Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: ...krzyk.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez timi Zobacz posta
    Kolory piór ptaka na przedzie wpadają w zgniłą zieleń .
    U mnie na monitorze niema takiego zafarbu jest kolor ok!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siwy49 Zobacz posta
    U mnie na monitorze niema takiego zafarbu jest kolor ok!
    Nie jest ok . Nie istnieją myszaki "zgniło-zielone". Z kolorem mogą dziać się takie rzeczy przy przestrzeni kolorów Adobe.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KrZyChUM Zobacz posta
    Nie jest ok . Nie istnieją myszaki "zgniło-zielone". Z kolorem mogą dziać się takie rzeczy przy przestrzeni kolorów Adobe.

Na moim Eizo jest OK.

Wrzuć sobie to zdjęcie do PS-a i pokombinuj z zielonym, zobaczysz gdzie jest

Może pokaż nam w końcu jakieś swoje zdjęcie, będziemy mieli skalę porównania jeśli chodzi o barwę, być może właśnie Ty masz coś nie tak z monitorem

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

No to może ja wstawię patykowego bo widzę ze będziemy sobie tutaj gdybać a po części to ja sprowokowałem z tymi kolorami. Kadry bardzo podobne zobacz sobie na piórka.

http://www.gdp.art.pl/upload/pics/53...86e45.jpg.html
    Ostatnio edytowane przez timi ; 15-08-2014 o 21:01

Domyślnie

Po pierwsze, to nie wiem czy tak można publikować swoje zdjęcie w moim wątku.
    Po drugie, ja wiem jak wygląda myszak i jakie ma barwy
    Zaprezentowałeś zdjęcie zrobione w zupełnie innych warunkach niż moje, więc co tu porównywać?

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

Dobrze widzę ze Ci to przeszkadza już poprawiłem. Warunki mogą być rożne z reguły podzielić je można na dwa rodzaje. Lipa czyli taki konkretnie brak światła jaki ma miejsce na moim zdjeciu i to co lubimy najbardziej czyli poranne światełko. Kolor piór wtedy jest zdecydowanie inny. Wpada delikatnie w żółte(nie w zielone) fajnie podkreśla , obrysowuje .Ale tego akurat nie trzeba tłumaczyć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez timi Zobacz posta
    Dobrze widzę ze Ci to przeszkadza już poprawiłem. Warunki mogą być rożne z reguły podzielić je można na dwa rodzaje. Lipa czyli taki konkretnie brak światła jaki ma miejsce na moim zdjeciu i to co lubimy najbardziej czyli poranne światełko. Kolor piór wtedy jest zdecydowanie inny. Wpada delikatnie w żółte(nie w zielone) fajnie podkreśla , obrysowuje .Ale tego akurat nie trzeba tłumaczyć.
    Wszystko się zgadza, pozdrówki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez touran Zobacz posta
    Na moim Eizo jest OK.

Wrzuć sobie to zdjęcie do PS-a i pokombinuj z zielonym, zobaczysz gdzie jest

Może pokaż nam w końcu jakieś swoje zdjęcie, będziemy mieli skalę porównania jeśli chodzi o barwę, być może właśnie Ty masz coś nie tak z monitorem
    Widzisz, na moim Eizo z serii CG (notabene dla pewności kalibrowanym dziś spektrofotometrem) nie jest ok. Myszaki widuje od kilku lat, kilkanaście a często kilkadziesiąt razy w tygodniu.

Nie bierz jednak tego do siebie. Jak uważasz, że jest w porządku, to niech tak będzie .

A 3 przykładowe z brzegu obrazki jastrzębiowatych podczas wschodu słońca: 1, 2, 3.
    Ostatnio edytowane przez KrZyChUM ; 15-08-2014 o 22:45

Domyślnie

@KrZyChUM - Nie ma sensu nasz dalszy dialog ponieważ na przedstawionych przez Ciebie zdjęciach, a w szczególności 1 i 3, ptak i trawa miejscami popadają w okropne niebieskości.
    Więc u któregoś z nas coś jest nie tak.

Bardzo proszę kolegów o pomoc w zlokalizowaniu problemu. Nie wiem jak @KrZyChUM, ale ja byłbym bardzo wdzięczny.

Domyślnie

Dla mnie nienaturalnym jest myszak w "zgniło-zielonym" kolorze. Masz przecież RAWa, to łatwo można sprawdzić dla jakiego WB jest w porządku. Ty się natomiast z całych sił upierasz, że ten zielony zafarb jest naturalny.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów