Close

Strona 30 z 36 PierwszyPierwszy ... 202829303132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 360

Domyślnie

H5D-60 miało 54x40, czyli "pełną klatkę" 645 - gdzie jest ten folderek, bo nie mogę coś namierzyć?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Było by lepiej jakby się zgadali z Zeissem nie tylko w sprawie szkieł, ale i w sprawie cyfrowego Ikona i zrobili dalmierz tańszy od Lejek.
    Dla mnie to jest obecnie największa zagadka rynku - budę puszki mają, szkła mają (nawet jakiś dłuższy czas temu Zeiss oficjalnie powiedział że nowe szkła ZM są zoptymalizowane już pod cyfrę) - generalnie wpakować elektrykę i było by git. Ale jak teraz przerabiam temat zakupu szkieł to okazuje się że nawet dystrybutorzy nie wiedzą kiedy w ogóle szkła ZM będą dostępne i sami polecają zakupy za granicą... Natomiast myślę, że cyfrowy Ikon byłby hitem i byłby konkurencją nie tylko dla drogiej Leici ale i tańszych, acz wciąż stosunkowo drogich pełnoklatkowych bezlusterkowców czy nawet dla np Fuji które ma w tym momencie tylko APS-C
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Na pewno cyfrowy cajsik byłby tańszy od takiego A7, masz to jak w banku. Analogowy Ikon kosztuje 6kPLN, a założenie elektroniki powoduje profanację tego szlachetnego puchacza, więc musi stracić przez na wartości - w efekcie cena end user 2-3kPLN max, szczególnie że niemieckie firemki ogólnie znane są z oferowania przystępnych cenowo produktów.

Domyślnie

Ja tam czekam na cyfrowego contaxa g. Szkła mam
    a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    H5D-60 miało 54x40, czyli "pełną klatkę" 645 - gdzie jest ten folderek, bo nie mogę coś namierzyć?
    no powiedzmy 645, bo to w sumie milimetry - ktore poniekąd u mniejszych braci róznią całe systemy

broszurka, przedostatnia strona --> http://www.hasselblad.com/media/4234...ochure_eng.pdf
    Völkchlor

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

http://www.pdnonline.com/gear/Phase-...Fi-10189.shtml

Jeszcze kilka zdjec z IQ250.

Jacku moze przechrzcij temat z hasskowego na 50mpxowe CMOSy MF bo jak tak dalej pojdzie to wszyscy beda to wsadzac do siebie (czyt. ten sam sensor od Sony .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Jacku moze przechrzcij temat z hasskowego na 50mpxowe CMOSy MF bo jak tak dalej pojdzie to wszyscy beda to wsadzac do siebie (czyt. ten sam sensor od Sony .
    Sugerujesz nowego Nikona - D250?
    Völkchlor

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Nie o takie polaczenie tematow mi chodzilo ale to Wy sie znacie, ja tylko wrzucam linki

pastwisko, sugeruje raczej Pentaxa 645DmkII (teraz chyba jest Kodak u nich, ale w dslrach wiekszosc sensorow to Sony)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Analogowy Ikon kosztuje 6kPLN
    W takim razie albo ceny poszły w górę po zakończeniu produkcji, albo chciałem go sprzedać dużo za tanio.
    Pozdrawiam,
    Marcin

Strona 30 z 36 PierwszyPierwszy ... 202829303132 ... OstatniOstatni