Na amerykańskim Amazonie jest teraz w promocji za 637$. Szkoda, że nie wysyłają do Polski![]()
Szukaj
Na amerykańskim Amazonie jest teraz w promocji za 637$. Szkoda, że nie wysyłają do Polski![]()
D600 S14 N28 N16-35 N50 T28-75 N70-210
Bth, czasem w TAv można sobie pomóc z ISO. Ustawiasz dynamic range compensation na strong, wtedy max ISO to 8000, co przy BW daje radę.
Dodatkowo możesz włączyć aperture/shutter speed shift, więc troszkę światła więcej aparat do matrycy dopuści.
Czytałem o tym patencie, sęk w tym, że DR compensation nie jest obojętny dla jakości obrazu i zdaje się wpływa na RAWa?
Cóż, jak Ci podbije ISO do 25600 to i tak ze zdjęcia kicha, chyba że coś się mega ciekawego w kadrze dzieje. Przy 8000 jest jeszcze ok, nawet jeśli DR mocno ingeruje.
To GR nie ma żadnego ograniczenia przy auto ISO?
Trochę bieda. NEX-6 mimo, że nie ma żadnej konfiguracji tej opcji, to powyżej 3200 nie wychodzi, ale ostatnio wyłączyłem auto ISO, bo czas niestety stara się za wszelką cenę utrzymać czas 1/60 s lub krótszy i podbija ISO, a tymczasem w statycznych scenach jestem w stanie utrzymać bez problemu nawet 1/10 s. Moim zdaniem auto ISO powinno być w pełni konfigurowalne albo nie powinno go być w ogóle.
Chodzi tylko o tryb TAv, gdzie ustawiasz swoj czas i przesłonę, a aparat dobiera do tego ISO. Normalnie auto ISO dziala - ja mam np. ustawione w GRD na 80-800.
Völkchlor
A to luz, nie doczytałem, a wydawało mi się to dziwne żeby zostawili bez jakiejkolwiek kontroli auto iso.
Takie bw wychodzi z puszki?
a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l
Nie no, z puszki to pewnie nie.
GR to puszeczka
Daido mode wymiataCo prawda w LR nie próbowałem za bardzo, ale nie udało mi się nawet zbliżyć do tego jak High Contrast fabrycznie ustawili.
Skontaktuj się z nami