Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Domyślnie Problem z D7100 i gripem

Dzień dobry. Halo to ja Michał
    Ja mam taki sam problem ,ale przy współpracy z gripem PIXELa Vertax i nikonem D7100
    Otóż nie zawsze działa joystick w Gripie i do tego pierścienie ustawień(tylko w gripie) i to mimo próby wszystkich konfiguracji.
    (np. Włączenie aparatu z zablokowanymi punktami AF ,albo włączenie ich po włączeniu aparatu itd.) "L" jak Lock
    Dodam ,że druga bateria nie jest oryginalna (prenium gold z allegro)
    Miał ktoś problemy tego typu ze współpracą z BatteryPackami ?

problem ten występuje sporadycznie lecz, nie mogę go wtedy usunąć blokowaniem i odblokowywaniem AF
    potem jest po prostu Ok

nie chciałem zakładać nowego postu z powodu , że "było już 100 razy szukaj na forum"
    grip mam już ponad pół roku ,ale nie znalazłem jeszcze odpowiedniego postu .

Pozdraiam
    D7100 E-510 K-x G12 GoPro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mietekbd Zobacz posta
    Ja mam taki sam problem
    ...taki sam jak kto?

Domyślnie

To felerny grip jest. Trzeba było reklamować po zakupie.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

kup oryginalny grip, oryginalne baterie i ciesz się życiem.
    kupując zamienniki trzeba godzić się na kompromisy i problemiki
    Ja mam Meike za 250 zł i jestem HAPPY
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Ja kupiłem Meike i oddałem. Działał tylko spust migawki
    D60 + D610 + Nissin Di622 + SB 700
    Tamron 24-70 2.8, N 35mm f/1.8G, Samyang 12mm f/2.8

Domyślnie

Ja mam pixela z D7100 i jest ok

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
    D7100 | D50 | S17-50 2.8 | N50 1.4D | N18-70 | N55-300 VR | Nissin Di622 | Głowa pełna pomysłów

Domyślnie

Mam grip Pixel Vertax do D7100 i dwa aklumulatorki : oryginalny i Hahnel. Żeby wszystko działało (w moim egzemplarzu) w gripie musi być oryginalny aku. Korpus toleruje Hahnela a grip nie.
    SONY A7III ; SONY A3000 Full Spectrum

Domyślnie

--------------------------------------------------------------------------------

Napisał @Sokolnik "kup oryginalny grip, oryginalne baterie i ciesz się życiem.
    kupując zamienniki trzeba godzić się na kompromisy i problemiki". Opraw tę odpowiedź w ramki i powieś nad łóżkiem. Kompromis jest najgorszą alternatywą.
    Ostatnio edytowane przez mrozen4 ; 22-05-2014 o 20:56 Powód: wklejony nieoryginalny cytat

Domyślnie

@andystar a mając 2 aku jak ładujesz aku, który masz w body? Odkręcasz gripa, żeby dostać się do aku w body?
    Od początku mnie to zastanawia. Ja mam aku tylko w gripie, żeby mieć doń łatwy dostęp i móc szybko go przełożyć do ładowarki.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
    D7100 | D50 | S17-50 2.8 | N50 1.4D | N18-70 | N55-300 VR | Nissin Di622 | Głowa pełna pomysłów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andystar Zobacz posta
    Mam grip Pixel Vertax do D7100 i dwa aklumulatorki : oryginalny i Hahnel. Żeby wszystko działało (w moim egzemplarzu) w gripie musi być oryginalny aku. Korpus toleruje Hahnela a grip nie.
    Coś w tym musi być, bo ja mam D7100, gripa Pixela i dwie oryginalne baterie. Wszystko smiga jak powinno.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów