Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: D600 i Sandisk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Zrezygnuj z uzywania tej karty (w jakimkolwiek body). Oddaj ją, kup nową. Do swoich kart trzeba mieć bezgraniczne zaufanie. Chyba nie chcesz nagle zostać kiedyś bez zdjęć z jakiegoś wyjazdu czy imprezy?
    A jaką kartę byś polecił ? Ja mam Sony 32 G 94mb/s S2 HC i usunęło Mi z niej ostatnio wazne zdjęcia i teraz mam dylemat..potrzebuję porządnych kart żeby w przyszłości nie bylo takich cyrków

Domyślnie

Sandisk oczywiscie. Jakaś szybsza. 8-16 GB, 32 jak ktoś dużo fotografuje na 1 sesji.
    Ja w D800 mam nawet 64 GB, ale to body ma większe pliki.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    ...Jakaś szybsza.
    U mnie problem wystąpił na najszybszej karcie jaką posiadałem

Domyślnie

To, że karta jest szybka nie oznacza, że nie jest wadliwa. Ja też miałem wadliwą szybką kartę (Pretec - nieistotne). On ma miec kartę dobrą. Natomiast do D600 nie polecam wolnych kart z racji wielkosci pliku RAW.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Kupiłem body z Sandisk 16GB a do tego jeszcze kartę Sandisk 64GB (bo nagrywam filmiki) wszystkie są typu 45MB/s. D600 formatuje obie na system plików exFAT.
    wunat, spróbuj jeszcze "wyzerować" swoją kartę, usunąć wszystkie dane. Może to coś pomoże...

Domyślnie

Miałem kiedyś taki problem, że kolega nagrał mi jakieś pliki z Apla na kartę.
    Gdy włożyłem ją do aparatu wo wyskoczył mi error.
    Format w aparacie nie pomagał.
    Dopiero wyczyszczenie w kompie załatwiło sprawę.

Domyślnie

Do mojego D600 kupilem 4 sandisci 16 GB class 10 i wszystkie dzialaja bez problemu, kupione z pewnego zrodla, sadze, ze trafiles albo podrobiona karte albo uszkodzona co bywa nawet u najlepszych
    Karta do wymiany, jezeli to oryginalny sandisc to masz 5 lat gwarancji.
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 13-03-2014 o 11:32

Domyślnie

Straciłem zaufanie do sandiska po tym jak dwie karty padły tydzień po tygodniu. Zakupione jedna w fotojocker druga RTV euro AGD. Teraz lexar i Toshiba pracują w body, zero problemów. Szkoda bo wczesniej jako karty CF sprawdzały się świetnie, a SD juz nie bardzo.

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
    W życiu piękne są tylko chwile
    Blog

Domyślnie

Jakąś masakra jest bo dzisiaj zrezygnowany wrzucilem ja do D600 i zadziałała... Mi 2 kingstony walnely tego samego tygodnia...

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów