Witam moim zdaniem kolor cery na tej modelce jest jak z filmów typu horror. Ja tak to widzę może to tak miało wyjść.
Szukaj
Witam moim zdaniem kolor cery na tej modelce jest jak z filmów typu horror. Ja tak to widzę może to tak miało wyjść.
A w twoim mniemaniu ekspertami od wizażu mogą być co najwyżej kobiety i to na forum motoryzacyjnym?
Pewnie to zdjęcie może się podobać (tak wynika z komentarzy, pytanie na ile szczerych a na ile wynikających z fejsbukowych nawyków) ale skoro je wrzuciłaś na publiczne forum pod ocenę, to pogódź się z tym, że są ludzie, którym nie do końca ono odpowiada. Zwłaszcza dziwny makijaż, zamieszanie we włosach i przepalona twarz.(tak, wiem, na twoim monitorze jest dobrze i kropka a inni niech się pocałują w nos i wyobrażą sobie, że przepałów nie ma)
Modelka jest bardzo, bardzo teatralnie przerysowana. Może to celowy zabieg artystyczny ale w jakiś sposób to przerysowanie (obróbką, makijażem) narzuca krytyczny odbiór zdjęcia. Zastosowałaś mocny kontrast, który komiksowo postarzył modelkę i nadał jej twarzy wyraz pewnego umęczenia. Z jednej strony pięknie zatrzymałaś w kadrze emocje ale nie jestem pewna czy to dobre emocje.
Tak, Ci którym się zdjęcie podoba to sami moi znajomi z FB a ja chyba się pochlastam z rozpaczy, że są tacy którym zdjęcie nie przypadło do gustu![]()
![]()
![]()
Makijaż miał być lekko "mroczny", zdjęcie jest częścią serii "Misterious girl" http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=244705. Nie zamierzam się tu z niczego tłumaczyć. Panowie "miszczowie" i tak wiedzą lepiej
Pozdrawiam!
I am a Nikon girl
Ta pani ze skarpetkami na głowie jakoś mało przekonująca. Jeśli jest w tych fotografiach jakiś sens to w/g mnie w Gabrieli jest więcej sensu w sensie.
EDIT: Gabrielę odebrałam jako zdjęcie podstarzałej alkoholiczki przyłapanej nad piwkiem. Nie zauważyłam mroku.
Ostatnio edytowane przez Lena&TheShadow ; 22-03-2014 o 15:12
Ostatnio edytowane przez CathyNoo ; 22-03-2014 o 19:44
I am a Nikon girl
Właśnie teraz wszystko nabiera sensu.
Sztuka ma inspirować i inspiruje co widać na powyższych wpisach. Drodzy Panowie nie wszystkie foty muszą być w/g przyjętego na tym forum szablonu. Zasady są po to by je łamać. Gorzej byłoby gdyby pod zdjęciem nie było żadnego wpisu i co wtedy. Sztuka przeszła bez echa, pozostała niezauważona - a to jest chyba najgorsze. Gorsze od konstruktywnej (lub nie) krytyki. CathyNoo Ty rób swoje - bo tak to widzisz, możesz nasze rady wziąć sobie do serca- w końcu sama prosiłaś o krytykę to ja masz. Pozdrawiam
„Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie.”D-5100......
Skontaktuj się z nami