Szukaj
Sandisk oczywiscie. Jakaś szybsza. 8-16 GB, 32 jak ktoś dużo fotografuje na 1 sesji.
Ja w D800 mam nawet 64 GB, ale to body ma większe pliki.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
To, że karta jest szybka nie oznacza, że nie jest wadliwa. Ja też miałem wadliwą szybką kartę (Pretec - nieistotne). On ma miec kartę dobrą. Natomiast do D600 nie polecam wolnych kart z racji wielkosci pliku RAW.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Kupiłem body z Sandisk 16GB a do tego jeszcze kartę Sandisk 64GB (bo nagrywam filmiki) wszystkie są typu 45MB/s. D600 formatuje obie na system plików exFAT.
wunat, spróbuj jeszcze "wyzerować" swoją kartę, usunąć wszystkie dane. Może to coś pomoże...
Miałem kiedyś taki problem, że kolega nagrał mi jakieś pliki z Apla na kartę.
Gdy włożyłem ją do aparatu wo wyskoczył mi error.
Format w aparacie nie pomagał.
Dopiero wyczyszczenie w kompie załatwiło sprawę.
Do mojego D600 kupilem 4 sandisci 16 GB class 10 i wszystkie dzialaja bez problemu, kupione z pewnego zrodla, sadze, ze trafiles albo podrobiona karte albo uszkodzona co bywa nawet u najlepszych![]()
Karta do wymiany, jezeli to oryginalny sandisc to masz 5 lat gwarancji.
Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 13-03-2014 o 11:32
Nikon http://greg77.com/
Straciłem zaufanie do sandiska po tym jak dwie karty padły tydzień po tygodniu. Zakupione jedna w fotojocker druga RTV euro AGD. Teraz lexar i Toshiba pracują w body, zero problemów. Szkoda bo wczesniej jako karty CF sprawdzały się świetnie, a SD juz nie bardzo.
Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
Jakąś masakra jest bo dzisiaj zrezygnowany wrzucilem ja do D600 i zadziałała... Mi 2 kingstony walnely tego samego tygodnia...
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Skontaktuj się z nami