Close

Strona 221 z 338 PierwszyPierwszy ... 121171211219220221222223231271321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 201 do 2 210 z 3379

Domyślnie

Pamiętam, jak kilka czy kilkanaście lat temu wszyscy mieli Caviary, Hitachi, Seagate'y i wchodził na rynek HDD Samsung. Opór materii był duży. Teraz jest pewnie jednym z lepszych producentów dysków. Podobnie może być z tym Crucialem - czas pokaże. Ja się sparzyłem na Seagate i więcej od nich dysku nie kupię. Na chwilę obecną jak będę kupował następnego SSD to jednak coś sprawdzonego czyli raczej Samsunga.

Domyślnie

Samsung sprzedał ten biznes Seagate bodaj w 2011 roku. Pod koniec dyski tej firmy (bodaj F3), były całkiem, całkiem.

Rzeczywiście Seagate od jakiegoś czasu jest o wiele bardziej awaryjne od WD a do tego padnięte dyski od dawna wymieniają na naprawianie. WD chyba dopiero teraz wpadło na taki pomysł a i nie zawsze tak robią.
    Ostatnio edytowane przez GoOrange ; 09-03-2014 o 01:35

Domyślnie

GoOrange, tzn. mowisz ze WD jest od jakiegos czasu mniej awaryjne od Seagate? Troche milo jest mi to slyszec, jesli to prawda, a nie loteria..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Ja, kiedy zacząłem od dysków twardych w ogóle (jeszcze czasy Amigi i oszałamiające 250 MB) zaufałem WDC. Jedyny dysk innego producenta jaki pojawił się w mojej stajni to był IBM Deskstar (a dokładnie sławetne „Death Star”), który oczywiście zdechł. Reszta – czyli wszystkie WDC poszła do następnych użytkowników, a kilkanaście już chyba, które zostało (nadal działających) wala się gdzieś po szufladach, bo aż grzechem byłoby wyrzucić tak wiernie działające urządzenia. Dyski były przeróżnej klasy i wydajności. Miałem różne Raptory (nawet teraz jeszcze, oprócz SSD na system i drugiego na Cache/Temp, na dane bieżące służy mi VelociRaptor), miałem też tanie Green'y (nie licząc oczywiście serii Blue, Black, czy starych, poprzednich generacji). Ostatnim razem przy składaniu kompa, jedynie ze względu na stosunek ceny do pojemności i dobre opinie – zaufałem dyskowi Seagate 3 TB (ST3000DM001). Dwie jego sztuki robią u mnie zamiennie jako archiwum. Czas pokaże, czy to chwilowe „skąpstwo” się opłaciło…
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Ja, kiedy zacząłem od dysków twardych w ogóle (jeszcze czasy Amigi i oszałamiające 250 MB) zaufałem WDC. Jedyny dysk innego producenta jaki pojawił się w mojej stajni to był IBM Deskstar (a dokładnie sławetne „Death Star”), który oczywiście zdechł. Reszta – czyli wszystkie WDC poszła do następnych użytkowników, a kilkanaście już chyba, które zostało (nadal działających) wala się gdzieś po szufladach, bo aż grzechem byłoby wyrzucić tak wiernie działające urządzenia. Dyski były przeróżnej klasy i wydajności. Miałem różne Raptory (nawet teraz jeszcze, oprócz SSD na system i drugiego na Cache/Temp, na dane bieżące służy mi VelociRaptor), miałem też tanie Green'y (nie licząc oczywiście serii Blue, Black, czy starych, poprzednich generacji). Ostatnim razem przy składaniu kompa, jedynie ze względu na stosunek ceny do pojemności i dobre opinie – zaufałem dyskowi Seagate 3 TB (ST3000DM001). Dwie jego sztuki robią u mnie zamiennie jako archiwum. Czas pokaże, czy to chwilowe „skąpstwo” się opłaciło…
    Miałem gdzieś link ze statystykami, wyglądało to naprawdę kiepsko dla Seagate ale nie wczytywałem się więc nie wiem czy był do końca obiektywny. Moje statystyki są mało obiektywne bo wkładamy niemal tylko WD.

Ja też mam też dwa identyczne Seagate, jeden w kompie, drugi w Seagate Central, oprócz tego jeden 1TB Certified Repair i któryś z tych w kompie dziwnie pracuje. RED-y pracują ciszej i spokojniej ale są wolniejsze i jednak sporo droższe.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek- Zobacz posta
    Używam desktopa z tym dyskiem (wersja nowsza 521A wolniejsza-niestety)
    Właśnie, V300 ostatnio się bardzo zepsuły. Piszą o tym w sieci i mówili też nam o tym w X-Komie, że ostatnio przybyło reklamacji.
    http://www.dobreprogramy.pl/Polujesz...ews,52754.html

Ale kolega ma wcześniejszą wersję w laptopie i ona też ma swoje wady - przede wszystkim spory pobór mocy przy starcie. Na obudowie pisze 5V 1A - http://bitcomputer.pl/userdata/gfx/b...d5743368f7.jpg
    Bywało, że przy pracy na baterii, komp zamiast się obudzić z uśpienia się resetował, bo prawdopodobnie przetwornica nie wyrabiała prądowo.

Ja kupiłem sobie GoodRama C50, zobaczymy jak się spisze...
    C5050Z i jakieś APS-C...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MiQ27 Zobacz posta
    Właśnie, V300 ostatnio się bardzo zepsuły. Piszą o tym w sieci i mówili też nam o tym w X-Komie, że ostatnio przybyło reklamacji.
    http://www.dobreprogramy.pl/Polujesz...ews,52754.html

Ale kolega ma wcześniejszą wersję w laptopie i ona też ma swoje wady - przede wszystkim spory pobór mocy przy starcie. Na obudowie pisze 5V 1A - http://bitcomputer.pl/userdata/gfx/b...d5743368f7.jpg
    Bywało, że przy pracy na baterii, komp zamiast się obudzić z uśpienia się resetował, bo prawdopodobnie przetwornica nie wyrabiała prądowo.

Ja kupiłem sobie GoodRama C50, zobaczymy jak się spisze...
    Co ty opowiadasz z tymi amperami - są ssd, które mająblisko 2A przy 5 voltach i wszystko działa normalnie w laptopach. Problemy z wybudzaniem są zwykle z powodu niedopracowanego biosu, firmware'u ssd lub sterowników w systemie.
    Z8 | N 24-70 2.8 S II | V 85 1.4 Pro |
    Vivitar 135 2.8 F mount

Domyślnie

Ja to w HDD zwracałem uwagę aby pobór był poniżej 0.5A bo potem zawsze można użyć jako przenośny bez dodatkowego zasilania. Miałem kiedyś dysk z poborem prądu 0.6A i w jednych gniazdach USB działały bez dodatkowego zasilania a w innych nie.

Domyślnie

W takiej sytuacji problem byłby zawsze, a był tylko na baterii i tylko po dłuższym czasie uśpienia. Więc jak widać w niektórych laptopach działają, a w innych "działają".
    C5050Z i jakieś APS-C...

Domyślnie

Czy dysk
    Samsung 120GB SSD840 SATAIII MZ-7TE120BW EVO 7mm 2.5'' w cenie 325 (bez przesyłki)
    jest dobrym wyborem? Powoli kompletuję PC.
    Prawdopodobnie na początek będzie pełnił rolę dysku systemowego a z biegiem czasu (gdy dokupię 256gb) będzie dyskiem na aktualnie obrabiane NEFy.

Samsung 250GB SSD840 SATAIII MZ-7TE250BW 7mm EVO 2.5'' za 615 zł bez przesyłki.
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Strona 221 z 338 PierwszyPierwszy ... 121171211219220221222223231271321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów