Kupiłem tą lapke dzis.
Pierwsze wrazenia calkiem OK. Szybko się ładuje i mi pewnie wystarczy ale to się okaże w najbliższym czasie.
Ma Tylko Pytanie czy u Was też się nie pali lampka READY? Mimo ze jest naładowana?
Szukaj
Kupiłem tą lapke dzis.
Pierwsze wrazenia calkiem OK. Szybko się ładuje i mi pewnie wystarczy ale to się okaże w najbliższym czasie.
Ma Tylko Pytanie czy u Was też się nie pali lampka READY? Mimo ze jest naładowana?
Norbert - D90, SB-600, N18-200 VR, N50 1,8f, Tamron 10-24, Sigma 70-200 f2,8
iPod Blog www.ipod.info.pl
Galeria na Flickr
Nie jesteś sam... mam to samo. A używasz jej ze zwykłymi AA czy jakieś akumulatorki? I sprawdź w trybie Auto - u mnie wtedy o dziwo częściej naświetla poprawnie (w przeciwieństwie do pozostałych trybów). Ta lampa ma strasznie mizerną powtarzalność... wali jak chceA ten efekt z Twojego zdjęcia też mam, z tym że dopiero zauważyłem. I zaczynam się teraz zastanawiać czy nie reklamować, może na jakiegoś bubla trafiłem? Do tej pory się tym nie interesowałem, bo korzystałem z niej tylko po gorącej stopce w pełnej mocy.
D80/D7000 www.tech-blog.pl / galeria.tech-blog.pl
Miałem tego tumaxa i było ok - brakowało obracanego palnika w bok i dobijał wspomagacz af który partolił co drugie zdjęcie przy gorszym świetle i którego nie dało się wyłaczyć, ale ogólnie to się słuchał. Co do zdjęcia to dziwny ten strumień światła (ja nie zauważyłem u siebie), ale trzeba pamiętać o tym, że ta lampa nie jest taka mocna. Ciesz się że i tak masz jakoś naświetlony kadr przy f8...Taki wynik pomiaru mocy błysku uzyskuje sb600, czy 430ex
TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
Pozdrawiam Piotrek
witajcie, nie chcę zakładać nowego wątku, więc odgrzeję kotleta (tak, widzę kiedy pojawił się i 'padł' ten wątek...). Szukajka sobie poradzi w przyszłości a i lekturę wątku rodziny lampy, o której za kilka chwil, prześledziłem. Szukam czegoś do pstrykania amatorskiego oczywiście, acz nie spotkałem się z opinią na temat TUMAX DSL983AFZ. Jest to lampa która mam wrażenie oferuje całkiem niezłe parametry za przystępną cenę. Jak widać - niektórzy wyśmieją - lampa budżetowa, bo do 300zł, ale aktualnie więcej nie mam (czekać i dołożyć jeszcze parę zł? tylko proszę, nie mówicie mi o kwotach rzędu 1k bo tyle na chwilę obecną nie dam, nawet na raty)
a i właśnie, opis na stronie producenta: klik
link do alledrogo: klik
z góry dzięki!
aparat i towarzysze patrząco - błyskający. W szufladzie wiekowy A400
Na dzień dzisiejszy nie kupuj nic poniżej Nissin Di622 II. Zalecam więc dozbieranie. Dostaniesz fajną lampkę, mocną, z iTTLem, Manualem, a do tego będziesz miał możliwość wyzwalania i sterowania jej zdalnie w CLS/AWL z D90, czy kiedyś w przyszłości na radyjko postawić. Każda kolejna odpowiedź będzie się zaczynała podobnie: Nissin Di622 II albo Metz 44AF1 Digital![]()
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Tak jak przedmówca, polecam tego Nissina. Do Tumaxa się zraziłem. Wartość sprzętu w stosunku do ceny jest bardzo dobra. Nissina używam już ponad rok i jestem bardzo zadowolony. Lampa ani raz mnie nie zawiodła, nie ma się do czego przyczepić. Oczywiście niektórzy będą narzekać że słaba, albo że nie ma LCD, ale w tej kategorii cenowej do zastosowań amatorskich nadaje się bardzo dobrze.
OK Panowie. Dzięki śliczne!
aparat i towarzysze patrząco - błyskający. W szufladzie wiekowy A400
Czy ten Tumax ma metalową stopkę czy z tworzywa sztucznego?
D60 + VR 18-105mm + 35mm f/1,8 G + YN 560III
Kiev 4 + 35mm f/1,8
Skontaktuj się z nami