Close

Strona 19 z 20 PierwszyPierwszy ... 917181920 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 193

Domyślnie

Kupiłem tą lapke dzis.
    Pierwsze wrazenia calkiem OK. Szybko się ładuje i mi pewnie wystarczy ale to się okaże w najbliższym czasie.
    Ma Tylko Pytanie czy u Was też się nie pali lampka READY? Mimo ze jest naładowana?
    Norbert - D90, SB-600, N18-200 VR, N50 1,8f, Tamron 10-24, Sigma 70-200 f2,8
    iPod Blog www.ipod.info.pl
    Galeria na Flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez weigert Zobacz posta
    Dołączam zdjęcie.
    Parametry: 18mm, F8, 1/80s, tryb M, lampa bez dyfuzora, na wprost, bez zooma
    Zjawisko występuje przy różnych ustawieniach i trybach.

Proszę o opinię i pozdrawiam
    Nie jesteś sam... mam to samo. A używasz jej ze zwykłymi AA czy jakieś akumulatorki? I sprawdź w trybie Auto - u mnie wtedy o dziwo częściej naświetla poprawnie (w przeciwieństwie do pozostałych trybów). Ta lampa ma strasznie mizerną powtarzalność... wali jak chce A ten efekt z Twojego zdjęcia też mam, z tym że dopiero zauważyłem. I zaczynam się teraz zastanawiać czy nie reklamować, może na jakiegoś bubla trafiłem? Do tej pory się tym nie interesowałem, bo korzystałem z niej tylko po gorącej stopce w pełnej mocy.

Domyślnie

Miałem tego tumaxa i było ok - brakowało obracanego palnika w bok i dobijał wspomagacz af który partolił co drugie zdjęcie przy gorszym świetle i którego nie dało się wyłaczyć, ale ogólnie to się słuchał. Co do zdjęcia to dziwny ten strumień światła (ja nie zauważyłem u siebie), ale trzeba pamiętać o tym, że ta lampa nie jest taka mocna. Ciesz się że i tak masz jakoś naświetlony kadr przy f8... Taki wynik pomiaru mocy błysku uzyskuje sb600, czy 430ex
    TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
    Pozdrawiam Piotrek

Oszczędny w słowach
    Miasto
    podKraków

Domyślnie

witajcie, nie chcę zakładać nowego wątku, więc odgrzeję kotleta (tak, widzę kiedy pojawił się i 'padł' ten wątek...). Szukajka sobie poradzi w przyszłości a i lekturę wątku rodziny lampy, o której za kilka chwil, prześledziłem. Szukam czegoś do pstrykania amatorskiego oczywiście, acz nie spotkałem się z opinią na temat TUMAX DSL983AFZ. Jest to lampa która mam wrażenie oferuje całkiem niezłe parametry za przystępną cenę. Jak widać - niektórzy wyśmieją - lampa budżetowa, bo do 300zł, ale aktualnie więcej nie mam (czekać i dołożyć jeszcze parę zł? tylko proszę, nie mówicie mi o kwotach rzędu 1k bo tyle na chwilę obecną nie dam, nawet na raty)
    a i właśnie, opis na stronie producenta: klik
    link do alledrogo: klik
    z góry dzięki!
    aparat i towarzysze patrząco - błyskający. W szufladzie wiekowy A400

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez efmk Zobacz posta
    witajcie, nie chcę zakładać nowego wątku, więc odgrzeję kotleta (tak, widzę kiedy pojawił się i 'padł' ten wątek...). Szukajka sobie poradzi w przyszłości a i lekturę wątku rodziny lampy, o której za kilka chwil, prześledziłem. Szukam czegoś do pstrykania amatorskiego oczywiście, acz nie spotkałem się z opinią na temat TUMAX DSL983AFZ. Jest to lampa która mam wrażenie oferuje całkiem niezłe parametry za przystępną cenę. Jak widać - niektórzy wyśmieją - lampa budżetowa, bo do 300zł, ale aktualnie więcej nie mam (czekać i dołożyć jeszcze parę zł? tylko proszę, nie mówicie mi o kwotach rzędu 1k bo tyle na chwilę obecną nie dam, nawet na raty)
    a i właśnie, opis na stronie producenta: klik
    link do alledrogo: klik
    z góry dzięki!
    Na dzień dzisiejszy nie kupuj nic poniżej Nissin Di622 II. Zalecam więc dozbieranie. Dostaniesz fajną lampkę, mocną, z iTTLem, Manualem, a do tego będziesz miał możliwość wyzwalania i sterowania jej zdalnie w CLS/AWL z D90, czy kiedyś w przyszłości na radyjko postawić. Każda kolejna odpowiedź będzie się zaczynała podobnie: Nissin Di622 II albo Metz 44AF1 Digital
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Tak jak przedmówca, polecam tego Nissina. Do Tumaxa się zraziłem. Wartość sprzętu w stosunku do ceny jest bardzo dobra. Nissina używam już ponad rok i jestem bardzo zadowolony. Lampa ani raz mnie nie zawiodła, nie ma się do czego przyczepić. Oczywiście niektórzy będą narzekać że słaba, albo że nie ma LCD, ale w tej kategorii cenowej do zastosowań amatorskich nadaje się bardzo dobrze.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    podKraków

Domyślnie

OK Panowie. Dzięki śliczne!
    aparat i towarzysze patrząco - błyskający. W szufladzie wiekowy A400

Domyślnie

Czy ten Tumax ma metalową stopkę czy z tworzywa sztucznego?
    D60 + VR 18-105mm + 35mm f/1,8 G + YN 560III
    Kiev 4 + 35mm f/1,8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vargas Zobacz posta
    Czy ten Tumax ma metalową stopkę czy z tworzywa sztucznego?
    W sumie nie ma znaczenia. Lampa nie warta zakupu. Więcej z nią będzie problemów niż robienia zdjęć.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    W sumie nie ma znaczenia. Lampa nie warta zakupu. Więcej z nią będzie problemów niż robienia zdjęć.
    Popieram ... Odpuść sobie ...

Strona 19 z 20 PierwszyPierwszy ... 917181920 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów