Co z tego, że nie są krzyżowe ? W odpowiednim świetle, sprawdzenie czy problem jest czy nie, jest bardzo proste i trwa nie dłużej niż 5 minut. Skoro Ty robiłeś test w "i nie jestem teraz pewien, czy focusowalem przy odpowiednim swietle." to robiłeś go nieodpowiednio i nie mogłeś stwierdzić czy problem występował czy nie.
nie mialem problemu z "lewa strona"Czyli wymieniłeś aparat tylko na podstawie tego, że Ci się wydawało, że może jest problem ?lecz wydawalo mi sie, ze jeden z focus point po lewej stronie nie focusuje najlepiej.
Tak czy inaczej, u nas serwis wygląda ciut inaczej. Podobnie jak reklamacje, wymiany, testowanie przed zakupem...........
Prawdziwy problem jest z użytkownikami aparatów. Tymi, którzy prawdziwy problem mają i nie mogą sobie z nim poradzić, bo serwis nie jest w stanie naprawić ich aparatów. Tymi, którzy "kupiłem wczoraj ten model aparatu, wieczorem zrobiłem nim kilka zdjęć (ale już ciemno było) i nie potwierdzam waszych problemów. Idźcie lepiej do okulisty, bo aparat jest super, żadnych problemów, jestem bardzo zadowolony". Tymi, którzy przez brak doświadczenia nie są w stanie ocenić poprawności działania aparatu (mają BF, ale go nie widzą, nie mają BF, ale go widzą....) .I tymi, którzy na oczy aparatu nie widzieli, ale wiedzą o nim wszystko znacznie lepiej od tych, którzy go mają.
Żeby nie było OT: D800 zdecydowanie bardziej niż D800E. Szkoda kasy. Zmiana D3s, z którego jesteś zadowolony na D800, który może okazać się............ no nie wiem czy to dobry pomysł. Na Twoim miejscu dokupił bym D800 do D3sNo, ale jak bardzo chcesz zrobić taką zamianę, to daj ogłoszenie na giełdzie. 5 min i będzie po sprawie
![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami