Lepiej sprzedaj ten aparat bo widzę ze masz z nim same problemy![]()
Szukaj
W D4 to "normalne". Niestety. Wszystko zależy, w jaki sposób fotografuję (pojedyncze czy seria), jakimi szkłami (stałki czy zoomy z włączonym VR) i w jakich warunkach (ciemno, jasno). Czasem wyjdzie ok.800, czasem ponad tysiąc. Mam dwa oryginalne aku i głowa mnie nie boliPocieszające jest, że można teraz kupić aku z D4s, które ponoć jest bardziej wydajne ( o około 30% ).
Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8
ja robię od około 800 do 3tys, zależnie czy gapię się w monitor, czy używam VR w 200-400 i pewnie tysiąca innych czynników
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
Dzięki za słowa otuchyPuszki przez dwa dni prawie nie wypuszczałem z łapy więc mój wynik 800 zdjęć jest całkiem dobry. Widzę, że druga bateria będzie konieczna. Ciekawa jest ta opcja z tą baterią od D4s. Ktoś już tak zrobił?
Potrzeby nie mam więc nie będe próbowaćPowiem tylko jedno. Zaraz po wypuszczeniu do sprzedaży D4 też był problem z kupnem oryginalnych aku do tego body. Potem widziałem sztukę w NPS w Bielsku ale cena mi nie pasowała
W końcu dorwałem za lepsze pieniądze przez internet. Dziwne to i przykre, że takiej oczywistej sprawy nie można załatwić od ręki. Uważam, że jest to wynikiem "wieku dziecięcego" nowej puszki i stąd problem z akcesoriami. W tej chwili do D4 nie ma problemu z zakupem aku.
Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8
Skontaktuj się z nami