D7000 lub d300(s) myślę, że będzie okej. Szkło już posiadasz, potem w przyszłości lampę. Jeżeli reportaże to bardziej potrzebny byłby ci szeroki kąt, coś typu 17-50/55.
Szukaj
D7000 lub d300(s) myślę, że będzie okej. Szkło już posiadasz, potem w przyszłości lampę. Jeżeli reportaże to bardziej potrzebny byłby ci szeroki kąt, coś typu 17-50/55.
Ostatnio edytowane przez Jura10 ; 26-02-2014 o 15:40
@xerdap: W tym budżecie pełna klatka z jakimś szkłem? Raczej zapomnij - nawet na body nie starczy. Kup D90 i tamrona 28-70 f/2.8 (będzie na pełną klatkę w przyszłości, a szkło dobre do portetów, bo ostre). Potem dokup tele 70-200 (np. Sigmę wersję II bez OS) i będziesz miał jeszcze lepsze portrety
Jak szukasz szerokości pod przyszłościowy FX, to Sigma 17-35EX i chyba tyle z tanich i w miarę dobrych szkieł.
Object error. Unable to run this script. Program terminated!
Tak myślałem ......
Pytanie teraz takie jeśli chodzi o kupno d300 lub d300s używanego to w jakim przedziale jest dobra cena na te body ? bo rostrzal cenowy jest spory .... Przez to nie wiem jaki przedział jest dobry.
Z jakim przebiegiem brać bezpiecznym na co zwracać uwagę przy kupnie raczej d300 bo sa tańsze ?
Teraz każde d300 moze miec cofnięty licznik. Szukaj "wizualnie" dobrego stanu. Albo tu na giełdzie od kogoś kogo ludzie znają moze ...
To puszka ktora kotlety ludzie robią. Moze miec sporo nabite fotek. A moze sie trafić stan igła i niemal nowy.
... ucze sie patrzec i widziec...
i duqa z tego...
Mam od nowości D300s, który ma nastukane ponad 80 tysięcy i wygląda niemal tak samo, jak wyglądał gdy był nowy. Jak się dba, to się ma, więc stan wizualny nie jest wyznacznikiem przebiegu. Inna sprawa, że te aparaty są niemal wieczne i jeśli nie był zalany albo nie upadł, to można brać.
Object error. Unable to run this script. Program terminated!
-
Ostatnio edytowane przez rewddd ; 28-02-2014 o 02:32
F50 | D80 | D100Krytykując podaj wskazówki żeby inni robili lepsze zdjęcia
Tesknie za D90/D50 | N 50 1,8 | T 28-75 2.8 | Nissin Di622 | Gripem Nie tesknie za: T 75-300 4-5,6
Nic tylko krzyknąć z zachwytu... WOW. I to przez tę "bolidową" obudowę D5300 jest prawie tak drogi jak D7100? Mi tam ta obudowa skojarzyła się (przy pierwszym kontakcie z D5300) z tandetnym i jakimś szarym plastikiem, który można spotkać w chińskich zabawkach. Być może jest ok ale odczucie miałem właśnie takie. Poza tym, i nie jest to tylko moje odosobnione zdanie, że im nowszy sprzęt tym gorzej wykonany i słabszy. Starsze sprzęty są mocniejsze i lepiej wykonane. Wielu to potwierdzi a... tę "bolidową technikę" w amatorskich korpusikach bym wsadził między bajki. Dla mnie wszystko jest raczej klepane taśmowo i niechlujnie w Chinach, Wietnamie czy Indonezjii i raczej nie należy do zbyt trwałych. Ale mogę się mylić...
P.S. Czy mógłbyś mi napisać, co w D5300 jest z "technologii bolidowej"? Z góry dziękuję.
Ostatnio edytowane przez Andrzej1974 ; 28-02-2014 o 08:46
Nikon
Skontaktuj się z nami