Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Domyślnie Czy czasopismo Digital Foto Video bankrutuje?

Jeżeli Ktoś ma jakiekolwiek informacje na temat kondycji finansowej miesięcznika Digital Foto Video bardzo proszę o podzielenie się uwagami.
    Ostatnio mam przykre doświadczenia z tym miesięcznikiem. Z Digital Foto Video jestem związany od samego początku, posiadam prawie wszystkie numery tego czasopisma, brakuje mi dosłownie 1 numeru z poprzednich lat. Na początku tego roku skuszony promocją na prenumeratę roczną, dokonałem wpłatę otrzymując stosowne potwierdzenie. Ponieważ od stycznia do marca nie otrzymałem żadnego egzemplarza czasopisma, postanowiłem wyjaśnić co się stało i tu małe rozczarowanie, wszystkie maile są odrzucane przez serwer, zakładka sklep na stronie internetowej Digital Foto Video nie działa, wyskakuje komunikat „Ta domena jest na sprzedaż”
    Na początku marca udało mi się dwukrotnie telefonicznie skontaktować z osobą odpowiedzialną za prenumeratę, lecz zawsze byłem zbywany odpowiedzią, że aktualnie pan z którym rozmawiałem nie ma dostępu do komputera i nie może mi odpowiedzieć. Obecnie żadne telefony nie są odbierane, zarówno w redakcji jak i w sklepie. W dniu 11 marca wysłałem pismo na nr fax, lecz także pozostało bez odzewu.
    Ciekawy jestem czy jestem sam w takiej sytuacji, czy takich przypadków jest więcej.
    Bardzo proszę o odzew, jeżeli Ktoś na ten temat coś wie więcej.
    Pozdrawiam
    Wojtek
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 19-03-2014 o 14:04 Powód: pisownia
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

No niestety, nie dzieje się z DFV najlepiej, ale może jest jeszcze nadzieja. Co do domeny, to przenieśli się na dfv.com.pl i dlatego dostajesz taki, a nie inny komunikat. Dwa numery już w tym roku wyszły, więc tragedii nie ma (przynajmniej nie tak jak w przypadku magazynu "FOTO"). Zajrzyj na forum DFV, tam są dyskusje na temat najbliższych numerów i kondycji pisma w ogóle, redaktorzy nawet się odzywają, więc nie jest to jakaś zmowa milczenia. Widziałem, że problem prenumerat też był tam poruszany, może coś zdziałasz przez forum?

Domyślnie

Ja konkurs jakiś ostatnio u nich wygrałem i po nagrodzie ani widu ani słychu...

Domyślnie

Pewnie będę musiał napisać list polecony z potwierdzeniem nadania, oraz jak znajdę chwile czasu pod koniec marca, to przejadę się do Łodzi na targi, tam Digital Foto Video jest patronem medialnym imprezy, będzie okazja do szczerej rozmowy, jeżeli będzie oczywiście z kim rozmawiać.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wojteksw Zobacz posta
    Pewnie będę musiał napisać list polecony z potwierdzeniem nadania,
    To już lepiej z potwierdzeniem odbioru.

Domyślnie

biorac pod uwage jakosc merytryczna tego pieriodyka cud ze wytrzymalo az tyle lat
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    biorac pod uwage jakosc merytryczna tego pieriodyka cud ze wytrzymalo az tyle lat
    Wbrew pozorom takie pisemka prędzej są w stanie się utrzymac niż coś faktycznie merytorycznego. Przecież w czerwcu-lipcu okładkowe "top 100 trików żeby twoje zdjęcia wakacyjne były super" schodzi na bank jak ciepłe buły. We wrześniu kolorowa jesień na tapecie, zimą jak zabezpieczyć aparat przed mrozem i fajne sposoby na zimowe kadry etc... Kij, że co roku to samo piszą, ludziska lecą na takie artykuliki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    Mistrzu! Otwórz swoją gazetę/czasopismo i pokaż pozostałym jak się prowadzi taki biznes.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Mistrzu! Otwórz swoją gazetę/czasopismo i pokaż pozostałym jak się prowadzi taki biznes.
    to ze gazeta jest denna nie oznacza ze kazdy majacy pojecie w temacie powinien zakladac wydawnictwo.
    wybacz szczerosc .. ale wole sie zajac tym co porafie robic niz pisac ewidentne bzdury w gazetach lub promowac sie na wojenkach serwisowych ..
    a o prowadzeniu biznesu mozemy sobie pogadac przy piwie, bo watek jest kompletnie o czyms innym.
    sens zakladania czasopisma branzowego szczegolnie dotyczacego fotogafii jest zaden. chocby dlatego ze grupa odbiorcow jest na poziomie o ktorym napisal S4INT. wystarczy popatrzec na przekroj forum
    Niestety malo kto slucha Brahmsa a stanowczo zbyt wiele osob zachwyca sie Wisniewskim.
    Ostatnio edytowane przez sailor ; 20-03-2014 o 03:57
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Nihil novi sub sole. W latach '90 robiłem dla Prego takie roczniki "Foto Video Kamery Świata", już wtedy, w erze przed internetowej nie widzieliśmy miejsca dla dobrego pisma fotograficznego. S4INT dobrze mówi. Ludzi szukających w fotografii czegoś więcej, niż dokumentacji pamiątkowej imprez/wakacji jest garstka. A jeszcze garstka z tej garstki ma ochotę za to płacić. Do tego przeogromna kopalnia Internetu. Od wielu lat, jeżeli mam ochotę (np. w podróży) poczytać coś o fotografii, to pozostają tylko tytuły amerykańskie, lub brytyjskie. Takie B&W np.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów