Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 47

Wątek: Agnieszka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    czemu wiedzialem ze cie tu zobacze?
    moderacja na tym forum ma stanowczo za miekkie serce skoro pozwolili ci wrocic

w sumie mozecie soie podac rece - macie bardzo podobny styl pisania
    Dlaczego miałbym nie wrócić, dlatego że nie uznaje twojego zdania i wpadłem w twoje zawistne prowokację, czy może dlatego że nie kłaniam ci się w pas za te "profesjonalne" opinię - które swoją droga nie przekładają się na warsztat który pokazujesz?!
    Dlaczego podać rękę? Po co szukasz spisku, nie mam nic wspólnego z tym co zostało napisane pod tym zdjęciem, chociaż idealnie trafione. Dlatego nic więcej nie napisze na temat tego zdjęcia. Dla mnie twój warsztat jest daleki od tego kim starasz się tutaj pokazać i to zdjęcie jest idealnym dowodem że gwiazdorzenie to tylko w reklamach dobrze wychodzi

ja Ciebie też pozdrawiam i życzę więcej światła i mniej emocjonalnego podejścia do sprawy, i przypominam że fotografia to nie tylko "klient i zlecenie, też hobby"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valush Zobacz posta
    Nieeee, kompletnie nie zrozumiałeś przekazu - wziąłem portfolio gościa i poszukałem foty do której to co mam do powiedzenie będzie w miarę delikatne i bezpieczne
    pokaz mi zdjecie a ja ci znajde cos do czego sie mozna czepic. moze byc twoje moje demarcheliera lindbergha - kogokolwiek
    nie krepuj sie - z checia poczytam komentarze pod innymi fotami

Drugie dno tego, że postanowiłem coś napisać o którymkolwiek z Twoich zdjęć jest fakt w jaki sposób oceniasz prace innych użytkowników na forum
    prace innych uzytkownikow oceniam mniej wiecej w polowie tak surowo jak swoje
    a ze polityczna poprawnosc jest mi daleka to oceniam je szczerze

gdzie tu miejsce na kreatywność własnego umysłu i sztukę?
    sztuka jest umiejetnosc legalnego i uczciwego zycia z fotografii
    Ciężko mi polemizować w temacie klientów ponieważ jest to dla mnie tylko dodatek do fotografowania a nie priorytet
    widzisz tu sie roznimy. ja sesje dla przyjemnosci robie jak dobrze pojdzie raz na kwartal - pol roku. czasy kiedy tworzy sie dla siebie i przy okazji sie to sprzedaje mijaja wraz ze studiami i/lub postanowieniem o utrzymywaniu sie z fotografii.
    a kazda sesja jest kompromisem miedzy klientem fotografem budzetem i mozliwosciami. widzialem sesje z kosmicznymi budzetami ktore na forum zostaly by zjechane do granic mozliwosci. i takie ktore byly warte 100x wiecej niz budzet. szczegolnie w Polsce gdzie fotografia jest uznawana za dodatek do reklamy/grafiki. mozna by dlugo opowiadac. zdziwilbys sie czesto wyborem klientow.

Cytat Zamieszczone przez Valush Zobacz posta
    Co do aktów na wydmach - nie moja fotografia, aktów nie robię, nie znam się na nich i kompletnie ich nie czuję toteż nie będę się udzielał w dyskusji w której nic merytorycznego nie wniosę
    szczerze mowiac to jedna z niewielu moich sesji niekomercyjnych w ciagu ostatnich kilku lat

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Dlaczego miałbym nie wrócić
    bo nalezal ci sie ban permanenty a nie czasowy. nie za niezgadanie sie z kimkolwiek tylko za poziom jaki prezentujesz. nie rozumiesz tego i pewnie nie zrozumiesz bo to dla ciebie norma - pocieszam sie ze tylko kwestia czasu jest az kogos obrazisz i wtedy mam nadzieje moderatorzy dadza ci kopa na stale

fotografia to nie tylko "klient i zlecenie, też hobby"
    ale przeciez ty jestes super zawodowcem .. sluby robisz .. i komunie .. i nawet czasem jakies modowe.. za free ale jednak - bo przeciez twoje posty dotyczace jakosci sprzetu i zlecen chyba nie byly wziete z kosmosu?

Dla mnie twój warsztat jest daleki od tego kim starasz się tutaj pokazać i to zdjęcie jest idealnym dowodem że gwiazdorzenie to tylko w reklamach dobrze wychodzi
    ja w twoim wieku mialem kilkadziesiat komercyjnych publikacji. jak dojdziesz chociaz do 20 papierowych to porozmawiamy o warsztacie. na dana chwile dyskusja jest lekko bez sensu - ty usilujesz sie wykreowac na zawodowca fachowymi komentarzami na forum a ja od kilkunastu lat zyje z fotografii.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 26-05-2014 o 15:42
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Sailor, ale po co ty rywalizujesz i unosisz się tak emocjami, co starasz się udowodnić ?

I pokaż gdzie kogoś bezpośrednio obrazilem, bo piszesz w liczbie mnogiej, ban był bo go sprowokowales i brawa dla ciebie udało się ale wiedz że Tyszki z siebie nie zrobisz twierdząc co zrobiłeś kiedyś w kogoś wieku, jakoś mało o tobie słychać w tym popularnym świecie fotografii, a internet taki powszechny teraz. Jak to się mawia "tylka się nie przeskoczy" ale ok zarabiasz na fotografii więc trzeba z każda twoja opinia się zgadzać i zmienić swój warsztat na takie ideały o których tutaj piszesz każdemu pod zdjęciami samemu pokazując zdjęcia z modelkami reklamujacymi tłusz na głowie, ale ok to wina fryzjerki
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 21-05-2014 o 22:43

Domyślnie

Sailor, ale po co ty rywalizujesz i unosisz się tak emocjami, co starasz się udowodnić ?
    uczulenie na chamstwo i pozerow mam. nic wiecej

I pokaż gdzie kogoś bezpośrednio obrazilem, bo piszesz w liczbie mnogiej, ban był bo go sprowokowales i brawa dla ciebie udało się
    aaa tzn ze to moja wina ze masz chamskie odzywki? ciekawe bardzo

ale wiedz że Tyszki z siebie nie zrobisz
    nie zamierzam. pomijajc fakt ze jestem zadeklarowanym hetero to absolutnie unikam parcia na szklo i ciezko mnie kupic za pare groszy do taniej imitacji amerykanskich programow.
    swoja droga wskazanie autorytetu tez swiadczy o piszacym. jakbys wspomnial avedona lindbergha czy chocbby bazujac na polskim rynku gieraltowskiego, krynickiego czy sikore to mozna by porozmawiac. ale ty wyciagnales idealny przyklad telewizyjnej papki promowany do czasow 5-10-15 jako zlote dziecko prlu. kiepskie wzorce .. naprawde kiepskie

jakoś mało o tobie słychać w tym popularnym świecie fotografii, a internet taki powszechny teraz.
    a nie dotarlo do twojego niezbyt skomplikowanego umyslu ze nie wszyscy chca rozglosu w internecie?
    mialem swoje swiatowe piec minut, ktorych ty nigdy nie bedizesz mial - czerwony dywan w cannes i swiatla reflektorow, wywiady dla wszystkich krajow poza Polska.. dziekuje. to nie dla mnie. nie jestem medialna malpka - nawet wystawy chetnie otwieralbym bez mojej obecnosci.
    wole po cichu robic swoje. a ty moje zdjecia ogladasz codziennie nawet nie zdajac sobie z tego sprawy. i niech tak zostanie.

/// edit: dla twojej wiadomosci - z kazdego konkursu fotograficznego na ktory wyslalem zdjecia bez wzgledu na to w ktorej czesci swiata sie odbywal zdjecia wracaly z minimum wyroznieniem - bez wzgeldu na to czy startujacych bylo tysiac czy 30tysiecy. wroc jesli dorosniesz do tego etapu w chocby jednym miedzynarodowym ///

zdjęcia z modelkami reklamujacymi tłusz na głowie
    proponuje zmiane monitora.. zmiany myslenia nie polece bo i tak nie zrozumiesz.
    reasumujac - dla ciebie licza sie lajki na fejsie a idolem jest Tyszka. dla mnie liczy sie spokojna praca a podziwiam Lindbergha. ty plujesz na moj warsztat i chwalisz sie jak to sprzet jest tak kiepski ze nie sprosta twoim wymaganiom, ja spokojnie robie swoje korzystajac z tego co producent oferuje, pracujac na kazdym body ktorego sobie klient zazyczy i cieszac sie ze jest latwiej niz 10 lat temu, kiedy ty nie odrozniales dekielka od spustu migawki. taka delikatna roznica ktora sprowadza sie do tego ze ty nadal bedziesz oferowal coraz tansze sluby i prosil modelki o sesje za free a ja bede spokojnie i na ile sie da anonimowo zyl z fotografii - ze wszysktimi tego wadami i zaletami
    Ostatnio edytowane przez sailor ; 22-05-2014 o 00:28
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

"krowa która dużo ryczy, mało mleka daje"

Domyślnie

ban był bo go sprowokowales
    Piękne. Nie masz przypadkiem rosyjskich korzeni?
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

"krowa która dużo ryczy, mało mleka daje"
    napisalem onegdaj, ze kolaga sailor slabe ma pojecie o piciu whisky, ale sugestia, ze robi slabe zdjecia, bo tak zrozumialem ludowe przyslowie przez kolege przytoczone, jest nieprawdziwa: portofolio kolegi sailor zawiera zdjecia profesjonalnie wykonane i opracowane. mozna dyskutowac o detalach, ale nie ma na wspomnianych zdjeciach jednego (detalu) o ktorym moznaby powiedziec, ze jest niedobry. napisze to raz jeszcze: kolega sailor to zawodowy fotograf (ktory ma slabe pojecie o piciu whisky), jego zdjecia reprezentuja najwyzszy poziom a kolega robi, drogi kolego kurczeblade, np. takie rzeczy http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=247552 i uwaza, ze mozna je publikowac. pozdrawiam i duzo umiaru w ocenie wlasnych mozliwosci zycze.
    Ostatnio edytowane przez sufenta ; 22-05-2014 o 08:28
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

heheh - znów robi się ciekawie Zacznę znów odwiedzac watki portretowo glamourowe... że o slubnych nie wspomne

Domyślnie

uczulenie na chamstwo i pozerow mam. nic wiecej
    no tak, Twoje wypowiedzi o powyższym nijak nie świadczą...

swoja droga wskazanie autorytetu tez swiadczy o piszacym. jakbys wspomnial avedona lindbergha czy chocbby bazujac na polskim rynku gieraltowskiego, krynickiego czy sikore to mozna by porozmawiac. ale ty wyciagnales idealny przyklad telewizyjnej papki promowany do czasow 5-10-15 jako zlote dziecko prlu
    Widzisz, z pełnią szacunku do tych przez Ciebie wymienionych również mam inne wzorce do których staram się chociażby zbliżyć. Nie dlatego że "tamci" są kiepscy czy słabi a dlatego, że czasy się zmieniły i ich wrażliwość w postrzeganiu świata jest dla naszego pokolenia praktycznie nieosiągalna - żyjemy w innej rzeczywistości.
    Chciałbym prowokować jak Newton, chciałbym mieć tyle empatii i dystansu co Sally Mann, portretować i czytać w twarzach jak Irving Penn, modę postrzegać jak Guy Bourdin czy Sarah Moon ale jest to nieosiągalne.
    Raz, że nie jestem godzien im pumeksem nawet pięt szorować dwa, że wyrosłem w totalnie innej rzeczywistości i mój sposób postrzegania świata nie ma zbyt wiele wspólnego z obrazem świata w którym Oni dorastali.

Tyszka? Pomijając jego osobę jako celebryty, może być czyimś idolem - chociażby za to w jaki sposób potrafi reklamować samego siebie i budować markę swojego nazwiska. Miał facet w życiu dużo szczęścia - zauważył otwarte drzwi i przekroczył ich próg. Nie byłem u Niego w mieszkaniu, nie wiem czy ma półki wyładowane nagrodami czy nie - ale Jego nazwisko to MARKA znana na całym świecie a to chyba warte więcej niż statuetka dekielka z międzynarodowego konkursu w bajkowym Pacanowie. Szacunek czytelników magazynów na świecie jest wart o wiele więcej niż nagrody - konkursy mają to do siebie, że cieszą, ale są uzależnione od jury - które może składać się tak z samych autorytetów fotograficznych jak i z członków samorządu terytorialnego, wyniki konkursów są zawsze subiektywne.

Zarzucając Kurczakowi papkę PRLU popatrz w lustro - jesteś rocznik 77', 2 lata starszy od Tyszki, 9 od kurczaka, 6 ode mnie. Wspomniane "5-10-15" było emitowane od 1982 roku więc z dużym prawdopodobieństwem sam je namiętnie oglądałeś - no chyba że od dziecka byłeś fanem National Geographic lub też w ogóle Ci nie pozwalano oglądać TV. Ubliżając w ten sposób kurczakowi, rykoszetem walisz sam w siebie.

Z rynku Polskiego (mimo szacunku do przez Ciebie wspomnianych) czerpię inne wzorce - chociażby dlatego, że w dotychczasowym życiu zewsząd bombardowany jestem innym obrazowaniem które chcąc nie chcąc nieświadomie wyrabia mój wzorzec... Kobielski, Stokłosa, Poremba, Stankiewicz (Mateusz), Milach, Albin, Pospieszyńska, Zaborowska, Fabjański .... Jeżeli dla Ciebie w jakimś stopniu wyznacznikiem profesjonalizmu i doświadczenia są klienci co sugerujesz pisząc

wole po cichu robic swoje. a ty moje zdjecia ogladasz codziennie nawet nie zdajac sobie z tego sprawy
    ze ty nadal bedziesz oferowal coraz tansze sluby i prosil modelki o sesje za free a ja bede spokojnie i na ile sie da anonimowo zyl z fotografii
    to fakt: Kurczak nie zdaje sobie sprawy, że widzi Twoje zdjęcie na opakowaniu produktu w Biedronce, Lidlu czy innym markecie. Nikt nie ujmuje Tobie faktu, że działasz komercyjnie - bo działasz, tylko proszę porównaj swoje prace, publikacje i klientów z klientami i publikacjami tych których wymieniłem wyżej (a pewnie niektórzy z nich nagród mają jak na lekarstwo albo wcale). Jakaś różnica czy też może "jestem wielbłądem" i widzę coś czego nie ma?

a nie dotarlo do twojego niezbyt skomplikowanego umyslu ze nie wszyscy chca rozglosu w internecie? mialem swoje swiatowe piec minut, ktorych ty nigdy nie bedizesz mial
    a Ty wróżka jesteś czy prorok, że wiesz co Kurczak (któremu w swoim ogromie kultury osobistej i wrogości do chamstwa zarzucasz deficyt intelektu) będzie miał a czego nie?

jest latwiej niz 10 lat temu, kiedy ty nie odrozniales dekielka od spustu migawki. taka delikatna roznica ktora sprowadza sie do tego ze ty nadal bedziesz oferowal coraz tansze sluby i prosil modelki o sesje za free a ja bede spokojnie i na ile sie da anonimowo zyl z fotografii - ze wszysktimi tego wadami i zaletami
    Zaiste jesteś strasznie uczulony na chamstwo i pozerów. Jak mniemam z powyższego Tobie modelki płacą za sesje bo każda z nich stoi 3 dni w kolejce żeby mieć foty z Twoim wspaniałym podpisem.

Osób Twojego pokroju jest sporo, na szczęście rzeczywistość to brutalnie weryfikuje, jedni zyskują szacunek i ich nazwisko zaczyna być marką - inni fotografują produkty do marketowych gazetek, proste packshoty na strony www czy kanapki dorabiając do tego wyższą ideologię, jednocześnie biorąc udział w tak wielu konkursach jak tylko się da. Czas oceni nas wszystkich.

Kończąc moją przydługawą wypowiedź i polemikę w tym wątku (bez względu na to czy postanowisz pokazać swoją wyższość i profesjonalizm wtrącając jeszcze jakieś mądrości, tłumaczenia "że nie jesteś wielbłądem" itp. itd.) w żaden sposób nie faworyzując Kurczaka, nie oceniając Jego prac i nie sympatyzując z Nim (ponieważ po prostu gościa nie znam) stety lub niestety stwierdzić muszę, że Kurczeblade ma trochę racji - osoba na którą się kreujesz nijak ma się do tego co widać na Twoich pracach, parafrazując jedną z Twoich wypowiedzi: kolorowy krajobraz w czarno-białym TV.
    Ostatnio edytowane przez Valush ; 22-05-2014 o 08:38 Powód: kodowanie
    P35 | Zeiss ICON | Psix | D700 | S5 Pro | SZKŁA | LAMPY | OKO
    www.vapstudio.net

Domyślnie

Ja pierd.....
    Naprawdę czytacie swoje wypowiedzi zanim je zaakceptujecie do wysłania na forum ?
    Packshoty do biedronki - świetnie.... to naprawdę kieruje dyskusję na "zdrowe" tory...

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów