Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Domyślnie NEC MultiSync EA224WMi - warto?

Witam wszystkich,

powoli rozglądam się za jakimś monitorem do amatorskiej/hobbystycznej fotografii. Wiele nie wymagam, ma być po prostu lepszy (i większy) od "laptopowego", mieć sensowne kąty widzenia, dać się skalibrować, żeby wiernie oddawał kolory, itd. Oczywiście będzie również używany do celów ogólno-komputerowych (internet, praca z tekstem, filmy itp.).

Nie chciałbym wydać więcej niż 900zł. Stąd też wpadł mi w oko NEC MultiSync EA224WMi (22 cale, IPS, FullHD).

Więc moje pytanie jest takie: czy, do takich zastosowań, warto brać go pod uwagę (czytaj: czy spełni moje niewygórowane oczekiwania)?

Pozdrawiam serdecznie,
    Stachu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachu_k Zobacz posta
    Witam wszystkich,

powoli rozglądam się za jakimś monitorem do amatorskiej/hobbystycznej fotografii. Wiele nie wymagam, ma być po prostu lepszy (i większy) od "laptopowego", mieć sensowne kąty widzenia, dać się skalibrować, żeby wiernie oddawał kolory, itd. Oczywiście będzie również używany do celów ogólno-komputerowych (internet, praca z tekstem, filmy itp.).

Nie chciałbym wydać więcej niż 900zł. Stąd też wpadł mi w oko NEC MultiSync EA224WMi (22 cale, IPS, FullHD).

Więc moje pytanie jest takie: czy, do takich zastosowań, warto brać go pod uwagę (czytaj: czy spełni moje niewygórowane oczekiwania)?

Pozdrawiam serdecznie,
    Stachu
    kupiłem NEC EA244WMi - ja jestem zadowolony lekko snuży wieczorem na szarym tle ale dla mnie to nie problem. JEst duużo lepiej niż na laptopie
    Jak go skalibruje to będzie jeszcze lepiej.
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Proponuję: Eizo Foris FS2333 http://www.eizo.pl/monitor/foris-fs2333/#opis .
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Johanan - przynajmniej o 300zł za drogi...

sokolnik - dzięki za opinię.

Bo chyba w nic tańszego lepiej się nie pakować, prawda?

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Johanan - przynajmniej o 300zł za drogi...
    ...
    Żebyś później nie przeklinał dnia, w którym nabyłeś tego NEC-a, bo do fotografii, nie bardzo nadaje się zarówno ów NEC, jak i FS2333, jednak ten ostatni powinien lepiej się sprawdzić.

A że tak z ciekawości zapytam, ile zapłaciłeś za aparat + szkła, bo monitor, to również sprzęt podstawowy?

... i jakieś minima obowiązują.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Żebyś później nie przeklinał dnia, w którym nabyłeś tego NEC-a, bo do fotografii, nie bardzo nadaje się zarówno ów NEC, jak i FS2333, jednak ten ostatni powinien lepiej się sprawdzić.

A że tak z ciekawości zapytam, ile zapłaciłeś za aparat + szkła, bo monitor, to również sprzęt podstawowy?

... i jakieś minima obowiązują.
    no tak... znam ten argument... czyli jak kupię lepsze buty to muszę od razu kupić lepsze inne ciuchy? a najlepiej całą "szafę ubrań" wymienić, stare wyrzucić bo są nie godne?
    albo jak zmienię TV na LCD/PLAZMĘ 50" to cały pokój mam wyremontować?
    Bez przesady
    Nie od razu Rzym zbudowano...
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    no tak... znam ten argument... czyli jak kupię lepsze buty to muszę od razu kupić lepsze inne ciuchy? a najlepiej całą "szafę ubrań" wymienić, stare wyrzucić bo są nie godne?
    albo jak zmienię TV na LCD/PLAZMĘ 50" to cały pokój mam wyremontować?
    Bez przesady
    Nie od razu Rzym zbudowano...
    Tak wiele razy poruszana była na tym forum ta kwestia, że daruję sobie wykładanie tak oczywistych oczywistości, cytując klasyka.

Monitor jest tak samo ważny jak body, a z mojego punktu widzenia nawet znacznie ważniejszy.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Proszę bardzo: mój sprzęt to D5000 + 2 stałki f/1.8.
    Jestem młody, i po prostu nie mogę "tak o" wydać 2000zł na monitor, czy 1000zł na statyw itd...
    Szukam przyzwoitego monitora za 900 stów. Nie mogę?
    A uważam, że np. taki NEC i tak będzie o niebo lepszy od samsungowego monitora za kilka stów z marketu...

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

...
    A uważam, że np. taki NEC i tak będzie o niebo lepszy od samsungowego monitora za kilka stów z marketu...
    EA224WMi, to zwykła chińska biurwa, bez rewelacji.

Kupisz i upupisz się na kilka lat w ... bagno.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Na laptopie to mam bagno

Czyli wg. Ciebie co powinienem zrobić, na co wyłożyć kasę?

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów