Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Zima w Toskanii

Domyślnie Zima w Toskanii

Zimowe zapowiedzi wiosennych plenerów i warsztatów w Toskanii.
    28/01/2014

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez JaroPienza ; 05-02-2014 o 20:31

Domyślnie

wchodząc tutaj, spodziewałem się anomalii pogodowych i faktycznie śniegu, a tu niespodzianka;D
    Podoba się, tylko to niebo jakoś nie pasuje mnie do całości, naprawdę tak wyglądało?

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bajcy Zobacz posta
    wchodząc tutaj, spodziewałem się anomalii pogodowych i faktycznie śniegu, a tu niespodzianka;D
    Podoba się, tylko to niebo jakoś nie pasuje mnie do całości, naprawdę tak wyglądało?

Zdjęcie jest jednym naświetleniem, użyłem filtr połówkowy (czego prawie nigdy nie robię )
    Kontrast na krzywych podbił kształty chmur i zafarb od taniego filtra z którym musiałem walczyć

Domyślnie

taką zimę to rzeczywiście chce się fotografować, bardzo ładny kadr i sama fota

Domyślnie

Istotnie. Piękne fotografia.
    Popracowałbym jeszcze nad likwidacją lekkiego zafarbu zielonkawo różowawego na obłokach po lewej...
    NIKON

Domyślnie

No piękne miejsce, ciekawe warunki i kadr przyzwoity ale tym razem jako całość mi nie podchodzi. Dziwne zafarby wdarły się na niebo. Jeśli tak było, to ok, ale jeśli nie to popracowałbym jeszcze nad tym. No i nie mogę się przekonać do tego Twojego "zwężania przez ściskanie" obrazków, moim zdaniem rzadko daje to dobre efekty, a tym razem mogłoby być ładniej gdyby było zwyczajnie.

Domyślnie

Dziwna ta zima zresztą tak jak w Polsce
    Z fotografii wręcz bije ciepło!
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

Przepraszam moderatorów, że napisałem tylko "Bajka", ale takie miałem wrażenie spoglądając na to zdjęcie. Po prostu skojarzyło mi się z kadrem z jakiejś bajki, stąd mój krótki komentarz... który został usunięty.
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostrytux Zobacz posta
    Dziwna ta zima zresztą tak jak w Polsce
    Z fotografii wręcz bije ciepło!
    Teraz temperatura waha się od 6 stopni w nocy do 12 w dzień
    Dość nie normalnie. Powinno być koło 0 w dzień

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów