Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 47

Wątek: Agnieszka

Domyślnie

że tez tutaj nigdy nie trafiłem. Co to toto? Krzywdę modelce zrobiono, że aż samo patrzenie boli.
    Stylizacji, fruzyry nie oceniam - ktoś miał w tym jakiś zamysł którego ja nie widzę.
    Kolorystyka - emet_b juz napisał.
    Światło? Połowa nosa ginie w policzku.
    Retusz też nie do końca zagrał - niby na twarzy jest jakaś równomierna struktura cery, na granicy cienia na nosie struktura jest mocniejsza a sam cień o wiele bardziej ostry aniżeli na reszcie twarzy.

Moim zdaniem praca nieprzemyślana, nieprzygotowana technicznie
    P35 | Zeiss ICON | Psix | D700 | S5 Pro | SZKŁA | LAMPY | OKO
    www.vapstudio.net

Domyślnie

Za Valush... Można to było zrobić o wiele lepiej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valush Zobacz posta
    że tez tutaj nigdy nie trafiłem. Co to toto?
    musiales strasznie ryc i szukac skoro odkopales watek sprzed 1,5 roku
    polecam dalsze szukanie. znajdzie sie duzo fot ktore mozna wygrzebac

Krzywdę modelce zrobiono, że aż samo patrzenie boli.
    mozna nie patrzec. chyba ze jest sie masochista
    Stylizacji, fruzyry nie oceniam - ktoś miał w tym jakiś zamysł którego ja nie widzę.
    i slusznie - jest to robota fryzjerki ktorej ani ja ani ty nie dorastamy do piet i ktora byla z efektu zadowolona.

Kolorystyka - emet_b juz napisał.
    a) emet_b nie pisal nic o kolorystyce
    b) dyskusja o kolorystyce w monochromii jest mniej wiecej rownie zasadna jak dyskusja o kolorze krajobrazu w czarno-bialym tv
    Światło? Połowa nosa ginie w policzku.
    Retusz też nie do końca zagrał - niby na twarzy jest jakaś równomierna struktura cery, na granicy cienia na nosie struktura jest mocniejsza a sam cień o wiele bardziej ostry aniżeli na reszcie twarzy.
    jeszce pare lat temu bym udowadnial ze nie jestem wielbladem, wrzucal cropy i pisal elaboraty dlaczego tak a nie inaczej. Jednakze chyba juz mi sie nie chce
    Moim zdaniem praca nieprzemyślana, nieprzygotowana technicznie
    moim zdaniem mozna o tej pracy napisac wiele ale akurat powyzsze jest kompletna bzdura ale masz prawo do wlasnego zdania i niech tak zostanie

Cytat Zamieszczone przez wojtekwu Zobacz posta
    Za Valush... Można to było zrobić o wiele lepiej.
    z przyjemoscia zobacze. dac wam namiary na modelke?
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    musiales strasznie ryc i szukac skoro odkopales watek sprzed 1,5 roku
    polecam dalsze szukanie. znajdzie sie duzo fot ktore mozna wygrzebac
    Masz rację, musiałem się nieźle naszukać żeby znaleźć Twoje zdjęcie do którego uwagi nie będą nazbyt brutalne.

slusznie - jest to robota fryzjerki ktorej ani ja ani ty nie dorastamy do piet i ktora byla z efektu zadowolona.
    Nie dorastamy dlatego, że nie jesteśmy fryzjerami Finał taki, że Ty waćpan jesteś odpowiedzialny za całość obrazu, czyli również za pracę fryzjera wizażysty itp. Jeżeli w Twojej estetyce mieści się taka stylizacja to git - jesteś szczęśliwszym człowiekiem.

a) emet_b nie pisal nic o kolorystyce
    b) dyskusja o kolorystyce w monochromii jest mniej wiecej rownie zasadna jak dyskusja o kolorze krajobrazu w czarno-bialym tv
    ad A - emet napisał, że modelka wygląda na niezbyt żywą i "manekinową": tłumacząc blada jak trup i wywoskowana w obróbce
    ad B - bajki to ja a nie mnie. Monochromia to nic innego jak obrazowanie w 8mio bitowej skali szarości, tudzież z anatomii i fizjologii narządu wzroku monochromia jest upośledzeniem oka do postrzegania kolorów i rozróżnianiu ich jedynie na podstawie światłocienia. Żaden z tych przypadków nie zachodzi. Uszczypliwe teksty zostaw dla ludzi którzy łapią się na Twój bajer.

jeszce pare lat temu bym udowadnial ze nie jestem wielbladem, wrzucal cropy i pisal elaboraty dlaczego tak a nie inaczej. Jednakze chyba juz mi sie nie chce
    może pora zrobić krok do tyłu? Czasami jest to potrzebne by móc pójść do przodu. Elaboraty pisać można ale co z tego jak odbiorca nie jest nimi zainteresowany - odbiorca ocenia Twoją pracę na podstawie zdjęcia a nie tego i ile o nim powiesz czy napiszesz.

Napisać o tej pracy okiem odbiorcy też można wiele - tylko po jednej odpowiedzi znam Twój próg pokory i samokrytyki (bliski zeru) więc nie będę robił burzy w szklance wody.

Ogólnie postanowiłem coś o tym zdjęciu napisać widząc Twoje komentarze pod pracami innych użytkowników forum - nie wiem ile trzeba patrzeć w lustro, żeby uznać się za eksperta i w taki sposób jak Ty komentować prace innych.
    Jeszcze raz -trochę pokory, każdy się kiedyś uczył, nadal uczy i uczyć się będzie - jesteś tego najlepszym przykładem.
    Ostatnio edytowane przez Valush ; 21-05-2014 o 11:59
    www.vapstudio.net

Domyślnie

Masz rację, musiałem się nieźle naszukać żeby znaleźć Twoje zdjęcie do którego uwagi nie będą nazbyt brutalne.
    skad tej jad wylewajacy sie z monitora? jak to pieknie napisales u siebie w profilu - "haters gonna hate" - to idealne podsumowanie twoich wypowiedzi w tym watku
    mam nieodparte wrazenie ze to kurczeblade wersja 2. nawet imie sie zgadza tylko zdjecia troche lepsze.
    nie chce mi sie .. naprawde uznajmy ze masz racje a ja spokoj ok?
    jakby twoje portfolio wgniatalo w ziemie to moglbym przebolec ten mentorski ton i podyskutowac - ale jak to juz wielokrotnie bywalo w przypadkach podobnych - przychodzicie, poobrazacie, powyzywacie .. a zycie sie toczy dalej. Idz i pozwol innym robic swoje.

Uszczypliwe teksty zostaw dla ludzi którzy łapią się na Twój bajer.
    cos cie musialo strasznie zabolec..

znam Twój próg pokory i samokrytyki (bliski zeru)
    taaaaaa wychodzi na to znasz mnie lepiej niz ja sam tylko nie wystawiaj mi prosze rachunku za psychoanalize.

Jeszcze raz -trochę pokory, każdy się kiedyś uczył, nadal uczy i uczyć się będzie - jesteś tego najlepszym przykładem.
    ciesze sie ze nie odmawiasz mi mozliwosci nauki
    komus widze totalnie sodowka odbila to taki syndrom trzydziestolatka ktory musi sie troche porozpychac?
    zawsze podkreslalem ze nauka trwa cale zycie czego nei doczytales nawidoczniej - w twoim wypadku jak widze juz sie zakonczyla i przyznales sobie poziom mistrza

spusc troche powietrza z balonika .. piekna pogoda .. ciesz sie dobrym swiatlem
    Ostatnio edytowane przez sailor ; 21-05-2014 o 17:49

Domyślnie

Ojacie Sailor dlatego Twoje porady uważam za conajmniej zabawne. Było więcej wylac tego tłuszczu modelce na głowę poza tym technicznie he he cudo. Pewnie modelka wstawila to do portfolio

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Było więcej wylac tego tłuszczu modelce na głowę
    czemu wiedzialem ze cie tu zobacze?
    moderacja na tym forum ma stanowczo za miekkie serce skoro pozwolili ci wrocic

w sumie mozecie soie podac rece - macie bardzo podobny styl pisania

Domyślnie

Wiesz, nie znam kurczaka bladego toteż nie ocenie podobieństwa (lub jego braku) w stylu pisania.
    Widzę, że moje uwagi strasznie Cie zabolały skoro aż po maxmodels musiałeś szukać by sprawdzić "co ja za jeden" jestem i jak śmiem cokolwiek krytycznego powiedzieć.
    To jest forum na którym publikuje się zdjęcia i rzeczą naturalną jest, że ktoś je oceni, że nie wszystkim się spodobają bo dla jednych będą idealne a dla innych wytworem na kształt glona - różnica taka, że jedni potrafią krytykę i uwagi przyjąć jako rzecz naturalną a nie atak na ego autora.

Twoja obrona tego zdjęcia jest nieskuteczna.
    Bardzo lubię zdjęcie z Twojego www - pani w morzu w białym materiale. Ładny kadr, genialne kolory. Niemniej na podstawie jednego zdjęcia nie mam zamiaru przychylać się do och i ach którymi chciałbyś być obdarzany (zresztą każdy chciałby czytać i słyszeć pod adresem swoich prac tylko komplementy). Nie podzielam zdania, że ktoś kto się obnosi z doświadczeniem fotograficznym zasługuje na szacunek "z urzędu".
    Wszyscy robimy zdjęcia i o naszej wartości stanowią nasze prace a to nie na jakich się kreujemy.

PS. Na skrzętnie wyszukanym przez Ciebie profilu jest jeszcze jeden cytat

Pozdrawiam serdecznie i swoją wypowiedź dot. tego zdjęcia kończę bo zbytnio odbiegamy od meritum. Swoje uwagi wyraziłem, obrona zamku (udawanie braku obrony i pozorne ignorowanie argumentów) też nijak sytuacji nie poprawiły. Masz do tego prawo.

Róbmy zdjęcia i nie bijmy piany z tego, że nie każdy nam pada do stóp. Nie wiem czy jeszcze na forum Jegomość mosad operuje ale obok czonryj'a to chyba mistrz krytyki - i też niejeden raz mi w pięty pocisnął, żyje dalej, robię swoje.

Reasumując - oceniłem po swojemu, tak jak ja to widzę. Nie ma się co obrażać - takie sytuacje zdarzać się będą tak długo jak człowiek będzie się parał jakąkolwiek formą sztuki.
    www.vapstudio.net

Domyślnie

Widzę, że moje uwagi strasznie Cie zabolały skoro aż po maxmodels musiałeś szukać by sprawdzić "co ja za jeden" jestem i jak śmiem cokolwiek krytycznego powiedzieć.
    alez skad. ja po prostu lubie wiedziec z kim rozmawiam. dlatego zajrzalem w portfolio.
    jakbysmy sie spotkali przy wodce to bym wiedzial ktos zacz. a tak to trzeba zajrzec na strone by zobaczyc z im sie rozmawia

Twoja obrona tego zdjęcia jest nieskuteczna.
    ja nigdy nie bronie swoich zdjec.
    czasem udowadniam ze ktos nie ma racji.
    zdjecia maja obronic sie same.
    przy kazdym zdjeciu jestem w stanie powiedziec dlaczego cos jest zrobione tak a nie inaczej, nie wypuszczam z wlasnej woli zdjec niedopracowanych.
    tyle tylko ze nie chce mi sie udowadniac ze jest tak a nie inaczej. dlatego tez malo wrzucam na forum. bo udowadnianie ze sie nie jest wielbladem jest zbyt czasochlonne i bezproduktywne. tylko tyle i az tyle.

Reasumując - oceniłem po swojemu, tak jak ja to widzę. Nie ma się co obrażać - takie sytuacje zdarzać się będą tak długo jak człowiek będzie się parał jakąkolwiek formą sztuki.
    alez ja sie nie obrazam to raz, dwa ze nie widze problemu ze komus sie nie podoba. podobac sie musi zleceniodawcy - to priorytet. jak do tego podoba sie jeszcze mnie to juz w ogole bajka. a jak podoba si eogolnie rozumianemu ogolowi to istna sielanka. mnie interesuje punkt pierwszy bo od tego zalezy to czy bede mial czym chleb posmarowac. pozostale punkty to czysta proznosc.

reasumujac - nei mam nic przeciwko twojej krytyce - aczkolwiek teksty "musiałem się nieźle naszukać żeby znaleźć Twoje zdjęcie do którego uwagi nie będą nazbyt brutalne" czy "Krzywdę modelce zrobiono, że aż samo patrzenie boli." sa nazwijmy to deliaktnie nieuzasadnione. wygladala to mniej wiecej - biore portfolio goscia i nie zastanawiajac sie nad czymkowleik szukam pierwszej foty do ktorej moge sie dopier..c
    jest to jakas forma dyskusji .. malo skuteczna imho
    zobacz jak wygladala dyskusja w akcie na temat nei podobania sie zdjec na wydmach
    dobrego swiatla zycze

Domyślnie

wygladala to mniej wiecej - biore portfolio goscia i nie zastanawiajac sie nad czymkowleik szukam pierwszej foty do ktorej moge sie dopier..c
    Nieeee, kompletnie nie zrozumiałeś przekazu - wziąłem portfolio gościa i poszukałem foty do której to co mam do powiedzenie będzie w miarę delikatne i bezpieczne
    Drugie dno tego, że postanowiłem coś napisać o którymkolwiek z Twoich zdjęć jest fakt w jaki sposób oceniasz prace innych użytkowników na forum

W tym momencie masz racje - często wyznacznikiem jest klient i niekoniecznie to co klient sobie życzy będzie się fotografowi "widziało" - klient płaci, klient wymaga, tylko w tym przypadku - gdzie tu miejsce na kreatywność własnego umysłu i sztukę?

Ciężko mi polemizować w temacie klientów ponieważ jest to dla mnie tylko dodatek do fotografowania a nie priorytet, ale rozumiem osoby dla których jest to wyznacznikiem - człek nie wielbłąd, pić musi (jeść czasami też).
    Kończmy Waść ten offtop i tyle go było. Co do aktów na wydmach - nie moja fotografia, aktów nie robię, nie znam się na nich i kompletnie ich nie czuję toteż nie będę się udzielał w dyskusji w której nic merytorycznego nie wniosę
    www.vapstudio.net

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów