Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Borewicz vs malacz

Dziś wykonałem kilka szotów a czy warto je komuś pokazać chciałem zapytać Was ?
    1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.
    D5100 / S17-50 F2.8 /Metz52

Domyślnie

Zdjęcia ładują się wieki i nie wszystkie mi się załadowały. Fajne, klimatyczne miejsce na takie sesje. Na 1 i 2 koła skręconie nie w tę stronę, co trzeba. (na 4 chyba też, ale załadowało mi się do połowy, więc nie widzę). Borek w cz/b źle umieszczony w kadrze (ciasno z przodu). Na ostatnim problem z WB, bo poldek już nie jest szary, mogłeś poczyścić podczas obróbki jego błotnik i szkoda przepału w lewym górnym rogu.

Fajny malan na czarnych blachach i brawo za to, że chciało Ci się zorganizować taką sesję Jeśli mam wybierać z tych, co widzę, to nr 3 - tylko nieco niżej trzymałbym aparat.
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SerU Zobacz posta
    Zdjęcia ładują się wieki i nie wszystkie mi się załadowały. Fajne, klimatyczne miejsce na takie sesje. Na 1 i 2 koła skręconie nie w tę stronę, co trzeba. (na 4 chyba też, ale załadowało mi się do połowy, więc nie widzę). Borek w cz/b źle umieszczony w kadrze (ciasno z przodu). Na ostatnim problem z WB, bo poldek już nie jest szary, mogłeś poczyścić podczas obróbki jego błotnik i szkoda przepału w lewym górnym rogu.

Fajny malan na czarnych blachach i brawo za to, że chciało Ci się zorganizować taką sesję Jeśli mam wybierać z tych, co widzę, to nr 3 - tylko nieco niżej trzymałbym aparat.
    Dzięki
    Cieszy mnie choć to ,że nie zarzuciłeś mi że kadry są fatalne...takie śmakie i owakie.
    Przyznam Ci ,że to nie ja ustawiałem auta więc nie ja decydowałem o skręconych kołach.
    Przypadek ot tak byliśmy z dzieckiem pokazać mu ciuchcie a że stały dwa auta to zrobiłem parę zdjęć.
    Naturalnie mam więcej ale jakoś starałem się wybrać ciekawsze.Właśnie ze względu na przepały iluś tam nie mogę pokazać.W środku było dość ciemno a otwarte wrota znowu dawały po gałach.W rezultacie i tak wszystkie foty są gaszone.

8.

9.

Domyślnie

Jasny obiektyw - fajnie; wszystkie zdjęcia na f2.8 - fajnie - tylko absolutnie niewykorzystane; ale nie zrozumiem czemu wszystkie na 17 mm - i tu już nie jest fajnie. Przepały okropne, kilka kadrów krzywo. Oglądając, czekałem na jakieś ciekawe ujęcie z małą GO, ale się nie doczekałem. Ogólne wrażenie jest takie, jakbym oglądał zdjęcia z kompaktu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p_smok Zobacz posta
    Jasny obiektyw - fajnie; wszystkie zdjęcia na f2.8 - fajnie - tylko absolutnie niewykorzystane; ale nie zrozumiem czemu wszystkie na 17 mm - i tu już nie jest fajnie. Przepały okropne, kilka kadrów krzywo. Oglądając, czekałem na jakieś ciekawe ujęcie z małą GO, ale się nie doczekałem. Ogólne wrażenie jest takie, jakbym oglądał zdjęcia z kompaktu.
    Widocznie widujesz zdjęcia z dobrych kompaktów.Jeżeli dla Ciebie zastosowanie dużej GO w miejscu gdzie 2 plan bardzo pasuje do tematu zdjęcia to trudno mi z Tobą polemizować.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek-83 Zobacz posta
    Widocznie widujesz zdjęcia z dobrych kompaktów.Jeżeli dla Ciebie zastosowanie dużej GO w miejscu gdzie 2 plan bardzo pasuje do tematu zdjęcia to trudno mi z Tobą polemizować.

Cieta riposta z tymi kompaktami, ale niestety nie na temat. Obawiam sie ze nie zrozumiales. Masz przyzwoity sprzet, ale go nie wykorzystales tak jak mozna bylo. Trzeba bylo chociaz na 35mm i f2.8 zrobic i efekt bylby duzo lepszy, a tak masz gigantycznie przerysowana perspektywe zwlaszcza na kilku ujeciach.
    A tak wogole, skoro wystawiasz zdjecia pod ocene, to chyba liczysz sie z tym ze oceny czy komentarze nie zawsze beda cukierkowe
    W kazdym badz razie powodzenia.

Sory za brak polskich znakow.

Domyślnie

Cóż, połowa fot mi się nie wyświetla, z tych które widzę niestety nic na dłużej nie zatrzymuje, są przeostrzone i kadrowo też jakoś bez szału. Obróbkowo no też nie chwyta za serce. 8 byłaby fajna, ale ciasno i krzywo :/ Ostrość na 8 chyba siadła na tło a nie na front poldka... ogólnie to słabo.
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

Nie takie "nie cukierkowe" komentarze dostawałem.
    Cóż...uczę się zaledwie więc konstruktywne opinie są wskazane.

Uprawnienia umieszczania postów