Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Domyślnie

nie zawsze się kupuję to co by się chciało, bo zwyczajnie są inne potrzeby/cele lub inne hamulce jak rata hipoteczna lub dziecko w drodze. Każdy ma swój budżet i potrzeby. Uważam że lepiej kupić raz a dobrze no chyba że jest muus a kasy za bardzo nie ma, więc kupujemy to na co stać nas.

Jak ktoś używa statywu za 80-150 zł z marketu do sprzętu pokroju D7100/D600 plus UWA średniej klasy to oczywiście tego nie rozumiem. Bo ktoś ryzykuje kilka tyś PLN by zaoszczędzić 300-500 zł na dobry statyw - wiem są statywy te dobre od 1 tyś w górę.

Przemyśl czy ten monitor będzie Ci służył przez kilka lat czy tylko jest na chwilę. Jednak pamiętaj że na sprzedaży nowego monitora stracisz bardzo duuużo. Przemyśl sprawę. Wybierz coś co można skalibrować sprzętowo. Kup. A później skalibruj skoro fundusze okrojone.
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Czasem nie stać nas, żeby kupować rzeczy tanie. Mając ograniczone środki, czasem lepiej poczekać.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Śledzę ten problem od pewnego czasu bo również jestem zainteresowany zakupem jakiegoś taniego i sensownego monitora który jako tako nadaje się do amatorskiej fotografii. Z moich obserwacji wynika, że minimalny poziom cenowy i jakościowy w tym segmencie (minimum dla mało wymagającego amatora) na dzisiaj, to NEC 24" EA244WMi, który aktualnie kosztuje około 1400 zł. Jeżeli ktoś chce więcej na ten temat, to jest specjalistyczne forum, gdzie fotografujący powinni chyba zaglądać ażeby mieć świadomość, co tak naprawdę widzą na swoim monitorze i jak mogą widzieć ich fotografie inni na swoich monitorach.
    http://mva.pl/

Domyślnie

Podłączę się trochę pod wątek, a EIZO S2243W jest coś wart ? Na alledrogo jest za 800-900zł niby z wyświeconymi max 15tyś h. tylko pytanie czy jest sens inwestowanie, pewnie wymagał
    by specjalistycznego obejrzenia i sprawdzenia podświetlania czy można zaryzykować zakup bez tego ?

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jeżeli tych 15 tys. godzin przebiegu to prawda, to oczywiście warto kupić ów monitor, bo to niezły sprzęt.

15 tys. godzin, to gwarantowana połowa życia.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Ok, a czym się różni NEC EA224 od EA244 oprócz rozmiaru?

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

NEC zaczyna się tu: http://monitory.mastiff.pl/monitory-...-p232w-bk.html , dopiero.

... ale co Ty z tym NEC-em?
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Ja z NEC-em nic, po prostu się orientuję
    Czyli mam wywnioskować, że monitora, którego amatorsko od czasu do czasu będę używać do edycji zdjęć, do tysiąca zł nie znajdę?
    Fotografią zajmuję się hobbystycznie, regularnie nie zarabiam, tylko czasem coś wpadnie. To nie ma być sprzęt, który na siebie zarobi.
    Dwóch tysi prędko nie uzbieram, a teraz jestem skazany na ekran laptopa.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie no dlaczego, mówiłem przecież o Forisie Eizo, całkiem udana konstrukcja, japońska z pięcioletnią gwarancja w standardzie (door-to-door) i co najważniejsze z możliwością podstawowej kalibracji sprzętowej.
    Jak na domowy wyświetlacz do wszystkiego jest po prostu idealny.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachu_k Zobacz posta
    Na laptopie to mam bagno
    W porównaniu do laptopowej TN-ki to ten NEC na IPS jest STATE OF THE ART x-F (choć go w życiu nie widziałem ... ale widziałem laptopowy gównolit za to)

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów