Szukaj
No to może ja wstawię patykowego bo widzę ze będziemy sobie tutaj gdybaća po części to ja sprowokowałem z tymi kolorami. Kadry bardzo podobne zobacz sobie na piórka.
http://www.gdp.art.pl/upload/pics/53...86e45.jpg.html
Ostatnio edytowane przez timi ; 15-08-2014 o 21:01
Po pierwsze, to nie wiem czy tak można publikować swoje zdjęcie w moim wątku.
Po drugie, ja wiem jak wygląda myszak i jakie ma barwy![]()
Zaprezentowałeś zdjęcie zrobione w zupełnie innych warunkach niż moje, więc co tu porównywać?
Dobrze widzę ze Ci to przeszkadza już poprawiłem. Warunki mogą być rożne z reguły podzielić je można na dwa rodzaje. Lipa czyli taki konkretnie brak światła jaki ma miejsce na moim zdjeciu i to co lubimy najbardziej czyli poranne światełko. Kolor piór wtedy jest zdecydowanie inny. Wpada delikatnie w żółte(nie w zielone) fajnie podkreśla , obrysowuje .Ale tego akurat nie trzeba tłumaczyć.
Widzisz, na moim Eizo z serii CG (notabene dla pewności kalibrowanym dziś spektrofotometrem) nie jest ok. Myszaki widuje od kilku lat, kilkanaście a często kilkadziesiąt razy w tygodniu.
Nie bierz jednak tego do siebie. Jak uważasz, że jest w porządku, to niech tak będzie.
A 3 przykładowe z brzegu obrazki jastrzębiowatych podczas wschodu słońca: 1, 2, 3.
Ostatnio edytowane przez KrZyChUM ; 15-08-2014 o 22:45
@KrZyChUM - Nie ma sensu nasz dalszy dialog ponieważ na przedstawionych przez Ciebie zdjęciach, a w szczególności 1 i 3, ptak i trawa miejscami popadają w okropne niebieskości.
Więc u któregoś z nas coś jest nie tak.
Bardzo proszę kolegów o pomoc w zlokalizowaniu problemu. Nie wiem jak @KrZyChUM, ale ja byłbym bardzo wdzięczny.
Dla mnie nienaturalnym jest myszak w "zgniło-zielonym" kolorze. Masz przecież RAWa, to łatwo można sprawdzić dla jakiego WB jest w porządku. Ty się natomiast z całych sił upierasz, że ten zielony zafarb jest naturalny.
Skontaktuj się z nami