Close

Strona 18 z 20 PierwszyPierwszy ... 81617181920 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 193

Domyślnie

Raty odpadają (żona by mnie zabiła), a jeszcze i tak zostało mi 1,5 roku spłacania d40 .
    Ale jak kolega ostrowski_marci mógłby podesłac parę zdjęć na maila zrobionych tą lampką to bym sie nie obraził
    Canon EOS RP, Canon RF 24-105mm f4-7.1 STM, Canon RF 50mm f1.8 STM, Canon 85mm F2 Macro STM

Domyślnie

jasne jutro jeśli czas pozwoli podeślę coś - być może nawet upublicznię coby niektórych niedowiarków przekonać że tenże błyskograt daje rade

Domyślnie

A niewiecie jak bedzie sie sprawowac ta lampa z Nikonem F75 ? Bo została mi po zepsutym body D70.. i chciałbym ją jakoś wykorzystać.
    Co bedzie działać a co nie ?

Domyślnie

TTL będzie działać - iTTL nie bo F75 nie ma iTTL'a.

Domyślnie

obiecane sample, przepraszam za jakość ale mam tylko Gimpa i chyba wyostrzanie po zmniejszeniu nie wychodzi mu za dobrze:
    1. Lampa na wprost + dyfuzor. Bez korekty siły błysku. Tryb A (f 5,6)

2. Lampa prosto w sufit + dyfuzor, ustawienia body jak wyżej.

Domyślnie

Wielkie dzięki za zdjęcia , decyzja zapadła (jak tylko przyjdze wypłata). Do moich amatorskich zastosowań wystarczająca.
    Jak będę ją miał w rękach pochwalę sie paroma fotkami.

Pozdrawiam
    Canon EOS RP, Canon RF 24-105mm f4-7.1 STM, Canon RF 50mm f1.8 STM, Canon 85mm F2 Macro STM

Domyślnie

Witam.
    Posiadam tą lampę od dwóch tygodni i niestety nie jestem zadowolony z jej pracy.
    Może to wina egzemplarza, a może braku umiejętności z mojej strony.
    Aparat: Nikon D70s

Moje spostrzeżenie:

1. Nierównomiernie naświetlona scena - światło skupione na środku kadru, im dalej od środka, przy czym przejścia mają raczej charakter skokowy niż płynny. Wbudowana lampa radzi sobie zdecydowanie lepiej w tym elemencie
    2. Brak współpracy z manualnymi trybami pracy lampy błyskowej ustawianymi z menu aparatu(Full power, 1/4, 1/8 itd oraz commander mode). W ogóle wydaje mi się, że lampa nie współpracuje nawet z systemem i-TTL, tylko pstryka jak jej się podoba.
    3. Zdjęcia z odbiciem światła lampy od sufitu są całkowitym nieporozumieniem. Niewiele pomaga tutaj nawet korekta ekspozycji o +3.0

Dołączam zdjęcie.
    Parametry: 18mm, F8, 1/80s, tryb M, lampa bez dyfuzora, na wprost, bez zooma
    Zjawisko występuje przy różnych ustawieniach i trybach.

Proszę o opinię i pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez weigert Zobacz posta
    3. Zdjęcia z odbiciem światła lampy od sufitu są całkowitym nieporozumieniem. Niewiele pomaga tutaj nawet korekta ekspozycji o +3.0
    odpowiem w ten sposób, zdjęcie zrobione oczywiście bez żadnych korekt siły błysku: może ja miałem egzemplarz ze środka tygodnia.
    Lampa prosto w sufit + dyfuzor.
    Jeśli to jest porażka to albo ja jestem inny albo nie wiem czego oczekujecie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostrowski_marci Zobacz posta
    Jeśli to jest porażka to albo ja jestem inny albo nie wiem czego oczekujecie?
    Gruszek na wierzbie pewnie
    Robiłem zdjęcia lampą Marcina tylko z D80, wyniki zgodne z oczekiwaniami, czyli wszystko ok. A konkretniej dokladnie to czego można się spodziewać po dzialaniu lampy blyskowej z iTTL. Działa i naświetla bez skrępowania jak należy.

Dodam, że mam porownanie z SB-800 i SB-600
    Ostatnio edytowane przez Kekacz ; 07-01-2008 o 12:01
    Dziewiąty najstarszy użytkownik forum.
    Sansa Clip 4 GB + Sennheiser PX100 II
    kekacz.blogspot.com

Domyślnie

Widziałem Twoje zdjęcia (do ostrowski_marci). Moim zdaniem wszystko wygląda jak bardzo dobrze.
    Zaczynam się zastanawiać, czy z moim egzemplarzem jest wszystko OK.
    Skontaktuję się chyba ze sklepem, może mi wymienią sprzęt.
    Dzięki za odpowiedź.
    Pozdrawiam

Strona 18 z 20 PierwszyPierwszy ... 81617181920 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów