Close

Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 112

Wątek: Sony FF

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agat Zobacz posta
    Dane o sprzedaży w Polsce podaje GfK. Dane te nie są publikowane, gdyż firmy płacą za te analizy.
    Podawane były jedynie dane światowe.
    Największym klientem GfK jest Sony

Domyślnie

Klientami GfK - od wielu lat - są m.in. Canon, HP, Kodak, Nikon, Olympus, Panasonic, Sony, itd. Gdyby analizy GfK były błędne, nikt by ich od dawna nie kupował. Jest inaczej. Wystarczy znać bliżej branżę...

Domyślnie

Sony dużo odziedziczyła po KM 5D + ich kasa na marketing zrobiła swoje. Jednak nie wróżę wielkiej przyszłości, szczególnie w dziedzinie lustrzanek. Alfa jest gorszą lustrzanką niż Konica Minolta 5D. Będą jeszcze dwie lustrzanki, ale szału nie zrobią. Na pewno nie taki jak chciałaby Sony. Chyba, żeby wznowili ulepszony KM 7D, ale to nie w stylu Sony. Coraz więcej tańszych szkieł Minoltowych na aukcjach po często bardzo niskich cenach. Ludzie sprzedają całe zestawy. Statek zaczyna tonąć. Teraz użytkownikami Sony, będą ludzie co mają telewizor Sony, albo playa, teraz chcą mieć lustro, bo to w modzie, a oni kochać kity i nic więcej. Wszyscy co ambitni migrują do Canona i do was. Co niektórych hamuje posiadana szklarnia ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sad_minoltus Zobacz posta
    Sony dużo odziedziczyła po KM 5D + ich kasa na marketing zrobiła swoje. Jednak nie wróżę wielkiej przyszłości, szczególnie w dziedzinie lustrzanek. Alfa jest gorszą lustrzanką niż Konica Minolta 5D. Będą jeszcze dwie lustrzanki, ale szału nie zrobią. Na pewno nie taki jak chciałaby Sony. Chyba, żeby wznowili ulepszony KM 7D, ale to nie w stylu Sony. Coraz więcej tańszych szkieł Minoltowych na aukcjach po często bardzo niskich cenach. Ludzie sprzedają całe zestawy. Statek zaczyna tonąć. Teraz użytkownikami Sony, będą ludzie co mają telewizor Sony, albo playa, teraz chcą mieć lustro, bo to w modzie, a oni kochać kity i nic więcej. Wszyscy co ambitni migrują do Canona i do was. Co niektórych hamuje posiadana szklarnia ...
    dzisiaj kumpel pytal się mnie za ile kupić K7D, bo ma możliwość kupić od znajomego fotografa - jak znasz odpowiedź to chętnie bym się dowiedział
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Z kupnem 7D bym teraz już trochę uważał. Są mocno wyświechtane. To były pierwsze lustra KM i stać na nie było tylko profesjonalistów, albo ludzi robiących na nich pieniądze. Przebieg niektórych modeli był ASTRALNY. Nawet nie wiedziałem, że aparat może tyle wytrzymać. Trochę lepiej ma się sprawa z 5D, nowszy i jest trochę na rynku. Na miejscu kolegi jednak bym się mocno wahał. Sam po stracie swojej, chciałem kupić 7D i sobie odpuściłem. Prawdę mówiąc mało ludzi sprzedaje ot tak sobie 7D. To się po prostu nie opłaca. Może się mylę w tym przypadku, ale sprawdźcie to. Jeśli model robił dzień w dzień zdjęcia przez 2 lata to nie ma co brać. Jego kupno to dopiero będzie początek opłat. Kolega mój tak wtopił Ja zdecydowałem się kupić alfe100 i czekać na cud.

Jeśli chodzi o cenę to w zależności od stanu od 1500 do 2400. Ani złotówki więcej. To używka!
    Minolta Z1, Minolta A1, KM 7D w kawałkach Sony A100 (temporary) MAF 50/1.4 MAF 28/2.8 MAF MAF 18-70/3.5-5.6 MAF 70-210/4 MAF 28-105/3.5-4.5 + MPF 3600HS(D) MPF 5600HS(D) + M42 głównie Helios

Domyślnie

Zapomniałem dodać, do KM 7D/5D jest programik, który wyciekł z serwisu i nim kasuje się różne błędy oraz przebieg! Niestety dużo sprzedających korzysta z niego. Loteria w tym momencie jeszcze większa.
    Minolta Z1, Minolta A1, KM 7D w kawałkach Sony A100 (temporary) MAF 50/1.4 MAF 28/2.8 MAF MAF 18-70/3.5-5.6 MAF 70-210/4 MAF 28-105/3.5-4.5 + MPF 3600HS(D) MPF 5600HS(D) + M42 głównie Helios

Domyślnie

Smutny Minoltowcu, odpowiedziałem na priva z opisem sytuacji.

pozdrawiam
    Erie
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sad_minoltus Zobacz posta
    Sony dużo odziedziczyła po KM 5D + ich kasa na marketing zrobiła swoje. Jednak nie wróżę wielkiej przyszłości, szczególnie w dziedzinie lustrzanek. Alfa jest gorszą lustrzanką niż Konica Minolta 5D. Będą jeszcze dwie lustrzanki, ale szału nie zrobią. Na pewno nie taki jak chciałaby Sony. Chyba, żeby wznowili ulepszony KM 7D, ale to nie w stylu Sony.

Coraz więcej tańszych szkieł Minoltowych na aukcjach po często bardzo niskich cenach. Ludzie sprzedają całe zestawy. Statek zaczyna tonąć. .
    Dział lustrzanek cyfrowych Sony to w 80% ludzie i fabryki z KM. Rozróżnianie więc "stylu Sony" od "stylu KM" jest zabawne. Opracowanie lustrzanki - od projektu do uruchomienia produkcji seryjnej - trwa ok.1,5 roku. Tego zwykle nie widać, bo proces wprowadzania nowych modeli w Nikonie czy Canonie jest ciągły. W przypadku KM/Sony było inaczej. Życie w dziale projektowania KM zamarło znacznie wcześniej niż podano oficjalnie, a więc w momencie przejęcia w marcu przez Sony nie było żadnego dopracowanego projektu. W ciągu kilku miesięcy można było jedynie zmodernizować korpus 5D, ale bez ingerencji w ogólny schemat budowy mechanicznej. Zmieniono więc CCD, procesor obrazu, ekran LCD oraz układ zasilania (częściowo). Ponieważ obydwoma aparatami (5D i A100) fotografowałem ponad rok, mogę spokojnie stwierdzić, że A100 jest jednak lepszym modelem. Choćby pod względem poprawności naświetlania. Osławione szumy powyżej ISO 400, wyższe niż w 5D, to skutek decyzji o nie implementowaniu silnych algorytmów odszumiania, dla uzyskania maksymalnej ostrości i nasycenia barw obrazu.

Będzie znacznie więcej niż tylko dwie lustrzanki. Dobre pojęcie o kierunku rozwoju oraz dużym zaangażowaniu Sony w lustrzanki cyfrowe da model, o którym już stosunkowo niedługo będzie głośno. Nawet bardzo

Co do tych "masowych" wyprzedaży: cieszy to wielu posiadaczy lustrzanek z tym bagnetem, bo to ostatnia chwila, w której można tanio kupić pewne szkła Sam poluję na kilka, więc niech sprzedają!
    Ostatnio edytowane przez Agat ; 22-06-2007 o 09:42

Domyślnie

Dział lustrzanek cyfrowych Sony to w 80% ludzie i fabryki z KM. Rozróżnianie więc "stylu Sony" od "stylu KM" jest zabawne. Opracowanie lustrzanki - od projektu do uruchomienia produkcji seryjnej - trwa ok.1,5 roku. Tego zwykle nie widać, bo proces wprowadzania nowych modeli w Nikonie czy Canonie jest ciągły. W przypadku KM/Sony było inaczej. Życie w dziale projektowania KM zamarło znacznie wcześniej niż podano oficjalnie, a więc w momencie przejęcia w marcu przez Sony nie było żadnego dopracowanego projektu. W ciągu kilku miesięcy można było jedynie zmodernizować korpus 5D, ale bez ingerencji w ogólny schemat budowy mechanicznej. Zmieniono więc CCD, procesor obrazu, ekran LCD oraz układ zasilania (częściowo). Ponieważ obydwoma aparatami (5D i A100) fotografowałem ponad rok, mogę spokojnie stwierdzić, że A100 jest jednak lepszym modelem. Choćby pod względem poprawności naświetlania. Osławione szumy powyżej ISO 400, wyższe niż w 5D, to skutek decyzji o nie implementowaniu silnych algorytmów odszumiania, dla uzyskania maksymalnej ostrości i nasycenia barw obrazu.
    To prawda, ale częściowa, zajechałem dwa KM 5D i wiem co to za aparat. Nie zauważyłem, żeby 5D miał jakiś silny algorytm odszumiający, wydaje mi się że alfa od ISO 400 odszumia mocniej, tylko bez efektu, a utrata szczegółów od ISO 400 w A100 jest widoczna. Zdjęcie z 5D i A100 np przy ISO 800 to dwa różne zdjęcia. W A100 wszystko co ciemne zamienia się w tej czułości na groch. Wystarczy aparaty wziąć do ręki, już się czuje, że A100 to trochę Sonowa plastikowa zabawka. Nie ma gumek, brak kilku przycisków, najbardziej dokuczliwy to brak przycisku ISO. Za to zdjęcia na ISO 100 oraz 200 to poezja Trochę to mała czułość jak na lustro, ale nic się nie poradzi. Dobrze, że z RAW można wyciągnąć trochę więcej, bo JPG, to w A100 poraszka. 5D miało również lepszą jakość zdjęcia w JPGu. Mam nadzieję, że to co piszesz o nowych lustrach Sony to prawda, z chęcią bym sie Alfy pozbył na rzecz nowszego opowiednika KM 7D. Jak nic ciekawego nie zrobią to uciekam z tego systemu. Nie będe podtrzymywał fotograficznego trupa.

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Będzie znacznie więcej niż tylko dwie lustrzanki. Dobre pojęcie o kierunku rozwoju oraz dużym zaangażowaniu Sony w lustrzanki cyfrowe da model, o którym już stosunkowo niedługo będzie głośno. Nawet bardzo

Na wiosnę ?
    Ostatnio edytowane przez Kaleid ; 22-06-2007 o 11:50

Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów