Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Proszę o pomoc

Domyślnie

bez wysiłku w NXie - trzy u-punkty z korekcją i koniec
    szkoda, że to już nie to samo forum...

bombel
    Gość

Domyślnie

I oto przykład jak się powinno pracować: nie słynne 'na szybkiego' - bo wtedy wychodzi jakaś potworna ciulanka, wosk na zmianę z gładzią szpachlową zamiast skóry i ponury dowcip, tylko rozsądnie i z należytą starannością. Co wcale nie znaczy, że wolno.

Nie będę wypisywać co myślę o stylu 'na szybkiego', mogę ewentualnie dla nieobznajmionych dać link.

Erie - gratuluję edycji. Nie zabiłeś kobity robiąc z niej woskowo-gipsową lalę, ani nie umieściłeś jej w prosektorium, gdzie zbladła i zsiniała. Żyje, a nawet ma się lepiej, jak sądzę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    I oto przykład jak się powinno pracować: nie słynne 'na szybkiego' - bo wtedy wychodzi jakaś potworna ciulanka, wosk na zmianę z gładzią szpachlową zamiast skóry i ponury dowcip, tylko rozsądnie i z należytą starannością. Co wcale nie znaczy, że wolno.

Nie będę wypisywać co myślę o stylu 'na szybkiego', mogę ewentualnie dla nieobznajmionych dać link.

Erie - gratuluję edycji. Nie zabiłeś kobity robiąc z niej woskowo-gipsową lalę, ani nie umieściłeś jej w prosektorium, gdzie zbladła i zsiniała. Żyje, a nawet ma się lepiej, jak sądzę.
    wytrzeźwiała tylko troszkę

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    wytrzeźwiała tylko troszkę
    No tak, to były chyba objawy gorączki sobotniej nocy...

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Wiecie panowie - myślę że nie powinno stawiać się w jednym szeregu obróbki "na szybko" przez profesjonalistę a obróbki przez amatora. Erie nie raz dał się poznać jako PS-pecjalista więc i jego metoda i obróbka jest najlepsza. Ja ze swojej i tak jestem zadowolony tym bardziej że uczyłem się na tym zdjęciu .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puchbeary Zobacz posta
    Wiecie panowie - myślę że nie powinno stawiać się w jednym szeregu obróbki "na szybko" przez profesjonalistę a obróbki przez amatora. Erie nie raz dał się poznać jako PS-pecjalista więc i jego metoda i obróbka jest najlepsza. Ja ze swojej i tak jestem zadowolony tym bardziej że uczyłem się na tym zdjęciu .
    Ale to nie było w PSie robione tylko w NXie, a poza tym ja nie jestem specjalistą w tej dziedzinie - ja raczej tworzę takie algorytmy . A co do zadowolenia z Twojej obróbki to nie masz się co wstydzić, troszkę tylko za bardzo zjechałeś z saturacją i tyle.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta

No bombel pojechałeś po mnie... zasłużenie zresztą . Wniosek jest jeden: "na szybkiego" nie da rady. Nie myślę tu tylko o barwie skóry, skorygować trzeba znacznie więcej...
    Grupa GRYF | D300s | MB-D10 | N12-24/4 G DX AF-S | N17-55/2.8 G DX AF-S | SB-800 | and ...

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Erie - przyjacielu, ja tylko wolną myśl wyraziłem która mi się nasunęła w związku z postem bombla .
    Zawsze z przyjemnością patrze na Twoja pracę - czy to w PS czy NX .

Domyślnie

ja w peesie - trial nx'a mi sie skonczyl zanim w ogole dotarlem do slynnych u-pointow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bukowy dziad Zobacz posta
    ja w peesie - trial nx'a mi sie skonczyl zanim w ogole dotarlem do slynnych u-pointow
    to chyba zaraz po instalacji pojechałes na miesiąc urlopu , u-pointy są praktycznie pierwszą rzeczą która się rzuca w oczy w NXie

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów