Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Domyślnie

Będąc w zgodzie z zasadą nie znam się, to się wypowiem wtrącę swoje 3 grosze Dla mnie osobiście za dużo wyblakłych czarno-białych ujęć. Dla mnie zdjęcie powinno mieć odpowiedni nastrój, który brak koloru podkreśli, tutaj tego trochę nie widzę. No i to że Ty akurat teraz zachwyciłeś się taką obróbką nie oznacza, że klient będzie zadowolony, że ma większość zdjęć w b/w.

edycja: 13. mi się podoba
    D7100, SB900, N35 1.8, N18-105, S10-20, N55-200 VR, S17-50 2.8

Domyślnie

Dlatego pyta się wcześniej podczas podpisywania umowy, czy chcą mieć BW - ja przeważnie pokazuje swoje zdjęcia i taką rozmowę przeprowadzam. Ostatnie dwa moje śluby, były takie że PM nie chciała mieć ani jednego zdjęcia w BW z sali weselnej.

Tejże sobotni ślub, znów PM chcę mieć około 20-30% bw z całego repo

Kto pyta nie błądzi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Bez koloru nie da się pokazać radości, żywiołu i zabawy?
    Tego nie powiedziałem, ale po prostu mi się to gryzie
    FUJIFILM X-T1 + FUJINON 18-55 F2.8-4 R LM OIS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Ostatnie dwa moje śluby, były takie że PM nie chciała mieć ani jednego zdjęcia w BW z sali weselnej.
    Ja również bym nie chciał.
    Zdjęcia cz-b MZ nadają się na pogrzeb a nie na wesele. Ale podkreślam... MZ.
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Ja również bym nie chciał.
    Zdjęcia cz-b MZ nadają się na pogrzeb a nie na wesele. Ale podkreślam... MZ.
    Ojjj, to chłopie, to Ty byś się nie nadał na prawdziwą analogową fotografię...

Polecam książkę "Czarno-biała fotografia cyfrowa. Poradnik dla zaawansowanych" autora John Beardsworth.
    Tam jest fajnie opisane, metody, typy i dlaczego i do czego stosuje się fotografię BW, rodzaje obróbki nadającej fotografii odpowiednią wymowę... polecam.

Ja w moich kotletach mam 20-30% BW, ale zazwyczaj staram się robić nadmiarowość czyli 1 zdjęcie BW ma swoją wersję w kolorze.
    "Nikon"

Domyślnie

no to sie zrobila dyskusja o przewadze koloru nad CB w fot. slubnej ok, otworze puszke pandory a co myslicie o CB z kolorowymi elementami? ja osobiscie nie trawie ale niestety tu to dosc popularne i zawsze jak widze niedobrze mi sie robi.. Niestety jedni klienci pytali o taka obrobke
    Kazdy placi za swole blendy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josephebeloki Zobacz posta
    Ojjj, to chłopie, to Ty byś się nie nadał na prawdziwą analogową fotografię...
    Taka fotografia mnie nie interesowała, nie interesuje i... nie zainteresuje.

Polecam książkę "Czarno-biała fotografia cyfrowa. Poradnik dla zaawansowanych" autora John Beardsworth.
    Tam jest fajnie opisane, metody, typy i dlaczego i do czego stosuje się fotografię BW, rodzaje obróbki nadającej fotografii odpowiednią wymowę... polecam.
    Dziękuję, ale... nie skorzystam z "wymowy" fotografii BW...

Ja w moich kotletach mam 20-30% BW [...]
    Jeżeli Cię kręci fotografia BW to możesz mieć i nawet 99% takich zdjęć. Mnie ona jakoś nie kręci i staram się unikać BW. Choć zdarza mi się (rzadko bo rzadko ale jednak), że sobie też raz na jakiś ruski rok wyeksportuje jakieś zdjęcie do BW. Bardziej z ciekawości...

Cytat Zamieszczone przez camill_lkr Zobacz posta
    a co myslicie o CB z kolorowymi elementami? ja osobiscie nie trawie ale niestety tu to dosc popularne i zawsze jak widze niedobrze mi sie robi.. Niestety jedni klienci pytali o taka obrobke
    A widzisz, a ja takie zdjęcia (BW z elementami jakiegoś mocnego koloru) jeszcze bym jakoś strawił. Ale samo BW jakoś do mnie nie przemawia. Szczególnie z wesel... No chyba, że klient sobie tego życzy...
    Ostatnio edytowane przez Andrzej1974 ; 26-08-2014 o 15:07
    Nikon

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów