Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: D600 i Sandisk

Domyślnie D600 i Sandisk

Kupilem 2 karty sandiska (wyglądają różnie ale internet mówi ze są oryginalami. Jedna bez problemu, składam do D600 licznik pokazuje ilość dostępnych zdjęć i działa bez problemu. Druga po włożeniu do D600 wywala błąd, natomiast na Sony Nex dziala (choć nie zrobiłem testowi 1800 zdjęć żeby zapełnić cala kartę. Przy włożeniu so nexa karta nr 2 krzyczala o format i format się udał, na D600 nie udaje się sformatowac. D600 ma najnowszy soft, nie wiem co mogę jeszcze zrobić żeby uruchomić ta kartę na D600, czy macie może jakieś sugestie? Karta to Sandosk 45MB/s.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Domyślnie

Jest taki prosty wyraz na P - podróbka... Skoro jedna działa, druga nie, to jedna jest gorszej jakości, druga lepszej. Lub jedna jest oryginalna, druga nie.

p.s. zero kumacji z tym tapatalk'iem... miej litość...

Domyślnie

Osoba która mi te karty sprzedała kupiła je w sklepie. Sklep sprzedał jedna oryginalna a druga nie? Co do ostatniej części o tapatalku to kompletnie jej nie rozumiem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    Jest taki prosty wyraz na P - podróbka... Skoro jedna działa, druga nie, to jedna jest gorszej jakości, druga lepszej. Lub jedna jest oryginalna, druga nie.

p.s. zero kumacji z tym tapatalk'iem... miej litość...
    Ale na Nexie mu działa

Domyślnie

Po zakupie D600 też miałem problem z jedną z kart- chyba jakiś Kingston. Wszystkie karty działały oprócz jednej, która działa do dziś w innym body- nie wiem o co chodziło- format w body i w czytniku nie pomagał :/ więc ją podarowałem kumplowi.

Domyślnie

nie pocieszyles mnie... napisalem zapytanie do sandiska ciekawe co odpowiedza.

Zbanowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Karta jest ok. Po prostu kupiłeś body, które kirzy, ma kłopoty z af, nie czyta kart, nie pracuje z niektórymi obiektywami. Ot nikon.

Domyślnie

swietna podpowiedz, dzieki.

Domyślnie

Zrezygnuj z uzywania tej karty (w jakimkolwiek body). Oddaj ją, kup nową. Do swoich kart trzeba mieć bezgraniczne zaufanie. Chyba nie chcesz nagle zostać kiedyś bez zdjęć z jakiegoś wyjazdu czy imprezy?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Ok, o to mi chodziło. Karta nadaje się do zwrotu/gwarancji a ja nie popelniam jakiegoś prostego bledu który uniemożliwia jej działanie w D600, dzięki.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów