Close

Strona 40 z 88 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 879

Wątek: Ricoh GR

Domyślnie

Cyfrówka z której zdjęć nie trzeba obrabiać to ideał. Obiektyw to odpowiednik 28mm? W sam raz dla mnie...
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

Ano, 16,2 Mpx w APSC z eq 28mm na FX (nie ma to jak techniczny język). A jeszcze programowe cropy na 35 i 47mm, w razie jakby co. I cała masa innych rzeczy, w większości przydatnych. Nie wychodzę bez GR z domu.

Domyślnie

I rozmiar jak analogowe gr1 pewnie?
    Gdyby jeszcze wizjer miał...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gundrum Zobacz posta
    Gdyby jeszcze wizjer miał...
    Też myślałem, że brak wizjera to problem. Ba, nawet udało mi się kupić takowy za 1/4 ceny podczas promocji na brytyjskim Amazonie. Jak już tu pisałem jest bardzo fajny, solidnie wykonany itp, itd. Tyle, że od chwili zakupu, nie miałem ani razu potrzeby wykorzystania go. Wyświetlacz w GR po prostu sprawuje się tak dobrze, ze wizjer okazuje się w nim zupełnie zbędny.
    D610 20,35,50,85/1.8G 70-200/4G SB500 GR LX100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noktoto Zobacz posta
    Też myślałem, że brak wizjera to problem. Ba, nawet udało mi się kupić takowy za 1/4 ceny podczas promocji na brytyjskim Amazonie. Jak już tu pisałem jest bardzo fajny, solidnie wykonany itp, itd. Tyle, że od chwili zakupu, nie miałem ani razu potrzeby wykorzystania go. Wyświetlacz w GR po prostu sprawuje się tak dobrze, ze wizjer okazuje się w nim zupełnie zbędny.
    Ja wczoraj robilem na sniegu przy mocnym słoncu i by mi się przydał jednak
    Völkchlor

Domyślnie

GR ma mocno poprawiony LCD w porównaniu do GRDIV. Jakieś tam białe piksele czy coś.
    W pełnym równikowym słońcu nie ma żadnego problemu. I dopiero porównując LCD z obu aparatów widać, jak GRDIV laguje.
    Ale napisałem to wcześniej, napiszę jeszcze raz: jesli uda im się wrzucić wizjer, np kosztem lampy i mniejszego LCD - wymienię na nowy model. A jak wsadzą matrycę mono, to kupię kilka aparatów na zapas.
    Ale i tak, to co jest, wystarcza mi z naddatkiem.

Domyślnie

GRDIV i tak ma wypaśny LCD - 1,2mln punktów - niewiele aparatów ma tyle, a już na pewno nie w tej kasie cenowej gdy go wypuścili, pewnie dlatego się przyjemnie nim kadruje bez wizjera.
    Völkchlor

Domyślnie

Ja po prostu wolę wizjer od wyświetlacza.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gundrum Zobacz posta
    Ja po prostu wolę wizjer od wyświetlacza.
    Ja też, ale to nie jest równoznaczne z koniecznością korzystania tylko z tego pierwszego W lustrzance mam wizjer, w kieszonkowym GR wyświetlacz który okazuje się zupełnie wystarczający.

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Ja wczoraj robilem na sniegu przy mocnym słoncu i by mi się przydał jednak
    Własnie jeszcze na ośnieżonym i nasłonecznionym stoku muszę sprawdzić jak sprawa wygląda. Jeśli wyświetlacz da radę, pewnie będę się pozbywał wizjera.
    Ostatnio edytowane przez noktoto ; 02-02-2014 o 18:49
    D610 20,35,50,85/1.8G 70-200/4G SB500 GR LX100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noktoto Zobacz posta
    Jeśli wyświetlacz da radę, pewnie będę się pozbywał wizjera.
    A ktory masz, ten 21/28 czy 28?
    Ostatnio edytowane przez pastwisko ; 02-02-2014 o 19:03 Powód: jezu spacja przed pytajnikiem! :O
    Völkchlor

Strona 40 z 88 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów