Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 54

Domyślnie

Basket hehe spokojnie, nic złego się nie stało, wstawilem zdjęcia, sailor swoją opinię i gut. Dalej nie ma co walkowac tematu.

Cytat Zamieszczone przez Alinell Zobacz posta
    Wg mnie foty są zaczepiste. Retusz twarzy jest świetny, obróbka też. To już chyba takie spaczenie portrecistów, że skupiają się na twarzy i ją najbardziej dopieszczają Jedyne co mnie razi to 'suchość' rąk modelki no i niedoświetlenie ich. A poza tym - świetne
    Alinell dzięki za komentarz.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 04-06-2014 o 12:32

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    Co twoj komentarz wniosl konstruktywnego do tej dyskusji?
    Skomentowalem watek kurczaka jak kazdy inny wskazujac w nim bledy.
    Ma on wartosc merytoryczna bo wiadomo co poprawic przy nastepnych sesjach. Autor wyciagnie z tego wnioski lub nie.
    Natomiast twoj post jest tu potrzebny jak musztarda w torcie.
    Bardzo lubię tort z musztardą

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Basket hehe spokojnie, nic złego się nie stało, wstawilem zdjęcia, sailor swoją opinię i gut. Dalej nie ma co walkowac tematu.
    Oki, ja się nie wcinam
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 04-06-2014 o 12:32
    Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basket Zobacz posta
    A Twoje co wnoszą? Pienisz się tylko jak zobaczysz zdjęcia @kurczeblade. I o jakiej merytorycznej dyskusji Ty mówisz.
    Jeszcze nie przeczytałem żeby kurczeblade zgodził się z Twoją jak to szumnie nazywasz konstruktywną krytyką.
    Ps. Bardzo lubię tort z musztardą

Naprawde? Dla przykaldu - Ponizej jest watek kurczaka w ktorym nic nie napisalem choc moglbym duzo. Wiec jakos twoja teoria sie kupy nie trzyma
    Mozesz wskazac co niekonstruktywnego jest w moim poscie? Wskazalem co mi sie nie podoba w obrobce i dlaczego stylizacja jest zla. Mozna nie widziec w tym nic zlego tak samo jak nie zauwazac roznicy miedzy flaga polska a niemiecka - w koncu to tylko dwa kawalki materialu. Robiac zdjecia szachow mozna ustawic dwa gonce na jasnych polach. Jaka bedzie wartosc takiego zdjeci dla szachisty?

Edit: tyle mojego w temacie. Wyrazilem swoja opinie na temat stylizacji. Uwazam ze konkretna i merytoryczna w przeciwienstwie do twojego pisania dla samego pisania. Jesli sie z nia nie zgadzasz z checia podejme dyskuje W TEMACIE
    Ostatnio edytowane przez sailor ; 31-05-2014 o 11:02
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    Naprawde? Jesli sie z nia nie zgadzasz z checia podejme dyskuje W TEMACIE
    To nie chodzi o to czy się zgadzam czy też nie. Ja jedynie w temacie mogę napisać czy zdjęcie mi się podoba czy nie.
    Nie zagłębiam się w niuanse i nie piszę o nich, bo się na tym nie znam. Czytam wątki w nadziei, że się czegoś dowiem, nauczę...
    Chciałem tylko zwrócić uwagę na to, że niepotrzebnie się kopiecie po kostkach. Bo przecież chyba nie ma idealnego zdjęcia(chyba) a wyciąganie na siłę niektórych mankamentów nie ma większego sensu?
    Ps. Jakim trzeba być wrażliwym na punkcie swojego "jestestwa" żeby cytować wcześniej napisany, a później wyedytowany post?
    Fuji

Domyślnie

Basket uważaj na niego, pochłonie Twój cały wolny czas, dodatkowo doprowadzi do nic znaczącej dyskusji a na końcu zrobi wszystko żebyś został zbanowany, składając raporty do moderatorów. Poza tym Sailor dzięki znów za bałagan!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basket Zobacz posta
    Nie zagłębiam się w niuanse i nie piszę o nich, bo się na tym nie znam. Czytam wątki w nadziei, że się czegoś dowiem, nauczę...
    moze warto zaglebic sie w niuanse bo to one decyduja o dobrym zdjeciu? kadr kompozycja stylizacja - to wszystko szczegoly ktore potrafia polozyc nawet najlepsza sesje.
    sam piszesz ze sie nie znasz i chcesz sie nauczyc wiec moze zamiast sie czepiac przeczytaj co napisalem w pierwszym poscie? nie ma tam nic co urazaloby w jakikolwiek sposob kurczaka. ale jak widac facet krytyki zwlaszcza merytorycznej nie przyjmuje.

a wyciąganie na siłę niektórych mankamentów nie ma większego sensu?
    masz racje. po co wiec w ogole dyskusja o zdjeciach, skoro wskazywanie bledow jest bez sensu? nie lepiej zrobic "lajki"? bedzie po probelmie i nei trzeba bedzie pisac

Ps. Jakim trzeba być wrażliwym na punkcie swojego "jestestwa" żeby cytować wcześniej napisany, a później wyedytowany post?
    wyedytowales cos? sorry nie zwrocilem uwagi. czy to apropos tego ze ja dopisalem zdanie do mojej wypowiedzi?
    co wy macie z tym czepianiem sie edycji?

spokojnie, nic złego się nie stało, wstawilem zdjęcia, sailor swoją opinię i gut. Dalej nie ma co walkowac tematu.
    kurczaku drogi .. zdecyduj sie .. bo robienie za swietego ci nie wychodzi .. tutaj jestes niby milo nastawiony i nic zlego sie nie stalo, a na priwa wysylasz mi masc na bol d.py .. niemal powtorka z rozrywki sprzed paru dni gdzie tu pisales ze wrociles by rozmawaiac o fotografii i do nikogo nie chowasz urazy a pare minut pozniej zasuwasz na inny portal by powypisywac bzdury pod moimi fotami - wiedzac doskonale ze tutaj za takie cos wylecisz definitywnie.

albo rybki albo akwarium pomijajac fakt ze wystarczylo przeczytac mojego pierwszego posta ze zrozumieniem i okazaloby sie ze to wcale nie taka zla fota tylko polegles na stylizacji - mozna to poprawic w nastepnych, ale po co?

aaa zapomnialem .. dla ciebie dbalosc o szczegoly to bezsensowna czynnosc. dzieki temu masz modelke ktora wg odznaczen zyla jakies 200 lat i byla zasluzonym pilotem niemieckim, polskim bohaterem wojennym i zasluzonym dla ojczyzny czlonkiem PZPR w nowej odrodzonej ojczyznie

Basket uważaj na niego, pochłonie Twój cały wolny czas, dodatkowo doprowadzi do nic znaczącej dyskusji a na końcu zrobi wszystko żebyś został zbanowany, składając raporty do moderatorów.
    tak tak .. to wszystko przeze mnie - to ja zmuszalem cie do wypisywania glupot i obrazania wszystkich wokol.
    Poza tym Sailor dzięki znów za bałagan!
    powinienes sie cieszyc - masz dyskusje pod zdjeciami.
    watek w ktorym nie skomentowalem twoich zdjec po czterech dniach ma jedna wypowiedz.

ps. potrafisz wzniesc sie na poziom merytorycznej dyskusji o swoich zdjeicach jaki deklarowales czy nadal bedziesz kopal dolki na innych portalach, zglaszal foty na fejsie, wysylal masc na bol d.py i udawal ze nic na ten temat nie wiesz?
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 04-06-2014 o 12:34

Domyślnie

Sailor, a nie uważasz że te zdjęcia (a w zasadzie stylizacja) to tylko zabawa i wariacja na temat munduru? Moim zdaniem miało to jedynie efektownie wyglądać a nie kopiować zeszłowieczną rzeczywistość. Twoje argumenty (chylę czoła bo wiedzę na temat odznaczeń masz zapewne dużo większą niż 99% forumowiczów) miałyby sens gdyby zdjęcia powstały na użytek jakiejś historycznej rekonstrukcji a tu widzę bardziej zabawowe podejście. Gdyby było inaczej to wypadałoby dodać, że dziewczyna jest za młoda by otrzymać tyle odznaczeń, za chuda więc nie nadaje się do woja oraz że na początku dwudziestego wieku kobiety się tak nie malowały

Domyślnie

Ogólnie słabo. Nerwowe ułożenie dłoni, przeładowanie dodatkami (+ mess z orderami wspomniany przez sailor'a) no i fatalna pseudo obróbka. Na taki blur ciężko się patrzy, bardzo sztucznie to wygląda.

Domyślnie

Mam znajomego prawnika - to jest jego hobby i praca,ale też od dzieciństwa interesuję się historią "wojen" dla niego to pasja, jest encyklopedią wiedzy w tym temacie, i kolekcjonerem. Oddając nam tą stylizacje stwierdził że to będzie fajnie wyglądać i nie miał z tym problemów, sam jest zadowolony z efektu i powiedział że sobie zrobi odbitki z tych zdjęć. Jego żona ubierała modelkę (jest stylistką- z zawodu) co widać na backstagu, oni są strasznie zachwyceni tymi zdjęciami - EFEKTEM, ja też i dużo osób więc sprawiło mi to frajdę jakich mało!

Nie powiedziałem nigdzie że się nie zgadzam z jakąś tutaj opinią, zostawioną przez kogoś i jeszcze raz napiszę:
    Fajnie się pobawić czasami w fotografię, dobrze spędzić wolny czas, poszukać jakiegoś pomysłu, dla efektu, światełka itp i właśnie to robię, nie tworzę idealnych obrazów, nawet się nie staram - ale każdy wie, że idealnie to może być w NASA ... . Polecam też takie podejście niektórym - ale @cz4rnuch wyciągnął mi z ust słowa, więc więcej nic nie muszę pisać.

Proszę moderacje o posprzątanie. I Błagam Cie sailor, nie rób już tu bałaganu.

FOR FUN ... ps. łatwo odróżnić konstruktywną krytykę, od tej zawistnej.
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 31-05-2014 o 13:55

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Sailor, a nie uważasz że te zdjęcia (a w zasadzie stylizacja) to tylko zabawa i wariacja na temat munduru? Moim zdaniem miało to jedynie efektownie wyglądać
    no takim argumentem mozna wlasciwie wytluamczyc wszystko.
    tu widzę bardziej zabawowe podejście. Gdyby było inaczej to wypadałoby dodać, że dziewczyna jest za młoda by otrzymać tyle odznaczeń, za chuda więc nie nadaje się do woja oraz że na początku dwudziestego wieku kobiety się tak nie malowały
    tak oczywiscie masz racje.
    rownie dobrze na tej focie:
    fotograf mogl u szyi dziewczyny zawiesic zelazny krzyz, prawda?

jak sie cos stylizuje to wypadaloby zadbac o szczegoly. ja wiem - w obecnych czasach nie trzeba bo nikt na to nie zwraca uwagi. jak na swieto panstwowe wywiesisz flage ze swastyka zamiast flagi Polski to tez bedzie ok? bo to mniej wiecej taka roznica jest.

Mam znajomego prawnika - to jest jego hobby i praca,ale też od dzieciństwa interesuję się historią "wojen" dla niego to pasja, jest encyklopedią wiedzy w tym temacie, i kolekcjonerem.
    encyklopedia wiedzy nie widzaca roznicy w zestawieniu najwyzszego pruskiego odznaczenia wojskowego z najwyzszym polskim odznaczeniem wojskowym na jednym mundurze?
    oni są strasznie zachwyceni tymi zdjęciami
    no jesli wszsycy sa zadowoleni to tylko pogratulowac.

I Błagam Cie sailor, nie rób już tu bałaganu.
    FOR FUN ... ps. łatwo odróżnić konstruktywną krytykę, od tej zawistnej.
    merytoryczna krytyke nazywasz zawistna i balaganem?
    niech ci bedize.
    robisz sliczne foteczki!! takie slitasne .. dyszka dla ciebie. lepiej?
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 04-06-2014 o 12:37

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów