Witam,
Postanowiłam zrobić przesiadkę z D80 na D90 lub D300s . Nie chcę wydać więcej niż 5,5-6 tyś (ale to i tak w systemie ratalnym, więc używka nie wchodzi w grę). Za D90 przemawia cena, za D300s uszczelniany, mocniejszy korpus - nie ukrywam, że sprzęt nie ma ze mną łatwego życia. Obiektywy mam takie jak w stopce. Potrzebny mi szybki AF bo najczęściej fotografuję psy w ruchu.
Kupując D90 wystarczy mi jeszcze na jakieś fajne szkiełko. Chciałabym w miarę jasny spacerzoom, żeby nadał się na wycieczki, ale miał dobrą jakość. I tutaj nie wiem co wybrać. Idąc po kosztach mogłabym wziąć 18-105VR, 18-200VR itp, ale wolałabym jednak coś lepszego, bo chciałabym aby ten sprzęt wystarczyl mi na długo. Może ten tamron 17-50/2.8 - nie musi to być jakiś superzoom - bardziej zależy mi na jakości.
Biorąc D300s nie wystarczy mi praktycznie na nic (no może na używkę 18-70, albo 18-150VR). Warto?
Pomóżcie, bo czytam, czytam i coraz mniej wiem
Już nawet Canona rozważałam, ale nie chce mi się zmieniać systemu, przyzwyczaiłam się do Nikona, poza tym nie mam zamiaru sprzedawać mojej D80, drugi aparat zawsze się przyda, a sprzedawać go za 1/4 ceny za którą kupiłam - grzecha posiadanie i Nikona i Canona to jakaś rozpusta :P
Chcę podjąć dobrą decyzję, ponieważ np. Kitem z D80 byłam rozczarowana i szybko go sprzedałam.
Z góry dzięki
Ps. Jeśli już taki sam temat był - opieprzajcie śmiało, ale z ręką na sercu mogę napisać, że całe forum przejrzałam![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami