Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wyrwiząb Zobacz posta
    To ten komputer http://www.dell.com/pl/p/xps-13-9333...id=xps-13-9333
    Mam w domu stacjonarny z monitorem IIYAMA który kiedyś był flagowym modelem. Było to może 15 lat temu, teraz mój syn sobie używa stacjonarkę.
    Ja potrzebuję głównie do pracy taki komputer, bo czasami trzeba pacjentowi coś pokazać na zasadzie "przed i po leczeniu" i tutaj jestem mocno nakierunkowany na właśnie taki mały sprzęt. Niejako przy okazji służyć będzie do zastosowań hobbystycznych, jak prosta obróbka zdjęć i chodzi mi głównie o to, czy karta graficzna w tym konkretnym komputerze poradzi sobie z RAW z mojego aparatu. Dobrze jeden z kolegów zauważył, że jest mocno okrojony jeżeli chodzi i gniazda/złącza, brakuje czytnika kart, jest jakieś dziwne wyjście na zewnętrzny monitor zamiast hdmi. Sam nie wiem. Myślałem też o Dell inspiron 7537 w podobnej konfiguracji, też ma podświetlaną klawiaturę, ale sporo cięższy. Asusy są podobno bardzo dobre. Nie jest łatwo wybrać mając wiedzę z końca lat 80
    Karta graficzna do RAWow jest zbędna. Przydaje się głównie w obróbce wideo, a ta co jest tam do wideo się nie nadaje w ogóle. To zintegrowana z prockiem.

Do obróbki zdjęć się nada, ale wiedzy, że z kolorami na matrycy może być bardzo słabo. Poza tym ma błyszcząca matryce - dobre w domu, w mobilnym sprzęcie to tragedia. Wszystko się odbija jak w lustrze, a przy słońcu pracować się nie da.

Ja nigdy nie dałym 6000 za trochę większy tablet z klawiatura. Fakt, 13,3" jest lekkie i mobilne, ale powtórnie drogie i nie funkcjonalne.
    Bez czytnika płyt, tylko 2 gniazda USB, tylko 8 GB RAM i nie da się ani mniej, ani więcej.

Co do flagowej Iiyamy - miedzi nią a podstawowym Eizo i tak zawsze była przepaść.
    Znajomy tez ma jakąś najdroższą iiiyame 23" - nie ma porównania do używanego eizo, ktore kupił za połowę ceny iiyamy.
    Ostatnio edytowane przez GonzoG ; 27-07-2014 o 11:49
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Już mnie powoli męczy to typowe gadanie, że stacjonarki lepsze, że ktoś by kupił inaczej. Zżera was zazdrość, że ktoś może sobie pozwolić na tyle, czy jak
    Po drugie kwestia monitorów. Nie każdy MUSI mieć idealne odwzorowanie barw. Dla przykładu u mnie stoją dwa Samsungi 245T. Ludzie powiedzą że jak to, na tym się w ogóle nie da nic obrabiać, kolory będą do bani. A ja sobie na swoje potrzeby obrabiam, i jestem zadowolony. A za monitory dałem 1100zł. Z kablami w cenie.
    Wydawanie kasy na monitor klasy EIZO, gdy on na siebie nie zarabia - a jest tylko fanaberią...to jest gorsze niż wybór laptopa nad stacjonarką

Koledze radzę poszukać laptopa z możliwością wpięcia stacji dokującej, rozwiązuje to problem portów.
    Poza tym, DELL widzę oferuje tylko rok gwarancji - bezsensu.

BTW, wg mnie warto rozważyć:
    http://www.kuzniewski.pl/p18162,hp-e...a-w-cenie.html
    Ostatnio edytowane przez velaskez ; 27-07-2014 o 12:32
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Poza tym, DELL widzę oferuje tylko rok gwarancji - bezsensu.
    XPS to najniższa półka u Della, więc i krótka gwarancja.
    Latitude czy Vostro maja chyba 3 lata NBD.
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    XPS to najniższa półka u Della, więc i krótka gwarancja.
    Latitude czy Vostro maja chyba 3 lata NBD.

Ja biorę na firmę i wtedy jest tylko rok gwarancji. Patrzę teraz na tą serię latitude i inspiron 7737 z siedemnastką fullhd. Waga 3.3 kg, ale jak piszą, mega wypas i bardzo solidna metalowa obudowa. W poniedziałek przejdę się do sklepu komputerowego i na żywo pooglądam. Asusa też muszę brać pod uwagę, ponoć najlepszy stosunek cena/jakość
    D7000 = 17-55 2.8 nikkor, 24-120 3.5-5.6 VR nikkor, 105 2.8 VR nikkor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wyrwiząb Zobacz posta
    Ja biorę na firmę i wtedy jest tylko rok gwarancji. Patrzę teraz na tą serię latitude i inspiron 7737 z siedemnastką fullhd. Waga 3.3 kg, ale jak piszą, mega wypas i bardzo solidna metalowa obudowa. W poniedziałek przejdę się do sklepu komputerowego i na żywo pooglądam. Asusa też muszę brać pod uwagę, ponoć najlepszy stosunek cena/jakość
    W przypadku Dell'a nie ma znaczenia czy firma czy nie. Gwarancja jest jednakowa dla wszystkich.

Inspiron to też dolna półka.
    Latitute, to już taki wół roboczy dla firm.

Pomiędzy nimi jest jeszcze Vostro - coś jak bardziej ładny Latitude, w trochę gorszej obudowie i niższe cenie.

Inspiron ma w standardzie 2 lata, a dokładniej 26 miesięcy od daty produkcji, zwykłej gwarancji.
    Inspiron 7xxx ma chyba teraz 2 lata NDB (następnego dnia roboczego serwis w domu).

Vostro i Latitude mają w zależności od modelu 2, 3 lub 4 lata NBD z możliwością rozszerzenia nawet do 5-ciu lat.
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Carlos_lo Zobacz posta
    jesli 13" wystarczy to jest ok

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Widac, ze kolega byl "zajawiony na komputery" za czasow amigi, bo "kineskopy" juz raczej nie wystepuja w laptopach (wyobrazilem sobie to)

Fajny lapek, mocna maszyna jak na lapka, obrabiania na matrycy laptopa to jednak pomylka.
    Cytat Zamieszczone przez Carlos_lo Zobacz posta
    10 lat - nie posluzy - chocby ze wzgledu na slynna zmowe postarzania produktu, kiedys to byly czasy...

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Już mnie powoli męczy to typowe gadanie, że stacjonarki lepsze, że ktoś by kupił inaczej.
    BTW, wg mnie warto rozważyć:
    http://www.kuzniewski.pl/p18162,hp-e...a-w-cenie.html
    Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    W przypadku Dell'a nie ma znaczenia czy firma czy nie. Gwarancja jest jednakowa dla wszystkich.

Inspiron to też dolna półka.
    Latitute, to już taki wół roboczy dla firm.

Pomiędzy nimi jest jeszcze Vostro - coś jak bardziej ładny Latitude, w trochę gorszej obudowie i niższe cenie.

Inspiron ma w standardzie 2 lata, a dokładniej 26 miesięcy od daty produkcji, zwykłej gwarancji.
    Inspiron 7xxx ma chyba teraz 2 lata NDB (następnego dnia roboczego serwis w domu).

Vostro i Latitude mają w zależności od modelu 2, 3 lub 4 lata NBD z możliwością rozszerzenia nawet do 5-ciu lat.
    Dzięki za odpowiedzi, po analizie wszystkiego i wizycie w sklepie kupiłem jednak inspiron 7737. Jest metalowy, ma procesor i7, 16 ram, kartę nvidia 2gb i dotykowy fhd. Jest też podswietlana klawiatura. Co do wspomnianego wcześniej xps 13, to jest po prostu piękny! Jest jak kobieta "kotka kanapowa". leży, ładnie pachnie i wygląda i na jakiś czas można jej użyć. Pewnie kupię w przyszłym roku
    D7000 = 17-55 2.8 nikkor, 24-120 3.5-5.6 VR nikkor, 105 2.8 VR nikkor

Domyślnie

Niech Ci długo służy.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów