Close

Strona 163 z 272 PierwszyPierwszy ... 63113153161162163164165173213263 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 621 do 1 630 z 2712

Domyślnie

Większość plazm ma problem z odbiciami. Pozostaje odpowiednie ustawienie telewizora względem źródeł światła. U mnie problem oczywiście występuje, ale wolę odbicia na plaźmie niż jakość obrazu na LCD. Dodam, że plazmę kupowałem 4 lata temu i do tej pory hula aż miło Zgodnie z tym co napisał Johanan, przy zakupie nie wybrałem opcji fullhd i nie żałuję. Obraz świetny, zarówno z analogowej kablówki, jak i dvd / komputer.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    sa fullHD - tyle że kosztuję 5 klocków i więcej. A z tego co się orientuję (laik) to będzie to widac jak podepniesz blureja czy jakies inne konsole. Przy TV chyba nie ma sensu bo TV nawet HD i tak puszcza gdzieś w granicach 1024 czy 1280. Czy się mylę ?
    Praktycznie decydujący jest pion, który dla FHD wynosi maksymalnie 1080 , albo 720 pikseli.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mbodniak Zobacz posta
    I jeszcze ciekawostka - Za tv warto mieć światło podczas oglądania. Zwiększa się głębia koloru i kontrast. Nie dosłownie, ale tak... hmm... jak to opisać - po prostu mniej się oczy męczą. Źródło światła przed tv będzie powodowało odblaski i tym podobne, oko się bardziej musi skupiać na obrazie. Wystarczy światło ciepłe białe. Ja dla siebie zrobiłem to w taki sposób że podczas włączania TV włączają się diody rozmieszczone na tyle tv. Zasilanie mam zrobione z sieci, przekaźnik jest zasilany z wejścia USB i kłopot osobnego włączania i wyłączania z głowy
    Efekt Bartlesona-Brenemana - postrzegany kontrast złożonych stymulantów (czyli np. zdjęć) zwiększa się wraz ze wzrostem luminancji w otoczeniu. Z tego samego powodu często wykonuje się dwie kalibracje - na dzień i na noc.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 09-07-2014 o 13:01

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zolty Zobacz posta
    Jakos do plazmy nie mam przekonania, I to o dziwo po (krotkim co prawda) kontakcie ze slawetnym Kuro (wersja 42"). Moze jeszcze uda mi sie za 3 tygodnie upolowac W905. A propos W905 - tez ma fabrycznie podbita zielen jak W829 ktore widzialem?
    Ja bym omijał to coś z daleka. Nie wiem jak trzeba być tolerancyjnym żeby lubić oglądanie takich rzygów na codzień. Przecież to przegrywa w przedbiegach z najtańszymi plazamami.
    Mam do czynienia z tym czymś, spędziliśmy wiele godzin żeby to jakoś ustawić ale nie jest to obraz dla moich oczu.

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    rozchodziło mi się głównie o to by odgladajac jakiś film na HBO w HD dla przykładu nie będę 4606170miał na takim TV jakiejś masakry pixelowatej. BlueRay nie mam/nie oglądam. Filmy kinowe w kinie, reszta w domu na TV. głównie przyrodnicze HD. Pod to ma to byc sprzęt.
    Nie będzie najmniejszego problemu, po ustawieniu będzie obraz żyleta z żywymi naturalnymi kolorami.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Mam do czynienia z tym czymś, spędziliśmy wiele godzin żeby to jakoś ustawić ale nie jest to obraz dla moich oczu.
    Z sensorem+oprogramowaniem, czy na oko? Bo na oko to faktycznie może być spory challange.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    ...
    ...
    Po zakupie również miałem momenty zwątpienia, ale odkąd ustawiłem ten panel, to jestem już z niego bardzo kontent.

Pod warunkiem niedotykania zakładki >>Żywe kolory<< w ustawieniach obrazu, bo tu dopiero są "wodotryski".
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Efekt Bartlesona-Brenemana - postrzegany kontrast złożonych stymulantów (czyli np. zdjęć) zwiększa się wraz ze wzrostem luminancji w otoczeniu. Z tego samego powodu często wykonuje się dwie kalibracje - na dzień i na noc.
    O właśnie, coś mi gdzieś dzwoniło i skorzystałem Dzięki za wyjaśnienie

Domyślnie

Pany a co teraz możecie polecić ze średniej półki? Może taki byłby OK. Cy te tylne ledy to jakaś rewolucja?
    W tej chwili siedzę przed sonym 40EX500. Poza kątami i matowym ekranem nie zachwyca kolorkami chociaż absolutnie nie są oczojebne.
    D610 D70 N80-200/2,8 P200/4 N102/2,5 Taku55/1,8 ~135 N18-70, Pixma IP4700+OCP tetenal photo silk & fomei nano pearl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Z sensorem+oprogramowaniem, czy na oko? Bo na oko to faktycznie może być spory challange.
    Był dwa razy kalibrowany przez różnych magików z odpowiednimi utensyliami , później próbowaliśmy sami. Plazma ustawiona "na oko" w 10 min. świeci intuicyjnie - tak jakby człowiek chciał żeby obraz wyglądał, a tu ciągle coś nie tak.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Zwrocilem uwage na Soniacza (akurat 829) w sklepie - czyli nie bardzo kalibrowany I pewnie podbity na max - tak czy inaczej na wyswietlanej reklamowce sklepu on jedyny nie 'wypalil" czerwieni. Tam gdzie na Samsungach, LG byla jednolita plama, na Soniaczu byla faktura skory.... Odjazd w zielono-podobny kolor zauwazylem w innym salonie. Ustawien jesli chodzi o kalibracje to (z tego co czytam) Sony ma bardzo malo (dwu punktowa?) - na jednym z portali/forow zjechali ten TV za kolory wlasnie, ale ustawic sie go dalo. Co do plazmy - w pomieszczeniu nie jest jakos szczegolnie jasno, moze bym i zdazyl kupic zanim znikna resztki Panasonicow, ale jakos ostatni Kuro do mnie niie przemowil. czern mial rewelacyjna - ale za pomoca pewnego tricku: przyciemnianej szyby na froncie, a co za tym idzie mial kiepska biel. Cos za cos. Do plazm LG czy Samsunga nie mam przekonania. No nic poszukamy...
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Strona 163 z 272 PierwszyPierwszy ... 63113153161162163164165173213263 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów