Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysiek B Zobacz posta
    Quantuum R+ Dual Power 600Ws - z tego co mi powiedziano będzie dostępna w maju.
    Będzie miała usprawnione gniazdo battery packa.
    Gdzie Ci tak powiedzieli? W fototipie?

Domyślnie

"Najtańsze wyzwalacze"...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Tak, dokładnie tam.

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    "Najtańsze wyzwalacze"...
    RF 602 to jedne z najtańszych wyzwalaczy.
    Poza tym to już stara wersja.
    Nie widzę sensu kupowania jeszcze tańszych (jak piszesz po 50zł) skoro te kosztują grosze i działają jak na swoją cenę bardzo dobrze.
    W tych za 50 zł skoro takie są problemy, to po kilkunastu wymianach okaże się, ze baterie drożej kosztowały niż sam wyzwalacz
    Cyfrowo według Nikona, analogowo według Canona.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez Krzysiek B Zobacz posta
    Będzie miała usprawnione gniazdo battery packa.
    A co jest nie tak z tym gniazdem?

Akku w R+ 600 dual power jest tak lekkie że bez problemu montuje je do statywu i ledwo odczuwa się jego obecność. Znakomite rozwiązanie. Na początku zastanawiałem się też nad jakimś "autorskim" rozwiązaniem. Czasem jednak lepiej polegać na dedykowanych rozwiązaniach.

Domyślnie

Od wczoraj posiadam n680a, ostrego słońca do końca nie zgasi, ale daje rade, no i ilość blyskow na pełnym aku jest imponująca. Aku wbudowany w lampę, bez kabelkow itd, swietne rozwianie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez betkrzys Zobacz posta
    ilość blyskow na pełnym aku jest imponująca.
    Tzn. jaka. Jednemu imponuje 50 błysków innemu nie imponuje 100

Domyślnie

Przerabiałem kilka lamp już "nie multum drogich" Jak chcecie coś na mocne słoneczko w dobrej cenie, to polecam powerluxa 1000ws zestaw plenerowy, nazywa się wind, czy wild. Byłem bardzo zadowolony z tego, przeważnie podczas testów słońcu na 600ws można było robić zdjęcia, przy 1000ws spokojnie można było focić w mocnym letnim słoneczku. Do 150 błysków spokojnie leciało. Używałem przeważnie jako głównej lampy, a kontrowałem lampami systemowymi. Po czasie znudziło mi się noszenie takiego tobołu lamp, stwierdziłem że rzadko robię w mocnym świetle i teraz samymi systemówkami doświetlam. Do tego do takiej lampy ważny jest stabilny cięższy statyw, nie jakiś za 40zł. jakiś softbox, najlepiej w miarę duży, szybkorozkładalny. Ja przeważnie brałem sobie jakiegoś asystenta w plener, ale nie zawsze była możliwość.

Pamiętajcie że teraz dużo chińszczyzny jest, upewniajcie się przy kupnie, czy można dodatkowy akumulator kupić, gdyby ten w końcu zakończył żywot. Dlatego czasami warto dopłacić do lampy lepszej. Bo później się może okazać że aku straci żywot, producenta wywieje w las a lampa zostanie bez zasilania.

Ja się cieszę że uwolniłem się od wielkich lamp i systemówki wszystko załatwiają

Cytat Zamieszczone przez betkrzys Zobacz posta
    Od wczoraj posiadam n680a, ostrego słońca do końca nie zgasi, ale daje rade, no i ilość blyskow na pełnym aku jest imponująca. Aku wbudowany w lampę, bez kabelkow itd, swietne rozwianie.
    kurdę, faktycznie jest taka lampa, ciekawy jestem jak się to sprawdza. Waga bardzo fajna...

Zerknijcie sobie na tego jinbeja : http://www.lightingrumours.com/jinbe...5#.UyMdWd6NjSU
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 14-03-2014 o 17:18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sezon Zobacz posta
    Tzn. jaka. Jednemu imponuje 50 błysków innemu nie imponuje 100
    wg danych producenta 350 błysków na maksymalnej mocy.

Domyślnie

betkrzys, napisz coś więcej o n680a - czy osiąga faktycznie realnie tyle błysków ile producent twierdzi 350 przy pełnej mocy. Jeżeli masz porównanie, do innych lamp, to czy moc lampy ma faktycznie 680ws (z przypuszczania) - tutaj przydałby się jakiś test i porównanie do innej lampy. Generalnie czy materiały są ok ? Ten wyzwalacz mnie intryguje, strasznie kiepsko wygląda, ciekaw jestem czy wyrabia na czasach 1/200 i ciekaw jestem jaka powtarzalność błysków. Widzę ze lampa ma wbudowany odbiornik do tego wyzwalacza, też ciekaw jestem czy współpracuje z innymi wyzwalaczami?!

O, i najważniejsze, czy lampa pracuje bezpośrednio z sieci ?

Jeszcze to strobo fajne : https://fotozakupy.pl/lampy-studyjne...-strobo,17770s

"Ponadto użytkownik ma kontrolę nad czasem błysku w zakresie 1/12800s - 1/500s."

Tylko minus taki że nie można podpiąć lampy bezpośrednio do sieci i błyskać.
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 19-03-2014 o 16:26

Domyślnie

Szczerze to nie mam porównania do innych lamp, dlugo czekałem na discovery 1200, 300 zł droższa ale 1200ws. Co mnie przekonało hmmm głównie nisamowita wygoda użytkowania - żadnych kabli, mocny aku i solidna konstrukcja. Z pierwszych testów w ubiegłym tyg bylem zadowolony - godz 15 ostre slonce bez żadnej chmurki, slonce na plecach -1ev i moc na 1/1 lampy oddalonej od modeli jakieś 2,5 m z softem i gridem ladnie oswietlilo. Takze na moje potrzeby bajka. Co do czasów - system Pentaxa co za tym idzie krócej jak 1/180 s nie blyska i to boli. Wyzwalacz daje rade, inne radiowkiw yn można podlaczyc więc dopalic jakimś yn560 można. Zrobilem może z 15 zdnec, powtarzalność wydaje mi sie ok. Na anglojezycznym formu test aku wyszedł lepiej niż ilość blyskow o których pisze producent - zrobiono bodajzee 30 więcej niż deklarowana ilość, co do minusoww - brak chłodzenia.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów