Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Proszę o pomoc

Domyślnie Proszę o pomoc

Czy mógłby ktoś mi pomóc w poprawieniu kolorytu policzków tej młodej damy? bo jak widać za bardzo balowała i są całe czerwone Najlepiej jakby któryś z mistrzów PS opisał mi jak to dokładnie zrobić, ponieważ mam do poprawienia kilka takich fotek.

puchbeary
    Gość

Domyślnie

No cuż - mistrzem PS nie jestem. Tyle udało mi się z tego zdjęcia wyciągnąć. Myślę że gdyby zabrał się za to profesjonalista to sprawa wyglądałaby o niebo lepiej ale z "braku laku..."

Metoda - po pierwsze wymiana tej czerwieni (narz. wymiana koloru) a później zabawa w/g uznania nasyceniem i kontrastami.

Domyślnie

ok dzięki, podoba mi się ale jakbyś mógł to proszę wytłumacz mi to tak bardziej łopatologicznie bo moje umiejętności PS są bardzo skromne

Domyślnie

W PS przykryj zdjęcie maską korekcyjną "kolor selektywny" i w czerwieniach odejmij trochę magenty a biele trochę przyciemnij co zmniejszy też przepał na policzku
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

W Lightroomie ściągnięta saturacja z czerwieni + zabawa suwaczkami, potem jeszcze drobne poprawki w PS.
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie

Tak na szybkiego...

Grupa GRYF | D300s | MB-D10 | N12-24/4 G DX AF-S | N17-55/2.8 G DX AF-S | SB-800 | and ...

Domyślnie

No ładnie, tylko teraz już trochę zajeżdza "plastikiem"

Domyślnie

Tak, wiem... troche przedobrzyłem z progami. Żeby utrzymać max detali trzeba się troszkę dłużej pobawić...
    Grupa GRYF | D300s | MB-D10 | N12-24/4 G DX AF-S | N17-55/2.8 G DX AF-S | SB-800 | and ...

Domyślnie

Ten delikatny plastik to robiłeś w PS? Jeśli tak to napisz jak bo teraz mam czas to bym się troszkę pobawił

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów