Close

Strona 62 z 1914 PierwszyPierwszy ... 12526061626364721121625621062 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 19131

Domyślnie

Nie ma.
    Na f/1.4 brzegi/rogi są trochę miękkie, zdaje się, że około f/2.8 robi się naprawdę przyzwoicie. Centralna część jest miodna od f/1.4.

No i ładnie na A7 wygląda

Domyślnie

Jak to w końcu jest z szerokimi kątami od lejcy? Chcę 28 mm. Ultron by mi się widział.
    Guglałem, żeby nie było Ale może ktoś coś.

Domyślnie

Jasiu, z Ultrona 28 to i Salomon nie naleje.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Jasiu, z Ultrona 28 to i Salomon nie naleje.
    To co Woytku? Zeissy manualne? Bo 35 za wąsko.

Domyślnie

A żebym to ja wiedział... Zeissy może, ale to ciemniaki - 2,8... Cron 28 jest chyba niezły.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    A żebym to ja wiedział... Zeissy może, ale to ciemniaki - 2,8... Cron 28 jest chyba niezły.
    Pomijając, że na L za biednym, to na 28 bez przesady z tą ciemnicą - szczególnie z tą matrycą.
    Człowiek się dziwuje, że mu się rymuje.

Domyślnie

Witam,
    Przymierzam się zakupu A7 i chciałem zapytać czy używacie adapterów jakiejś konkretnej firmy? Mam kilka szkieł M42 oraz nikona głównie manuale. Czy możecie polecić jakieś sprawdzone adaptery ? Czy poza ebayem można gdzieś nabyć takie adaptery w PL?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gugus Zobacz posta
    Witam,
    Przymierzam się zakupu A7 i chciałem zapytać czy używacie adapterów jakiejś konkretnej firmy? Mam kilka szkieł M42 oraz nikona głównie manuale. Czy możecie polecić jakieś sprawdzone adaptery ? Czy poza ebayem można gdzieś nabyć takie adaptery w PL?
    Ogólnie z adapterami jest tak, że nawet w obrębie jednej firmy adapter MD może być OK, a FD już nie do końca. Dotyczy to zarówno tych tanich, jak i markowych adapterów.

Jeśli chodzi o m42, to używam takiego: http://www.ebay.co.uk/itm/Lens-Adapt...item4d174480b3
    Taniocha, ale dobrze wykonana, blokuje bolec przysłony, ładnie siedzi w bagnecie (A7 właśnie), nie winietuje. Dla niektórych wadą może być fakt, że praktycznie z każdym obiektywem ostrzy nieco poza nieskończoność (z jednymi mniej, z jednymi więcej), w związku z czym wzrasta praktyczna MFD szkła.

Do Nikkorów używam takiego adaptera: http://www.ebay.co.uk/itm/1106570715...84.m1439.l2649
    Droższy (choć ja akurat kupiłem taniej od MariuszaJ ), ale dobrze wykonany, zarówno obiektyw w adapterze, jak i sam adapter w bagnecie siedzą pewnie i bez gibania się, ma możliwość regulowania przysłony (w manualnych Nikkorach będzie to działać jak preselekcja - fajna sprawa) i pozwala ostrzyć na nieskończoność (sprawdzone z MIR-em 20, Nikkorem 35/2.8 i 85/2).

Domyślnie

Michel71 dzięki za informację - czyli generalnie to są te same adaptery co do Nexów ? Czyli szkła od NEXów teoretycznie można używać z A7 tylko jako DX?

Strona 62 z 1914 PierwszyPierwszy ... 12526061626364721121625621062 ... OstatniOstatni