Close

Strona 111 z 184 PierwszyPierwszy ... 1161101109110111112113121161 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 101 do 1 110 z 1835

Wątek: D810 oficjalnie

Domyślnie

Roznic miedzy AF "sprawnej sztuki" D800 (czyli niemal kazdej) a D810 "golym okiem" kolega nie stwierdzi a "obiektywnych" testow porownujacych AF's obu kamer jak na lekarstwo (nie znam zadnego). Jesli nie jest kolega onanista sprzetowym (ja jestem) to roznice beda dla kolegi malo istotne.
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sufenta Zobacz posta
    (czyli niemal kazdej)
    co znaczy niemal kazdej. tych felernych d800 bylo i jest zatrzesienie.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

niech i tak bedzie kolego: zatrzesienie.
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Hyper- proszę nie siej zamętu i błędnych powielanych opinii.
    Jest wielu w tym I ja oraz moi znajomi , którzy nie mieli dotychczas problemu jaki opisujesz i zastraszasz. Nie pisze tym samym, ze taki problem nie występuje czy nie wystąpi. Niektórzy już zajeździli swoje d800 i brak problemów.
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Domyślnie

Uznajmy, że fala wadliwych D800 była na tle znacząca (nie wnikając w procenty), ze Nikon, który BAAAARDZO niechętnie przyznaje się do takich wpadek wdrożył w USA kampanię serwisową dla całkowicie nowych body, wraz z darmowym transportem do serwisu i z powrotem z każdej nawet największej dziury*. Nie wiem jak w Europie, BTW.

Czyli nie jest tak, że wadliwe są pojedyncze sztuki bo dla pojedynczych sztuk firmy nei ogłąszają ogólnokrajowych kampanii serwisowych; choć z drugiej strony nie jest tez tak, ze absolutnie wszystkie są uwalone - co stanowi dla właścicieli niewątpliwe pocieszenie, że może ich egzemplarz jest akurat dobry.

----------------
    * Tak swoją drogą, co za dziwny zwyczaj wyszedł przy tej okazji. Należało kupić nowy egzemplarz D800, a potem niezwłocznie należało wysłać go do serwisu, żeby w ogóle był sprawny! Brawo Nikon
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

a pokaz mi informację, ze w USA serwisują/wymieniają body przez rozstrojony AF w d800
    .........

Domyślnie

Nie, bo nei zamierzam teraz przekopywać Nikonrumors i innych websiteów za poprzedni rok czy półtorej. Czytalem o tym w kilku miejscach. I nei przez rozstrojony AF (bo to się w Nikonie nie zdarza, he he), tylko przez lekko, nieznacznie, pomijalnie wręcz, no po prostu mikroskopijnie spier... słynny lewy punkt.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Panowie ale proszę na temat. Sprawa trafionych D800 jest w oddzielnym wątku.

Domyślnie

Racja, przepraszam.
    pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Ostatni raz poza watkiem: jesli ja kupilem body z nienaprawialnym AF i pozniej jeszcze dwa razy robilem podejscie do zakupu nowej sztuki w odstepie 3 miesiecznym i w roznych krajach i obie sztuki mialy padniety AF to o czym my mowimy? zobaczcie jakim tasiemcem jest watek D800 AF i ilu znakomitych fotografow, albo pozbylo sie tego modelu, albo wrecz zmienilo system bo body bylo bezuzyteczne. jesli na 100 sprawnych jest 10 uwalonych to dla mnie to jest zatrzesienie. gdyby nie bylo problemu lewego AF to Nikon by nie wymyslal na predce procedury kalibracji, ktora i tak nie gwarantowala poprawy (tak, jak to bylo u mnie). tyle.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Strona 111 z 184 PierwszyPierwszy ... 1161101109110111112113121161 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów