Dzięki... poczekam jeszcze do wakacji i zakupie 28 lub 35/1.8 fx.
Szukaj
Dzięki... poczekam jeszcze do wakacji i zakupie 28 lub 35/1.8 fx.
mam ten sam ból na FF, chociaż mam 35 1.8 DX
i jeszcze ta ciężka tokina 16-28
dylematy...
Chociaż wczoraj biegałem z 35 "klubowe warunki" i stwierdziłem jednak że to szkło jest mega uniwersalne i podczas takich pseudo-repo. imprez nie trzeba tego szkła ściągać z FX - kręcące pary po parkiecie w całości złapie pionie, w poziomie można bliżej podejść zrobić coś na wzór portretu, bez ogromnych przerysowań. Szerzej grupę bawiących ludzi też idzie złapać. Ale ta 28 kusi ciągle...
Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 09-03-2014 o 13:55
czytałem, czytałem, czytałem....w końcu przestałem. Kupiłem. Robię zdjęcia i odetchnąłem, bo mimo, że czasami cos nie wyjdzie, to ogólnie nie żałuję wyboru nic, a nic. AF-C radzi sobie całkiem dobrze. Trening i szlifowanie warsztatu najlepiej "kalibruje" AF.
Ja również czytałem i czytałem i kupiłemjak dla mnie rewalacja....
A ja mialem sprzedalem i zaluje, a teraz jak chce kupic to nie ma chetnych na sprzedaztakie zycie.
Trochę tego...trochę tamtego...
kupilem uzywke - dla mnie rewelacje, teraz czekam na body FX wtedy ocenie jeszcze raz, pod DX jest swietny ten Nikkor![]()
D700 + D610 + D7100 + Pixel Vertax MB-D14/MB-D15, + dużo szkieł http://1drv.ms/QpEswo
A ja drugi raz podpinałem i jakoś nie mogę się do niego przekonać, W świetle sztucznym (jakieś neonówki), w ciągłym AF, trafiał dość średnio. Może kwestia egzemplarza?
D700+Grip
N28 1,8G | N50/1,8D | N85/1,8D | SB 700
D5200+18-55
Skontaktuj się z nami