Close

Strona 236 z 364 PierwszyPierwszy ... 136186226234235236237238246286336 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 351 do 2 360 z 3638

Wątek: co pijecie?

Domyślnie

To jeszcze jedno na koniec dnia. Bardzo fajne, klasyczne aipa
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Ech, czy doczekam czasu aż browary rzemieślnicze zaczną robić dobre, klasyczne gatunki...? Obecnie tylko ipa i ipa i wszystko na citrze i amarillo... a nawet jak nie nazywa się ipa to smakuje jak aipa... nudą wieje...
    Dobrego pilsa niet, ani marcowego, ani koźlaka ani pszenicy mało porterów, belgów, klasycznych ale... Małżonka ma pubik we Wro z rzemieślniczymi piwami i doprosić się nie może o coś innego niż *ipa...

Domyślnie

Jak chcesz dobrego pilsa to z gosciszewa sa dwa dobre pszenica fajna z birbanta jest, tak samo jak porter. Jest cala masa dobrych piw, tylko trzeba poszukac
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seler Zobacz posta
    Dobrego pilsa niet, ani marcowego, ani koźlaka ani pszenicy mało porterów, belgów, klasycznych ale...
    Każdy przyzwoity browar ma w ofercie piwa pszeniczne:
    Alebrowar Lady Blanche
    Doctor Brew American Witbier
    Doctor Brew Australian Weizenbock
    Doctor Brew American Weizen
    Ciechan Pszeniczne
    Pinta Viva la Wita
    Podróże Kormorana Weizenbock
    Benediktiner
    Franziskaner
    Shofferhofer

Jest tego mnóstwo szczególnie wśród piw niemieckich i austriackich.
    Ostatnio edytowane przez Borat1979 ; 30-07-2014 o 20:06
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

qualin i Borat1979 chyba wystarczająco wyczerpali temat a jeszcze sporo różnych innych piw by się znalazło. Ile ludzi i dzisiejszych czasach szuka dobrego koźlaka czy też marcowe? Ja nie znam takiej osoby.

Domyślnie

Fajny ten odwrotnie chmielony lager z kormorana wchodzi jak woda w obecne upaly

No wlasnie zapomnialem o pszeniczniakach z doctora brew, sa swietne waizenbock jest wysmienity
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qualin Zobacz posta
    Jak chcesz dobrego pilsa to z gosciszewa sa dwa dobre pszenica fajna z birbanta jest, tak samo jak porter. Jest cala masa dobrych piw, tylko trzeba poszukac

Robust Portera z Birbanta piłem wczoraj, w pierwszej chwili myślałem ze to jakiś stout delikatny bo było całkiem bez wyrazu jakby rozwodnione, no i porter 5%?? Dla mnie porter to piwo którego główną cechą jest ciężkość i intensywność... a pszenica... hmm pszenica to jest Maisel Weisse pachnie i smakuje książkowo, z polskich produktów to chyba tylko Amber i Cornelius pszeniczne jako tako smakowały.

Moja generalna konkluzja jest taka że wszystkie te nowe browary strasznie kombinują, mieszają style, próbują zrobić coś unikalnego co będzie brzmieć "hipstersko", tworzą wynalazki i czasami mam wrażenie że to dlatego że zrobić dobrego pilsa czy koźlaka to jest duża sztuka i łatwo wytknąc błędy czy odchyłki od gatunku a robiąc wynalazki zawsze można zadeklarować że "tak właśnie ma smakować" chociaż kwasior że nie idzie pić.

Dużo piwa pijam i sam warzę i parę lat temu zachwycał mnie "Atak" ale teraz robi się to już nudne i chciałbym perfekcyjnych gatunkowo klasyków.

A dziś w kufelku to:

i mimo małej (jak na RISa) mocy to świetne piwo. Takie lubię

Domyślnie

I na koniec dnia mi akurat podchodzi, fajne jest
    .

Domyślnie

Ja dzisiaj zakupiłem sporo nowych rzeczy których jeszcze nie piłem, Cascadian Dark Ale z Hausta wylądował w zlewie bo był kwach. Lublin to Dublin był świetny a teraz Brackie Imperial IPA które się pogorszyło w stosunku do pierwszych warek.

Strona 236 z 364 PierwszyPierwszy ... 136186226234235236237238246286336 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów