Close

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 60

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matys.ldn Zobacz posta
    A morał tej bajki jest taki że: "chytry dwa razy traci".
    Założę się że ta różnica w cenie która była u pierwszego sprzedawcy, między ostatnim(legalnym) zrównała się po doliczeniu wszystkich kosztów(czasu też) które poniosłeś odsyłając sprzęt do zwrotu itp...

Różnica dochodziła do 200 funtów, czyli jakieś 1000zł.
    Fudżik i szkiełka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarzd3100 Zobacz posta
    Dla mnie morał jest troszkę inny:
    "Kto ryzykuje ten może wygrać, kto nie ryzykuje nie ponosi strat, lecz nie wygrywa nigdy!"

Dobre! Niemal mój charakter w pigułce
    Fudżik i szkiełka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iljuszyn Zobacz posta
    Angielski chyba nie jest problemem?
    W sumie jakoś daję radę, nie mniej jednak wolę aby w moim sprzęcie jeśli to możliwe był język Ojczysty
    Fudżik i szkiełka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrozen4 Zobacz posta
    Jak pisałem w którymś z postów, nie masz pecha tylko jesteś za szybki. Jeśli tego nie zmienisz to dalej będą przytrafiać Ci się takie "kwiatki".
    I tu masz rację.... niestety
    Z drugiej jednak strony spodziewałem się od "profesjonalnych" sprzedawców profesjonalnego podejścia.

P.S. Sorry, że natrzepałem tyle postów, ale nie umiem tego scalić w jeden.....
    Fudżik i szkiełka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Big Z Zobacz posta
    Z drugiej jednak strony spodziewałem się od "profesjonalnych" sprzedawców profesjonalnego podejścia.

Z tym profesjonalizmem bym nie przeceniał. Na dzisiejsze czasy najbezpieczniejsza zasada to zasada ograniczonego zaufania, tak jak na drodze przy jeździe "bez trzymanki".

Domyślnie

Z tym profesjonalizmem bym nie przeceniał. Na dzisiejsze czasy najbezpieczniejsza zasada to zasada ograniczonego zaufania, tak jak na drodze przy jeździe "bez trzymanki".
    A wiesz co ta zasada oznacza? Bo podejrzewam, że jak większość rozumiesz ją na opak. Zasada ograniczonego zaufania mówi, że - o ile aktualne zachowanie innego uczestnika ruchu nie wskazuje inaczej - możesz oczekiwać, że będzie on przestrzegał przepisów PORD.
    Nie oznacza czegoś w rodzaju "na wszelki wypadek zakładam, że inni NIE przestrzegają przepisów, bo tak się czuję bezpieczniej".
    W przełożeniu na transakcje kupna-sprzedaży: o ile sprzedawca nie da Ci powodów do myślenia inaczej, możesz zakładać, że jest profesjonalistą.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarkod Zobacz posta
    na wszelki wypadek zakładam, że inni NIE przestrzegają przepisów,
    Dokładnie tak myślę i przez parędziesiąt lat nie miałem najmniejszej stłuczki, w przeciwieństwie do "mistrzów kierownicy". A co do profesjonalizmu sprzedawców to daj spokój, bezdenna żenada.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Rawa Maz.

Domyślnie

A przecież mój instruktor powiadał tak: "powinieneś zakładać, że wszyscy na drodze chcą cię zabić". Oczywiście nieco przesadzał, niektórzy przecież w ogóle mnie nie widzą

Domyślnie

Dokładnie tak myślę i przez parędziesiąt lat nie miałem najmniejszej stłuczki, w przeciwieństwie do "mistrzów kierownicy". A co do profesjonalizmu sprzedawców to daj spokój, bezdenna żenada.
    Ależ możesz myśleć, co chcesz. Tyle, że to nie jest "zasada ograniczonego zaufania".
    W przypadku sprzedawców pokazałem tylko, co by oznaczało zastosowanie zasady ograniczonego zaufania (rozumianej poprawnie) do sprzedawców. A czy oni są profesjonalni, czy nie, to już inna rzecz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tipsi Zobacz posta
    A przecież mój instruktor powiadał tak: "powinieneś zakładać, że wszyscy na drodze chcą cię zabić". Oczywiście nieco przesadzał, niektórzy przecież w ogóle mnie nie widzą
    Nie wiem, co mówił Twój instruktor. I możesz zakładać dowolną rzecz tyle, że to nie będzie "zasada ograniczonego zaufania". Ona ma swoją jednoznaczną definicję w PORD: Dz. II, roz. 1, art. 4.

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów