Close

Strona 32 z 36 PierwszyPierwszy ... 223031323334 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 360

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Średni format walczy o coraz szerszy rynek bogatych ślubniaków/amatorów.
    Wydaje mi się, że „średni format” wie, że ten sprzęt się do tego nie nadaje.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Mz. chodzi o sensowny LV (cholernie przydatne przy pracy z pokłonem i przesuwem), możliwość*operowania w szerszym spektrum warunków oświetleniowych i długie czasy ekspozycji. Nikt raczej nie będzie tego tachał na śluby, do repo to tak czy owak nadaje się (nomen omen) średniawo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Wydaje mi się, że „średni format” wie, że ten sprzęt się do tego nie nadaje.
    Nie nadaje się, bo używalne ISO zatrzymało się na 1600 - tylko dlatego...

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Mz. chodzi o sensowny LV (cholernie przydatne przy pracy z pokłonem i przesuwem), możliwość*operowania w szerszym spektrum warunków oświetleniowych i długie czasy ekspozycji. Nikt raczej nie będzie tego tachał na śluby, do repo to tak czy owak nadaje się (nomen omen) średniawo.
    Z pokłonami i ogólnie LV i tak pracuje się na kablu i wyświetlacz dowolnej lustrzanki, nigdy nie będzie lepszy od ekranu macbooka...

Domyślnie

Macbooka nie Macbooka - przy CMOS jest solidny LV i profeszonalni fotograferzy architektury itp. są z tego co czytam mocno zjarani tą opcją.

Co do ślubniaków, to - mimo wysokich ISO - jakoś nie słyszałem by szturmowali salony Phase/Hasla/Leafa.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 15-02-2014 o 12:53

Domyślnie

Co do ślubniaków, to - mimo wysokich ISO - jakoś nie słyszałem by szturmowali salony Phase/Hasla/Leafa.
    A ilu w ogóle fotografów znasz z phasonem albo leafem?

Domyślnie

A ilu w ogóle fotografów znasz z phasonem albo leafem?
    Na LuLi siedzi ich od cholery, masz tam dokładny przegląd branżuni.

Domyślnie

Nie nadaje się, bo używalne ISO zatrzymało się na 1600 - tylko dlatego...
    Nie tylko dlatego. Głównie chodzi o wielkość, nieporęczność, powolność i cenę. Czyli wszystko to, na co nie narzekają „jedynki” FF.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Na LuLi siedzi ich od cholery, masz tam dokładny przegląd branżuni.
    Ja pytałem ilu znasz a nie o ilu wiesz.
    Pewnie, że fotograf robiący dla Vouge czy innego Glamour będzie pewnie pracował na średnim formacje, ale jego to wysokie ISO wcale nie grzeje bo i tak pracuje ze sztucznym oświetleniem - ergo to nie do niego skierowana oferta.

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Nie tylko dlatego. Głównie chodzi o wielkość, nieporęczność, powolność i cenę. Czyli wszystko to, na co nie narzekają „jedynki” FF.
    Wielkość?
    Hasek H2 ze stałką waży prawie tyle samo co D3s z podobną stałką - do tego moim zdaniem jest wygodniejszy w trzymaniu.
    Ogólnie dopóki się nie sięga po zoomy to dzisiejszy cyfrowy średni format niewiele różni się od D3s'a czy 1D

Domyślnie

Jak będzie dobre wysokie ISO to ślubniacy (oczywiście niektórzy, nie masowo ) zaczną ich używać. Obsługa MF jest już dziś całkiem podobna do małego obrazka, pomijając małą ilość fps. Ale ślub da się robić w ten sposób. Najwyżej na weselu chwycą czasem w ręce FF do ujęć bardziej repo.
    Myślę, że w MF poszli w te stronę, bo FF dawały już całkiem duzo MPx i malała im liczba klientów. Muszą w zamian poszerzyć sobie rynek o tych co chcą nieco wyższego ISO. W reklamie dobrze jest mieć tak 800-1600, da się wtedy lepiej wykorzystywać światło zastane we wnętrzach czy robiąc w terenie o zmierzchu.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Lubie, ze wszystko kreci sie wokol slubniakow

Ja czekam na MF od Sony, najlepiej w puszce pokroju A7/A7R

Strona 32 z 36 PierwszyPierwszy ... 223031323334 ... OstatniOstatni