Close

Strona 39 z 88 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 879

Wątek: Ricoh GR

Domyślnie

Na amerykańskim Amazonie jest teraz w promocji za 637$. Szkoda, że nie wysyłają do Polski
    D600 S14 N28 N16-35 N50 T28-75 N70-210

Domyślnie

Bth, czasem w TAv można sobie pomóc z ISO. Ustawiasz dynamic range compensation na strong, wtedy max ISO to 8000, co przy BW daje radę.
    Dodatkowo możesz włączyć aperture/shutter speed shift, więc troszkę światła więcej aparat do matrycy dopuści.

Domyślnie

Czytałem o tym patencie, sęk w tym, że DR compensation nie jest obojętny dla jakości obrazu i zdaje się wpływa na RAWa?

Domyślnie

Cóż, jak Ci podbije ISO do 25600 to i tak ze zdjęcia kicha, chyba że coś się mega ciekawego w kadrze dzieje. Przy 8000 jest jeszcze ok, nawet jeśli DR mocno ingeruje.

Domyślnie

To GR nie ma żadnego ograniczenia przy auto ISO?
    Trochę bieda. NEX-6 mimo, że nie ma żadnej konfiguracji tej opcji, to powyżej 3200 nie wychodzi, ale ostatnio wyłączyłem auto ISO, bo czas niestety stara się za wszelką cenę utrzymać czas 1/60 s lub krótszy i podbija ISO, a tymczasem w statycznych scenach jestem w stanie utrzymać bez problemu nawet 1/10 s. Moim zdaniem auto ISO powinno być w pełni konfigurowalne albo nie powinno go być w ogóle.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Chodzi tylko o tryb TAv, gdzie ustawiasz swoj czas i przesłonę, a aparat dobiera do tego ISO. Normalnie auto ISO dziala - ja mam np. ustawione w GRD na 80-800.
    Völkchlor

Domyślnie

A to luz, nie doczytałem, a wydawało mi się to dziwne żeby zostawili bez jakiejkolwiek kontroli auto iso.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

No to odkopię po raz ostatni.
    High Contrast BW, jpg.

Domyślnie

Takie bw wychodzi z puszki?
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

Nie no, z puszki to pewnie nie.
    GR to puszeczka
    Daido mode wymiata Co prawda w LR nie próbowałem za bardzo, ale nie udało mi się nawet zbliżyć do tego jak High Contrast fabrycznie ustawili.

Strona 39 z 88 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów