Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 47

Wątek: Agnieszka

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

To jeszcze ja doloze do tego odgrzewanego kotleta...

Cytat Zamieszczone przez sailor
    dla mnie liczy sie spokojna praca a podziwiam Lindbergha.
    Myslalem, ze mnie...

Nie podoba mi sie wykonanie fryzury (niezaleznie od tego czyja to robota to troche wieje litrem lakieru do wlosow, siakies takie posklejane, nie lubie takich klimatow ), pejs chowajacy sie w cieniu, nos odrobinke za mocno zlewajacy sie z prawym policzkiem, blur/ostro w okolicach szyi, jasne plamy od swiatla na rekawie i klacie tez srednio pomagaja, a te pylki mozna bylo zdjac klejaca rolka z ajkiji

Podoba mi sie za to malowanie twarzy i sama wizja, chociaz brakuje mi wiecej zdjec do kompletu. Domyslam sie ile bylo pracy wsadzone, ale mozna bylo dolozyc odrobine wiecej, na pewno by fota zyskala.

Piotrze jak masz cos gdzies to daj na PW moze, bo tu sie zaraz pobija.

Domyślnie

Teraz merytorycznie:
    Światło ? Jeżeli dyskutujemy o świetle to zarzut że nos zlewa sie z policzkiem (brak widocznej krawędzi) - to spora pomyłka. Możemy dyskutować o proporcjach rysunku do wypełnienia albo ew. przeeksponowaniu jakiejś partii obrazu. Ale "złe" światło to bzdura - mamy tu zamierzony efekt - dyskusyjne są ew. proporcje. Swoją drogą - proponuję skopiować nawet ten znaczek pocztowy i wkleić do szopa i ruszyć suwakami - jeżeli monitory wasze lub oczy nie potrafią znaleźć krawędzi (mój monitor lub wzrok nie potrafił) A końcowa forma zdjęcia jest wypadkową widzenia klienta i fotografa.
    Retusz? Nie potrafię go ocenić na tym znaczku zmasakrowanym do tego kompresją - wy potraficie ?!?!?
    Nie podoba mi się wycieniowanie na policzku - wygląda na "napylone"
    Reszta to robota stylisty i fryzjerki - nie mam zamiaru się wtrancać
    Najbardziej boli zagięcie - przy tym zdjęciu to według mnie najbardziej bolesny element + paproszki (nawet jeżeli to jest struktura materiału )

Domyślnie

Wracając na forum z dobrym zamiarem, nie zamierzałem wdawać się w takie dyskusję ale zastanawia mnie sailor, jaki miałeś cel wywołując mnie po komentarzu Valush.a na temat tego zdjęcia? Dla dobra sprawy nie tworzymy z Valushem żadnego spisku, nawet się nie znamy, więc niczego się w tym nie doszukuj. I jeszcze raz wybacz kolego sailor, że nie kłaniam ci się w pas za twoje pracę z biedronkowych opakowan, które robisz zawodowo tyle lat... dzięki że mnie uswiadomiles! teraz pod mielonym będę szukał twojego podpisu, podziwiając zdjęcie, a może nawet paczkę z mięsem powiesze sobie na ścianie!? Twoje zdjęcia widziałem na stronie, fb- ciężko mi się przekonać do tych prac, ale wg. twojego zdania nie mają prawa mi się nie podobać twoje zdjęcia(z reszta nie tylko mnie) i jak dziwaczne opinię, komentarze które na siłę wmuszaja tutaj twoje wielkie sukcesy fotograficzne, konkursy, czerwone dywany i wystawy. Ale twierdzisz że jestem tak opóźniony emocjonalnie przez oglądanie 5-10-15 (którego nie pamiętam) i oglupiony przez Tyszke , który według ciebie zrobił karierę tylko i wyłącznie przez reality show. Niech ci będzie, gratuluje czerwonych dywanów. Szanuje twoje zdanie i to co robisz, tylko błagam nie wymuszaj tego samouwielbienia na innych, na mnie- ja nie widzę totalnie powodów żebym musiał ci ulegać i na każde twoje zdanie robił ukłon w twoja stronę.
    OSTATNIE 3GROSZE.
    Tyle czasu minęło a musiales wspomnieć w tym poście o mnie? Ja przez przez ten czas dawno zapomniałem o tobie, o naszych roztertkach. Nie wróciłem tutaj żeby się sprzeczac , wolałbym łączyć przyjemność pisania na forum z pasją jaką jest fotografia - nie uznaje się za zawodowca światowej klasy, nie chodziłem po czerwonych dywanach i nie wygrywalem konkursów fotograficznych, jestem małym pyleczkiem w tym ogromnym kosmosie, ale dla mnie najważniejsza jest przyjemność jaką czerpie z fotografowania i bezsensu stają się sprzeczki z innymi którzy również mają takie samo hobby - dlatego dla mnie basta, szkoda czasu na przepychanki, i jeśli kogoś urazilem gdzieś między wersjami i przepychankami z sailorem to przepraszam.

The end
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 22-05-2014 o 10:37

Domyślnie

Koledzy poziom obniżył się niebezpiecznie. Po co siebie i nas narażać na kolejne strony jałowych przepychanek? Forum dysponuje narzędziem, które pozwoli Wam skupić się na tworzeniu kolejnych, coraz piękniejszych zdjęć. Wreszcie zaczęło się piękne światło tej wiosny.

myślę co piszę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valush Zobacz posta
    Widzisz, z pełnią szacunku do tych przez Ciebie wymienionych również mam inne wzorce do których staram się chociażby zbliżyć. /..../ ale jest to nieosiągalne.
    jest osiagalne w pewnym stopniu. czasy i rzeczywistosc nie maja tu nic do rzeczy.

chociażby za to w jaki sposób potrafi reklamować samego siebie i budować markę swojego nazwiska.
    to jest marketing nie fotografia. owszem wiadomo ze w fotogafi uklady i znajomosci stanowia 90% sukcesu. reszta dzieli sie na talent warsztat umiejetnosci itd
    i jesli chodzi o moje zdanie to on marke swojego nazwiska utopil w szalecie. niestety.
    Zarzucając Kurczakowi papkę PRLU popatrz w lustro - jesteś rocznik 77', 2 lata starszy od Tyszki, 9 od kurczaka, 6 ode mnie. Wspomniane "5-10-15" było emitowane od 1982 roku więc z dużym prawdopodobieństwem sam je namiętnie oglądałeś - no chyba że od dziecka byłeś fanem National Geographic lub też w ogóle Ci nie pozwalano oglądać TV. Ubliżając w ten sposób kurczakowi, rykoszetem walisz sam w siebie.
    kompletnie nie zroumiales mojej wypowiedzi nie zarzucalem ogladania 5-10-15 bo ciezko by bylo znlezc dla niego alterantywe. napisalem jedynie o wartosci autorytetu w porownaniu do innych - czy wymienionych przeze mnie czy tez np wymienionych przez Ciebie - choc nie ze wszystkimi sie zgadzam
    Kobielski, Stokłosa, Poremba, Stankiewicz (Mateusz), Milach, Albin, Pospieszyńska, Zaborowska, Fabjański
    jedno z nazwisk wymienionych na tej liscie bardzo mnie cieszy :P

Twoje zdjęcie na opakowaniu produktu w Biedronce, Lidlu czy innym markecie.
    chcialbym .. naprawde chcialbym .. robota stala, z mala ilosci stresow, od paru lat na coraz lepszym poziomie jakosciowym. i nie widze w tym nic zlego. niestety sa obslugiwani przez duze agencje reklamowe ktore maja swoich fotpstrykow i nie da sie ich ugryzc przez najblizszych pare lat

widzę coś czego nie ma?
    a moze nie widzisz czegos co jest? jak pisalem wielokrotnie - komercyjna fotografia to wypadkowa w olbrzymiej czesci znajomosci, potem w rownie wielkiej umiejentnosci wypromowania wlasnej osoby, na koncu szczescia a po tym wszysktim przydaje sie warsztat i talent.
    zupelnie inaczej pracuja fotografowie w londynie warszawie czy madrycie a kompletnie inaczej w bydgoszczy kaliszu czy poznaniu

a Ty wróżka jesteś czy prorok, że wiesz
    wyciagnij tego posta za 5 lat i zobaczymy

Jak mniemam z powyższego Tobie modelki płacą za sesje bo każda z nich stoi 3 dni w kolejce żeby mieć foty z Twoim wspaniałym podpisem.
    alez skad. za stary juz jestem by ustawialy sie w kolejce i nie wygladam jak ronaldo by chcialy moj podpis
    to ja place modelkom. a raczej klient placi. to mi wystarczy. nie bardzo mam czas na robienie zdjec dla samego ich robienia, a sesje ktore robie dla siebie przygotowuje na tyle dlugo ze mam czas znalezc modeline.
    Osób Twojego pokroju jest sporo, na szczęście rzeczywistość to brutalnie weryfikuje, jedni zyskują szacunek i ich nazwisko zaczyna być marką - inni fotografują produkty do marketowych gazetek, proste packshoty na strony www czy kanapki dorabiając do tego wyższą ideologię, jednocześnie biorąc udział w tak wielu konkursach jak tylko się da. Czas oceni nas wszystkich.
    coz - nigdy nie uwazalem sie za artyste tylko za goscia zyjacego z fotografii. i nie widze nic zlego w fotorgrafowaniu kanapek jesli ktos za to placi. albo jesli ktos to lubi. strasznie latwo kategoryzujesz ludzi kompletnienie majac pojecia co robia
    tak zupelnie nie zlosliwie - poprowadz w polsce dzialalnoc oparta wylacznie na fotografii - jako jedyna forme zarobku. jesli przez ten czas bedziesz robil wylacznie to co lubisz i na co masz ochote a na dodatek beda to wylacznie rzeczy wielkie - stawiam skrzynke dowolnie wybranego przez ciebie alkoholu

jeszcze nie tak dawno za fotografow uwazalo sie jedynie reporterow - dla nich glownie robiony byl sprzet i nimi sie zachwycano. teraz (niestety) przyszedl czas na mode. jako ze to bardzo wdzieczna dziedzina to pewnie troche potrwa. dywersyfikowanie fotografow ze wzgledu na dziedzine w ktorej pracuje to chyba najglupszy podzial jakiego mozna dokonac. mozna to bardoz prosto udowodnic dajac np do zrobienia fotografowi aktu zdjecie architektury, fotografowi mody zdjecie salatki a fotografowi slubnemu zdjecie produktowe pierscionka.
    z zalozenia wszsycy polegna na nie swoich dziedzinach. Zapewniam cie ze ci wielcy z nazwiskiem i marka robia czasem packshoty
    zgodze sie z jednym - ze czas oceni wszystkich. ja na swoje nazwisko pracowalem kilkanascie lat. osiagnalem w fotografii wiecej niz zamierzalem. daje mi ona wikt i opierunek. wystarczy. jak sie skonczy mam co robic w innych branzach. niech mlodzi walcza o reszte
    osoba na którą się kreujesz nijak ma się do tego co widać na Twoich pracach, parafrazując jedną z Twoich wypowiedzi: kolorowy krajobraz w czarno-białym TV.
    niech i tak bedzie na szczescie to tylko wasze zdanie a nie moich Klientow wiec moge spac spokojnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Myslalem, ze mnie...
    ciebei najbardziej

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Piotrze jak masz cos gdzies to daj na PW moze, bo tu sie zaraz pobija.
    jak znajde dyski z 2012, na ktorych jest ta sesja to moge podeslac
    szczerze mowiac nie chce mi sie chyba ze bardzo chcesz sie pobawic

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Najbardziej boli zagięcie - przy tym zdjęciu to według mnie najbardziej bolesny element + paproszki (nawet jeżeli to jest struktura materiału )
    jak juz napisalem 1,5roku temu - zagiecie mnie denerwowalo ale postanowilem zostawic. dzis bym je wywalil w podskokach

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    twoje pracę z biedronkowych opakowan, które robisz zawodowo tyle lat... dzięki że mnie uswiadomiles! teraz pod mielonym będę szukał twojego podpisu, podziwiając zdjęcie, a może nawet paczkę z mięsem powiesze sobie na ścianie!
    przeczytaj sobie swoje posty.
    fajnie by bylo czytac ze zrozumieniem jesli do czegos sie odnosisz
    to tak apropos twoich wypowiedzi ze wrociles by milo dyskutowac

jestem małym pyleczkiem w tym ogromnym kosmosie, ale dla mnie najważniejsza jest przyjemność jaką czerpie z fotografowania i bezsensu stają się sprzeczki z innymi którzy również mają takie samo hobby - dlatego dla mnie basta, szkoda czasu na przepychanki, i jeśli kogoś urazilem gdzieś między wersjami i przepychankami z sailorem to przepraszam.
    zakaldam ze napisala to twoja dziewczyna/chlopak bo nijak ma sie do twoich wczesniejszych wypowiedzi.
    ale niech i tak bedzie. zycze jak najdluzszego wytrzymania w nowym wydaniu
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 26-05-2014 o 15:43
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

podziwiam Cię Piotrze.
    Że Ci jeszcze nie znudziło

Domyślnie

Dziewczynę to zostaw w spokoju, teksty typu chłopak to możesz puszczać w swoim towarzystwie

Co do faktu tych ZNAJOMOŚCI I SZCZĘŚCIA to masz dużo racji, przydało się z takim przeciętnym warsztatem i wieloletnim obyciem, dlatego gratulacje za samozaparcie

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    ciebei najbardziej
    Uf!
    Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    jak znajde dyski z 2012, na ktorych jest ta sesja to moge podeslac
    szczerze mowiac nie chce mi sie chyba ze bardzo chcesz sie pobawic
    Bawic sie nie chce, chcialem zobaczyc. Jak cos znajdziesz to wiesz gdzie mnie znalezc
    Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    podziwiam Cię Piotrze.
    Że Ci jeszcze nie znudziło
    Twardy dziad jest

I dajcie juz spokoj, przynajmniej w tym watku... bo mi sie popcorn konczy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    dla mnie najważniejsza jest przyjemność jaką czerpie z fotografowania i bezsensu stają się sprzeczki z innymi którzy również mają takie samo hobby - dlatego dla mnie basta, szkoda czasu na przepychanki, i jeśli kogoś urazilem gdzieś między wersjami i przepychankami z sailorem to przepraszam.
    The end

i w sumie bylo by ok .. a ja prawie uwierzylbym w cudowna przemiane niczym wody w wino.
    majac swiadomosc ze nastepne plucie jadem tutaj moze sie skonczyc kolejnym banem towarzysz kurczeblade kilka chwil pozniej przeniosl sie na portal maxmodels gdzie na moim profilu wysmarowal przepieknego paszkwila.
    trafil on tam gdzie powinien czyli w niebyt ale to chyba tyle jesli chodzi o czerpanie przyjemnosci z fotografowania i uznawanie przepychanek za bezsens. mam nadzieje chlopczyku ze ci ulzylo
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Gdzie się jeszcze poskarżyłeś że zostawił Ci ktoś komentarz pod zdjęciem na portalu na którym zostawia się komentarze !?

Przecież jest możliwość odpowiedzi na maxmodels na komentarze innych, jak również można napisać prywatną wiadomość- jeżeli się nie zgadzasz z opinią, w najgorszym wypadku jak jest coś obraźliwego to można zgłosić moderacji, nie rozumiem co ma do tego to forum. Poza tym, zostawiłem pod Twoimi zdjęciami pozytywne oceny, więc co w tym złego ?
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 26-05-2014 o 13:58

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów