Close

Strona 13 z 29 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 282

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jerryjola Zobacz posta
    tak sobie przeglądałem obie propozycje - lapka, którego zamówiłeś i lapka, którego jeszcze potem pokazałeś.
    Po co tyle RAM?
    Z punktu widzenia Twojej córki - to nie wiem.
    Jeżeli nie będzie w jakiś specyficzny sposób wykorzystywać laptopa, to moim zdanie, czy to będzie i7, czy (słabiutkie zdaniem jednego z forumowiczów) i5, dziewczę różnicy nie uświadczy.
    [...]
    ... Robinie. Ja teraz pracuję na lenovo t410. [...] Obrabiam na nim w Lightroomie 5.3 pliki i nie narzekam.
    [...]
    Co byś dziewczęciu nie wybrał, będzie na pewno zadowolona.
    Dokładnie.

Czytając tutaj wypowiedzi niektórych osób mam wrażenie, że dzisiaj bez i7 (najlepiej 3. gen i z literką "K" na końcu, żeby można było kręcić go na maksa, bo inaczej nie da się używać sprzętu), RAM-em na poziomie min. 16 GB (niektórym to już widzę 32 GB nie wystarcza - potrzeba czy szpan?) czy dyskiem SSD... nie da się na nim pracować...

i5 4. generacji słabiutki? Cieniutki? Jaja sobie robicie? Dla studentki przeglądającej FB, piszącej w Wordzie czy sporadycznie obrabiającej zdjęcia w LR3 (ba, nawet w LR 10.0 jak wyjdzie) w zupełności wystarczy nawet i3...
    Nikon

Domyślnie

Ciekawą akcję robi teraz HP...

"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Dokładnie.

Czytając tutaj wypowiedzi niektórych osób mam wrażenie, że dzisiaj bez i7 (najlepiej 3. gen i z literką "K" na końcu, żeby można było kręcić go na maksa, bo inaczej nie da się używać sprzętu), RAM-em na poziomie min. 16 GB (niektórym to już widzę 32 GB nie wystarcza - potrzeba czy szpan?) czy dyskiem SSD... nie da się na nim pracować...

i5 4. generacji słabiutki? Cieniutki? Jaja sobie robicie? Dla studentki przeglądającej FB, piszącej w Wordzie czy sporadycznie obrabiającej zdjęcia w LR3 (ba, nawet w LR 10.0 jak wyjdzie) w zupełności wystarczy nawet i3...
    Nie mierz innych swoją miarą, ja akurat nie lubię miernoty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Nie mierz innych swoją miarą, ja akurat nie lubię miernoty.
    A gdzie ja napisałem, że lubię - jak to nazwałeś - miernotę? Miernotą to mógł być np. Celeron czy Duron ale nie np. dzisiejsze i5. MZ do przeglądania FB nie jest potrzebny i7, 32 GB RAM-u czy dysk SSD... Ale skoro dla ciebie i5 4. generacji jest miernotą to właściwie nie mam więcej pytań...
    Nikon

Domyślnie

A gdzie ja napisałem, że lubię - jak to nazwałeś - miernotę? Miernotą to mógł być np. Celeron czy Duron ale nie np. dzisiejsze i5. MZ do przeglądania FB nie jest potrzebny i7, 32 GB RAM-u czy dysk SSD... Ale skoro dla ciebie i5 4. generacji jest miernotą to właściwie nie mam więcej pytań...
    Jeśli ma w opodobnej cenie i5 i i7 a z nim 2x więcej ramu to dlaczego nie wziąć czegoś lepszego i dopłacić ułamek ceny?
    F50 | D80 | D100
    Krytykując podaj wskazówki żeby inni robili lepsze zdjęcia
    Tesknie za D90/D50 | N 50 1,8 | T 28-75 2.8 | Nissin Di622 | Gripem Nie tesknie za: T 75-300 4-5,6

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rewddd Zobacz posta
    Jeśli ma w opodobnej cenie i5 i i7 a z nim 2x więcej ramu to dlaczego nie wziąć czegoś lepszego i dopłacić ułamek ceny?
    To znaczy? Co masz dokładnie na myśli? i5 z większą ilością RAM-u czy i7 z mniejszą (czy taką samą) ilością RAM-u?

Jeżeli ja miałbym do wyboru pomiędzy i5 + 8 GB RAM za np. 2600 zł a i7 + 8 GB RAM za np. 2800 zł (200 zł różnicy) to chyba jasne co bym wybrał (moją odp. znajdziesz we wcześniejszych postach). Ty zapewne też byś nie miał z tym problemu?
    Nikon

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cholercia w czwartek mam odbierać lapka z i7, a Wy mi tu klina zabijacie
    Fakt Zuzia nie wykorzysta pewnie tego i7 choć sama też rzeźbi okazjonalnie na LR. Rozpędziłem się może za bardzo na tego wydajnego i7. Ciekawi mnie jak LR 5.0 chodził by na takim laptopie z i5 4 generacji i np 12 BG ramu, a nie 8. Może ktoś korzysta ? z takiego. Chyba ten i5 4200m to wydajniejszy procesor od mojego staruszka Pentium E 8200
    http://www.x-kom.pl/p/161012-noteboo...11d5827b07d16#
    Kurcze 350-400 zł różnicy w cenie, niby nie dużo, ale może lepie za tą kasę fajny zestaw głośniczków kupić do komputerka bo też potrzebuje.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

To znaczy? Co masz dokładnie na myśli? i5 z większą ilością RAM-u czy i7 z mniejszą (czy taką samą) ilością RAM-u?

Jeżeli ja miałbym do wyboru pomiędzy i5 + 8 GB RAM za np. 2600 zł a i7 + 8 GB RAM za np. 2800 zł (200 zł różnicy) to chyba jasne co bym wybrał (moją odp. znajdziesz we wcześniejszych postach). Ty zapewne też byś nie miał z tym problemu?
    Co Ty kolego próbujesz tutaj nam właściwie powiedzieć, bo nie bardzo rozumiem?

Co za sens, kupować gorzej wyposażonego laptopa, skoro to ma być zakup na co najmniej 5 lat, a w domyśle ma awaryjnie służyć Robinowi do wołania fotek.

I nie wyciągaj już tych swoich złotych porównań, które potrzebne tu są niczym przysłowiowej rzyci trąba.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Co za sens, kupować gorzej wyposażonego laptopa, skoro to ma być zakup na co najmniej 5 lat, a w domyśle ma awaryjnie służyć Robinowi do wołania fotek.

I nie wyciągaj już tych swoich złotych porównań, które potrzebne tu są niczym przysłowiowej rzyci trąba.
    Hmm... czyli mam rozumieć, że laptop z i7 4. generacji wystarczy na 5 lat a ten z i5 4. generacji (obydwa 4-rdzeniowe Haswelle) już nie wystarczy? Dziwne i zarazem śmieszne to twoje rozumowanie... A tak swoją drogą, czy zawsze wszystkim (i do wszystkiego) polecasz i7? Do grafiki i7, do przeglądania internetu i7, do oglądania filmów i7, do mp3 i7,... etc? A co z tymi, którzy mają mniejszy budżet do wydania i nie chcą/nie mogą go przekroczyć? Kredyt im polecisz, żeby tylko kupili i7? Dla niejednego 300-400 zł to sporo kasy. Dla cb czy dla mnie to pikuś ale być może nie dla wszystkich. Warto to mieć na uwadze.

Hmm... tak się zastanawiam, skoro robin zamówił laptop z i7 to w czym jeszcze widzisz problem? Bo ja nie widzę żadnego.
    Ostatnio edytowane przez Andrzej1974 ; 21-01-2014 o 22:20
    Nikon

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Hmm... tak się zastanawiam, skoro robin zamówił laptop z i7 to w czym jeszcze widzisz problem? Bo ja nie widzę żadnego.
    Ale ja widzę dwa. Pierwszy że nie mam przekonania do droższego lapaka, a drugi, że nie mam przekonania do tańszego na i5 (on chyba 2 rdzeniowy jest)
    Zmiana koloru obudowy na ze srebrnej brązową dała mi niepotrzebny czas na dumanie o guuuupotach. Gdyby nie to był by juz w domu

Strona 13 z 29 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów