MiG-17PF z osiedla Pułanki w Ostrowcu Świętokrzyskim. W użyciu Olympus OM-2 SP, Olympus F.Zuiko AUTO-S 50 mm f/1.8 oraz Fujicolor Superia 200.
Szukaj
kompozycja bardzo fajna ale ja zdecydowanie poświęciłbym trochę czasu opcji - "color balance"i ogólnie sprowadził kolorystykę do jakiegoś wspólnego mianownika
Pozdrawiam
Dzięki za komenty, też nie wiem o czym napisał Michał F.
creep, muszę kiedyś zapolować na ładne światło w tym miejscu, niestety niezbyt często bywam w Ostrowcu i akurat na takie warunki trafiłem, w każdym bądź razie mam plan żeby to powtórzyć przy zachodzie słońca w lato![]()
Powiedz to dobrym, XX wiecznym fotografom.
Źle popełniona fotografia ma być usprawiedliwiona tym faktem? (oczywiście chodzi o subiektywną opinię). Ja się na tym nie znam, ale w wersji analogowej, tak i cyfrowej istnieją "jakieś" techniki postprodukcji. A kolory ni to prawdziwe, nie zbliżone "czyimś" ideałom. Jeżeli już szanowny kolega postanowił pokazać zdjęcie w wersji cyfrowej to tak je traktujmy.
Widzę, że znowu ciekawa dyskusja, forum żyje
Nie wiem co jest nie tak z kolorami według niektórych odbiorców, według mnie są typowe dla Superii, na Kodak Portra byłoby cieplej, na Ektarze bardziej nasycone i też cieplej.
Zdjęcie jest w wersji cyfrowej bo jesteśmy w INTERNECIEmoże chcesz Niktoś żebym Ci podesłał odbitkę? Nowa forma udzielania się na forum ze zdjęciami z analoga. Spoko, ale Ty płacisz za przesyłkę
![]()
Skontaktuj się z nami