Szukaj
I am a Nikon girl
ladne, podoba siehelios 40-2 ??
Kazdy placi za swole blendy
Pięknie prze PaniKolorystyka miód, modelka jeszcze bardziej
![]()
Ty po prostu taka jesteśLubisz kolory trumny... koło wiosny to to nie leżało. Bardziej to jesień jak wiosna. Używaj zieleni i żółci, pomarańczu, niebieskiego w swoich projektach. To są kolory życia już tyle razy CI o tym pisałem. A nie wiecznie, fiolet i klimat jak z rodziny Adamsów.
Usta przesadzone obróbką i oczy, za mocno zdecydowanie, no pomalowane żywcem... poza tym fajnie![]()
"Nikon"
Ten bokeh to naturalny obiektywu czy filtr z PSa? Mi osobiście się strasznie nie podoba (a widuję go dość często), wygląda jak gorące powietrze unoszące się znad ogniska.
Jak dla mnie slabiutko. Niczego to o niczym nie mowi. Niczego tez nie czyni tematem. Ot, kobieta w wianku otoczona bigosem.
Niestety, kiedy widze takie zdjecia, to przychodza mi na mysl testy obiektywu, bo chyba na tym bazuje wartosc tego zdjecia - bokehu jako jedynym amatorskim srodku wyrazu. Gdybym postawil bateryjke z kwiatkiem w krzakach, osiagnalbym podobny efekt bez marnowania czasu modelki. Coz, taka dzis moda chyba. Rok w rok to samo: Wiosna -> wianek na glowe -> zagon w krzaki -> otworz przyslone -> zrob zdjecie -> wygmeraj kolory.
Moze by tak sie czasem troche bardziej wysilic?
Wlasnie zwrocilem uwage, ze poprzednio tez tak wypadlo, ze akurat Twoje zdjecie przyszlo mi skomentowac, rownie przychylnie. To zupelny zbieg okolicznosci, a nie czepialstwo i postaram sie juz tego wiecej nie robic.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 24-04-2014 o 09:52
Kwestię kolorów pominę milczeniem :/ Nie wiedziałam, że każda pora roku ma sztywno określone ramy odnośnie kolorystyki.
Haha, akurat Ci wierzę! Ten dział jest pełen beznadziejnych portretów i jakoś nikt po nich nie jedzie, nikt im nie zarzuca, że są o niczym, ba nawet są zachwyty!Dziwnym trafem zawsze w moich wątkach najbardziej panowie lubią sobie poużywać. Wniosek nasuwa się sam...
Poza tym nie jestem artystką, której zdjęcia opowiadają historię i mają drugie dno. Zajmuję się fotografią komercyjnie a to jest portret dziewczyny, która przyszła do mnie na sesje. Na szczęście ona była zachwycona![]()
Ostatnio edytowane przez CathyNoo ; 22-04-2014 o 18:33
I am a Nikon girl
Pierwsze słyszę, żeby portret o czymś koniecznie musiał opowiadać. Mnie się podoba, każdemu wiosna kojarzy się z czymś innym. Swoją drogą to CathyNoo, sama sobie jesteś winna, "zapisz" się do jakiegoś TWA i będziesz miała same zachwyty![]()
D90/N50 1.8D/T17-50 2.8/Nissin Di622 MII
Czepiacie się Panowie.a mnie ciekawi tło, wygląda jakby szyba była za modelką, taka "w muszelki", nie wiem jak to nazwać. Poza tym bardzo mi się podoba.
Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
Skontaktuj się z nami