Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: D800 czy D800E?

Domyślnie

Co z tego, że nie są krzyżowe ? W odpowiednim świetle, sprawdzenie czy problem jest czy nie, jest bardzo proste i trwa nie dłużej niż 5 minut. Skoro Ty robiłeś test w "i nie jestem teraz pewien, czy focusowalem przy odpowiednim swietle." to robiłeś go nieodpowiednio i nie mogłeś stwierdzić czy problem występował czy nie.

nie mialem problemu z "lewa strona"
    lecz wydawalo mi sie, ze jeden z focus point po lewej stronie nie focusuje najlepiej.
    Czyli wymieniłeś aparat tylko na podstawie tego, że Ci się wydawało, że może jest problem ?

Tak czy inaczej, u nas serwis wygląda ciut inaczej. Podobnie jak reklamacje, wymiany, testowanie przed zakupem...........

Prawdziwy problem jest z użytkownikami aparatów. Tymi, którzy prawdziwy problem mają i nie mogą sobie z nim poradzić, bo serwis nie jest w stanie naprawić ich aparatów. Tymi, którzy "kupiłem wczoraj ten model aparatu, wieczorem zrobiłem nim kilka zdjęć (ale już ciemno było) i nie potwierdzam waszych problemów. Idźcie lepiej do okulisty, bo aparat jest super, żadnych problemów, jestem bardzo zadowolony". Tymi, którzy przez brak doświadczenia nie są w stanie ocenić poprawności działania aparatu (mają BF, ale go nie widzą, nie mają BF, ale go widzą....) .I tymi, którzy na oczy aparatu nie widzieli, ale wiedzą o nim wszystko znacznie lepiej od tych, którzy go mają.

Żeby nie było OT: D800 zdecydowanie bardziej niż D800E. Szkoda kasy. Zmiana D3s, z którego jesteś zadowolony na D800, który może okazać się............ no nie wiem czy to dobry pomysł. Na Twoim miejscu dokupił bym D800 do D3s No, ale jak bardzo chcesz zrobić taką zamianę, to daj ogłoszenie na giełdzie. 5 min i będzie po sprawie
    Ostatnio edytowane przez Fatman ; 20-01-2014 o 13:54
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta

Prawdziwy problem jest z użytkownikami aparatów. Tymi, którzy prawdziwy problem mają i nie mogą sobie z nim poradzić, bo serwis nie jest w stanie naprawić ich aparatów. Tymi, którzy "kupiłem wczoraj ten model aparatu, wieczorem zrobiłem nim kilka zdjęć (ale już ciemno było) i nie potwierdzam waszych problemów. Idźcie lepiej do okulisty, bo aparat jest super, żadnych problemów, jestem bardzo zadowolony". Tymi, którzy przez brak doświadczenia nie są w stanie ocenić poprawności działania aparatu (mają BF, ale go nie widzą, nie mają BF, ale go widzą....) .I tymi, którzy na oczy aparatu nie widzieli, ale wiedzą o nim wszystko znacznie lepiej od tych, którzy go mają.
    Dlatego nie warto wchodzić w takie kłótnie. Szkoda czasu.

Domyślnie

Fatman dobrze pisze, napisałem to samo o wymianie D3s -> D800 na pierwszej stronie. Niech sobie chłop ulży zakupem nowej zabawki a ktoś stąd wyrwie porządny aparat z niskim przebiegiem...

Posiadając D3s skupiałbym się na kadrach a nie na gadżetach. Niewiele lepszych aparatów jest na tym globie... D4 i może 1Dx... Potrzeba tylko fajnych miejsc, kadrów, modelek, co kto lubi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Dlatego nie warto wchodzić w takie kłótnie. Szkoda czasu.
    Czy tak samo jak z D7000 uważasz, że wszystkie D800 są popsute, tylko ci zadowoleni nie potrafią ich sprawdzić?
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

tak. wymienilem aparat bo cos mi sie wydawalo. masz tez racje- najprawdopodobniej przeprowadzalem test niedbale ALE jestem klientem, place pieniadze (nawet "tutaj" niemale) i mam prawo do "wydawania mi sie" a pan w sklepie o tym wie. wiecej ci powiem- d800 uchodzi (teraz wiem, ze nieslusznie) za "dive"- umowilem sie wiec z panem ze sklepu, ze jak nie bede sobie z kamera radzil do pan w przeciagu 2 tygodni od daty zakupu przyjmie ja z powrotem. i jeszcze: gdybym kupil kamere w internecie, np. na amazon, nie musialbym nic mowic- w przeciagu 1 miesiaca moglbym kamere odeslac praktycznie bez podawania powodu. pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez sufenta ; 20-01-2014 o 14:28
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Pozostaje zazdrościć (pozytywnie). W PL tak dobrze nie ma
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Pozostaje zazdrościć (pozytywnie). W PL tak dobrze nie ma
    wspolczuje. szczerze.
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

to teraz wiem skąd się biorą w Polsce te uszkodzone i te dobre D800

Też bym radził autorowi wątku dokupić D800 nie wyzbywając się 3Ds. Profi fotograf da sobie radę z każdym tematem, dowolnym body. Amator potrzebuje coś więcej

Domyślnie

Temat można zamknąć, po głębszej analizie zostawiam d3s
    Dzięki za dyskusje

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów