Eee tam, ile waży 600VA, 5kg ? I bez problemu obsługuje mi lampy. Trochę mruczy po wyzwoleniu błysku ale równocześnie był podpięty komp i monitor także trochę dostał po garach.
Szukaj
Eee tam, ile waży 600VA, 5kg ? I bez problemu obsługuje mi lampy. Trochę mruczy po wyzwoleniu błysku ale równocześnie był podpięty komp i monitor także trochę dostał po garach.
Nie wiem co to jest 600VA, więc nie wiem ile waży, ważne chyba raczej na ile starcza, bo z tym komputerem i monitorem i jeszcze lampą to pewnie 30 minut, pytanie czy każdemu wystarczy 30 minutowa sesja.
Ostatnio montowałem sobie UPSa w szafie i ważył z 15 a może i 20 kg, nie ważyłem go ale miałem spory problem z utrzymaniem go jedną ręką przy dokręcaniu prowadnic montażowych.
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Dość monco popularne jest discovery 1200 ale strasznie ciezko dostepne - tylko nei ta cena - około 2500
Ostatnio mocno zainteresowała mnie lampa z wbudowanym aku nflash 680a (moc 680Ws) tylko nią też ciężko zgasić słońce a cena praiw taka sama - 2300 zł, ale za to wygodna niesamowita - ktoś może miał styczność z tą lampą ? Do 1000 zł to 4 szt YN (każda 80 Ws jak sie nie mylę)
A może coś takiego?
http://allegro.pl/agregat-generator-...030564635.html
Ten zestaw quantuum dual power z akumulatorem fajnie wygląda, jednak strasznie ciężko z dostępnością. Widzę, że można też kupić sam akumulator http://allegro.pl/dodatkowy-batteryp...031635926.html, jednak zastanawiam sie do których lamp dokładnie pasuje?
http://www.cyfrowe.pl/wyposazenie-st...0-digital.html Do czegoś takiego się nada?
Zależy o której mówisz. Zazwyczaj wszystko jest opisane na stronie sklepu - czyli co zawiera.
Tu masz lampy z akumulatorem w zestawie:
200Ws
300Ws
400Ws
To są lampy z zasilaniem przez aku, jak i 230V.
Ty agregatem możesz tylko rozwalić lampę, albo lampą agregat. Na 90% generuje on kwadrat, a nie sinus, a na kwadracie część lamp w ogóle nie pociągnie, albo może paść w nich elektronika.
Quantuum R+ Dual Power już nie ma w sprzedaży. Dostać można tylko używane. A ten aku jest tylko i wyłącznie do R+ Dual Power.
Ostatnio edytowane przez GonzoG ; 05-03-2014 o 21:37
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
Ostatnio edytowane przez Krzysiek B ; 06-03-2014 o 12:34
Cyfrowo według Nikona, analogowo według Canona.
Akumulatorek ma 1.2V, bateria 1.5V, podczas używania napięcia spadają. Najtańsze wyzwalacze są wrażliwe na obniżenie napięcia zasilania, pojawiają się opóźnienia wyzwalania, niepewna praca.
W RF 602 używam AAA Eneloop 1.2V i mimo, że są w użyciu codziennie wytrzymują całe tygodnie.
Jak są wyczerpane po prostu przestają działać.
Baterie w RF 602 wytrzymywały mi kilka dni więc rachunek prosty.
Cyfrowo według Nikona, analogowo według Canona.
Skontaktuj się z nami