógłbyś rozwinąć wątek lampy byłbym wdzięczny powtarzam lampa YN568 EX nie ta którą błędnie wbiłem w powyższym poście.
No więc jest tak.
Blokada pól autofokusa przełącznik przy przycisku Ok, ustawiony na kropce, przełącznik z przodu aparatu ustawiony na tryb AF wciśnięcie przycisku i pokręcanie kółkiem powoduje przejście pomiędzy trybami AF-A automatyczny, AF-S pojedynczy AF-C ciągły i za każdym razem przy tych ustawieniach niestety losuje lub mierzy jak kto woli z 52 pól . Ja natomiast chciałbym aby ostrzył dokładnie w tym punkcie który ja wskażę. Ja myślę, że coś mam namieszane w menu i nie mogę tego znaleźć.
Serdecznie dziękuję za powyższą odpowiedź
Ostatnio edytowane przez rysko1 ; 07-09-2014 o 11:59
W menu zmieniasz czas synchronizacji błysku, tam masz normalny i od 1/320 czyli dla trybu FP
Ostatnio edytowane przez zbyszekD7000 ; 07-09-2014 o 11:40
D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
Grecja2013
klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział
Skontaktuj się z nami