Szukaj
@stafford zdjęcia fajne, tylko
co się dzieje w PG na tych ostatnich?
edit
Oglądam na telefonie, wiec dlatego PG się rzuca w oczy najbardziej. Nie widzę tego w pozostałych rogach.
Ostatnio edytowane przez matys ; 26-04-2014 o 22:31
.
Jeżeli PG znaczy prawy, górny róg to źle założyłem osłonę p-słoneczną![]()
Pierwsze z tych dwóch wydawało się fajne do momentu, gdy przewinąłem stronę i okazało się, że horyzont jest w połowie zdjęcia. Podzielone 2/3 - 1/3 wyglądało bardzo OK. BTW, czy to Powsin?![]()
Też miałem olbrzymie wątpliwości, ale już po kupieniu Samyanga. Jako, że to moje pierwsze w życiu UWA i bardzo mi się spodobało, to zastanawiałem się...czy nie zwrócić Samyanga /internet/ i wziąć Sonego 10-18. Tak długo zastanawiałem się, że minęło 10 dni i problem sam się rozwiązał.
NEX 5 jest wspaniały, a raczej jego matryca i łatwa możliwość podpinania dowolnych szkieł przez adaptery. Właśnie wydrukowałem sobie adapter 1,25" do teleskopu. (zaleta posiadania drukarki 3D) i już myślę na adapterem do M42 czy Pentaxa. Jak tylko niebo w nocy dopisze postaram się przetestować. Nie posiadam niestety montażu z napędem więc za mocno nie poszaleję. Ale to akurat nie wina nexa![]()
drukuje z Pla wytrzymałość ok. a koszt to dosłownie kilka zlotowek i 45 minut drukowania.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Skontaktuj się z nami