Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WPK Zobacz posta
    @andystar a mając 2 aku jak ładujesz aku, który masz w body? Odkręcasz gripa, żeby dostać się do aku w body?
    Od początku mnie to zastanawia. Ja mam aku tylko w gripie, żeby mieć doń łatwy dostęp i móc szybko go przełożyć do ładowarki.
    odkręcam gripa od body żeby naładować akku z aparatu.
    Nie wiem czy można ładować to przez gripa w którym jest wejście usb.
    Było by łatwiej.
    oryginalna bakteria już w drodze ,ale do tego czasu zagadka pozostaje nie wyjaśniona
    bo problem pojawia się sporadycznie.
    D7100 E-510 K-x G12 GoPro

Domyślnie

@docxxx a Ty jak sobie radzisz z ładowaniem aku z body?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
    D7100 | D50 | S17-50 2.8 | N50 1.4D | N18-70 | N55-300 VR | Nissin Di622 | Głowa pełna pomysłów

Domyślnie

Aku w body traktuję jako zapas. Ładuję tylko na wypadek dłuższych sesji, a tak to staram się robić na tej w gripie.

Domyślnie

A pracując na zestawie dwóch aku w body + grip to który aku jest w pierwszej kolejności rozładowywany? Oba równolegle? Jakie są objawy, jak w body aku będzie rozładowany, a w gripie świeżo naładowany?
    D7100 | D50 | S17-50 2.8 | N50 1.4D | N18-70 | N55-300 VR | Nissin Di622 | Głowa pełna pomysłów

Domyślnie

Najpierw grip, pozniej body - to zrozumiałe. Objawów nie ma żadnych, bo D7100 to nie np. D300, gdzie w przypadku padu 8 akumulatorkow i przejsciu na baterię w body w body mamy wolniejszy AF i 6 zamiast 8fps.
    Objawem jest tez ikonka pustej baterii

Domyślnie

Aku w body jest praktycznie zapasem. Ustawiona jest kolejność brania prądu najpierw z gripa potem z body.
    SONY A7III ; SONY A3000 Full Spectrum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrozen4 Zobacz posta
    --------------------------------------------------------------------------------

Napisał @Sokolnik "kup oryginalny grip, oryginalne baterie i ciesz się życiem.
    kupując zamienniki trzeba godzić się na kompromisy i problemiki". Opraw tę odpowiedź w ramki i powieś nad łóżkiem. Kompromis jest najgorszą alternatywą.
    Następny, który chce moje wypociny powiesić na ścianie

poprzednio tu
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów